vineri, 28 ianuarie 2011

Beţivii ăia nenorociţi, cu pulan



Sunt curios: cum va mai putea lucra chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, cu oamenii din subordinea sa, dacă îi face public "beţivi şi nenorociţi"? "Este posibil sa se faca disponibilizari. Daca pe mine ma intrebati, un punct de vedere personal, eu as vrea sa se faca disponibilizari in politia romana. Pentru ca este un moment extrem de prielnic de modernizare a politiei si de asanare a mediului politienesc. Avem suficienti politisti betivi, nenorociti. Pana acum pentru nemunca niciunul n-a fost dat afara din politie...Avem peste 7.000 de politisti cercetati prealabil si sanctionati disciplinar, o parte din ei - in jur de 2.000 -  sunt sanctionati de cel putin doua ori de la aparitia Statutului politistului, in 2002"


Chiar aşa să fie: plotonierii lui sunt beţivi şi nenorociţi. Dar taci în pizda mă-tii din gură şi fă ce trebuie, nu discredita o instituţie, care şi aşa are destule probleme în raport cu cetăţenii. Fă lucrurile să meargă bine, dă-le subordonaţilor mijloacele să-şi facă datoria, şi după aia cere-le. Apoi, să nu ştii tu că peste tot în lume, în toate poliţiile, alcoolul este o problemă, din motive de stres? Ajută-i, cu consiliere psihologică, cu ce trebuie. Că e simplu să tragi de oameni până crapă, şi după aia să-i arunci. 


În plus, sancţiunile alea pot fi date pentru tot felul de motive. Dacă sunt unele care îl fac pe poliţist incompatibil cu statutul său, afară. Că nu e aşa greu.  Dar nu-l dai afară că şi-a pus caşcheta în dungă sau a avut un nasture descheiat la uniformă. Şi mai ales nu generalizezi.


Dar probabil că nu înţeleg eu strategiile de reformă a statului, clocite la Cotroceni. Aşa s-o face reforma, după ritul scoţian, că nenea ăsta cică a fost poliţist detaşat în Marea Britanie. Aş vrea să ştiu: ce se întâmpla cu nenea ăla care conduce Scotland Yard-ul, dacă vorbea aşa despre subordonaţii săi?  

2 comentarii:

Karakas spunea...

"În Ardeal, se spune că cineva se plânge ca muierea bătută de bărbat. Atâtea plânsete de la sindicate, să mă mai lase.."

Din istetimile noului Sef Portocaliu al Politiei Romane. Din textul sau e evident ca are manadat sa sparga sindicatele, alea care-au scos in strada politistii si i-au facut imagine proasta stim noi cui.

http://www.mediafax.ro/social/seful-igpr-unii-lideri-de-sindicat-lovesc-toata-ziua-in-politie-isi-fac-popularitate-prin-minciuni-7928985

Adrian Năstase spunea...

Omertaua trebuie restaurată. Asta e misiunea cu care a fost trimis Popa în fruntea Poliţiei.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...