vineri, 29 ianuarie 2010

Dulăilor, dans!

Prieteni, ORICÂT DE PROŞTI ne-ar crede Pulea Vodă, tot nu putem înghiţi pe nemestecate tâmpeniile astea cu ANI şi DNA. Brusc, se activează cei doi dulăi, care sar la curul lui Geoană şi Năstase. Fix în perioada când se pregăteşte Congresul PSD. Dacă e atât de bou să creadă că aşa îi dă o mână de ajutor lui Mitrea(care, şi fără să fie, o să se "bucure" de statutul de om al lui băsescu!), treaba lui! Dar acum ORICARE dintre candidaţii din PSD care nu e agăţat cu un dosar(şi Mitrea are un dosar, peste care s-a aşternut o linişte suspectă, iar Cristi Diaconescu are şi el ceva bube legate de soţie), va fi privit drept coada de topor a lui băsescu.
Şi uite aşa, dacă vrea să aibă în fruntea PSD un duşman ireductibil, care să rupă şi din el, şi din PDL, tocmai i-a deschis calea. Fie că va fi Geoană, fie că va fi Năstase, fie că va fi altcineva. Foarte bine, ne vom distra! Vorba lui Badea: ţara asta e un veşnic carnaval!
PS: ce-mi place! O luăm de la capăt! Iar cu CNSAS, iar cu turnători, iar cu aruncat în rahat în Biserică, în sportivi, în tot ce mişcă în ţara asta! E bine! Ce criză, ce milionul de şomeri, ce oameni morţi de foame în casă, ce salarii şi pensii micşorate, ce munte de datorii externe, ce români care fug ca nebunii de ţara lor! Reforma morală, tată!

4 comentarii:

Karakas spunea...

Am vazut si eu. Destul de suspect, vorba lui Mordechai, mai ales daca te uiti la pestisorii mici ai PDL care au fost sacrificati, ca sa poata probabil sa vina sa vineze pestii mari din PSD.

Justitie selectiva...De ce nu ii ia petoti la purecat deodata? Sau unii au prioritate la zabrele?!

Karakas spunea...

Romania ar putea fi sursa de inspiratie pentru productii de film de mare clasa. Alergia romanilor pentru democratie, intr-un sos balcanic viscos, cuplat cu un idealism primitiv, ce ne risipeste ca si Fata Morgana nu poate lasa un artist fara inspiratie. Romania e o mare Muza; de aici si permanentul show :)

Karakas spunea...

Ne-am intrebat aici pina la saturatie: de ce a cistigat dreapta, cind existau toate conditiile pentru ca stinga sa invinga?

Psihologul Drew Western, membru al Partidului Democrat din SUA a scris o carte, “The Political Brain” in care incearca sa explice de ce dreapta cistiga intr-o argumentatie atunci cind stinga politica e sigura ca faptele sunt de partea sa.

In politica americana, se spune ca atunci cind explici, vei pierde in fata electoratului, care nu accepta ca elita politica, perceputa ca aroganta, sa ii tina lectii. Povestile cele mai bune inving datele statistice si rationamentele bine argumentate. Exemplul recent cu alegerea unui senator republican in locul fostului democrat Kennedy a scos in evidenta ca, americanii vor prefera sa piarda drepturi care ii afecteaza direct, in favoarea unei ordini in care drepturile revin celor bogati. Dreapta a invatat sa cum sa creeze false resentimente in electorat impotriva elitei liberale - acesti “binefacatori” - care isi permit sa presupuna ca stiu ce trebuie sa gindeasca oamenii saraci.

Politicile de dreapta au devenit un vehicol de transport al urii si nemultumirii electorilor fata de intelectualii snobi. Americanii insa se impusca singuri in picior. Votind impotriva elitismului, ei de fapt legitimeaza o ordine sociala in care muncitorii sunt dezavantajati. Un alt democrat, Thomas Frank, spunea ca ”e ca o Revolutie franceza intoarsa pe dos in care lucratorii umplu strazile si striga pentru mai mult putere pentru aristocratie”.

Dl. Frank vede autenticitatea ca forta determinanta in politica moderna. Politicianul authentic este cel care pare ca vorbeste asa cum simte, si nu rational.

O paralela cu politica romaneasca este intr-adevar necesara, pentru ca multe aspecte sunt exact ca si in viata politica din SUA.

Mai multe gasiti aici:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8474611.stm

Mihai Pop spunea...

Ce inseamna liberal de stanga? Include asta si sustinerea PSDului (pentru ca e singurul partid puternic de stanga)?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...