joi, 7 ianuarie 2010

Carnavalul continuă

Carnavalul continuă. Prin diversele Comisii ale Parlamentului, bugetul, şi aşa o capodoperă de inconsistenţă, e bramburit şi mai tare. Amendamentele curg cu miile. E un soi de concurs: "Cine depune mai multe amendamente!"
Sigur, PDL şi presa portocalie strigă ca din gură de şarpe: "populism!" Evident, despre populism este vorba. Doar că populismul ăsta are la bază solide temeiuri legale. Mărirea valorii punctului de pensie este cuprinsă în lege, şi tot o lege spune că Bugetul se construieşte plecând de la toate obligaţiile legale ale statului. În acelaşi Buget trebuia prevăzută şi mărirea salariilor profesorilor. Dar şi noua lege a salarizării, care, surpriză! n-are instrucţiuni de aplicare.
De fapt, boala României se numeşte guvernarea la plesneală. Totul se petrece la suprafaţă, totul este imagine, nimic profund, nimic serios, nimic cu viziune. Dacă sunt mulţumiţi clienţii puterii, ce mai contează boii care plătesc taxe şi impozite? Decartează? Minunat! Să le luăm banii!
Şi mai există o boală: anticomunismul cretin, care paralizează orice decizie. Când vorbeşti de intervenţia statului, intervine corul dobitocilor care urlă: "joc comunismul!". Când vorbeşti de planificarea multianuală, vorbeşti de "planul cincinal", şi iar intervine corulş dobitocilor: "jos comunismul!" Comisia Europeană îşi planifică acum Bugetul pe o perioadă de cinci ani, noi nu-l putem face pe cinci luni. Noi suntem capitalişti, restul sunt comunişti odioşi, care vor să dea lumea liberă pe mâna marxiştilor, ca Obama!
Ce dracu ne-a sucit minţile în asemenea hal, încât nu putem să vedem cum o mână de derbedei, jucând scena "capitalismului", "liberalismului", "anticomunismului", ne fac la portofel?
Aşa că mă doare fix în cur de ameninţările cu demisia ale Pleziristului. Demisionează, mânca-ţi-aş! Du-te! Ai treabă, şi noi te încurcăm! Dar nu pleacă javra de la uşa măcelăriei! Cică aplică o strategie de "negocieri". Iar strategia i-o fi făcut-o Andrei Gheorghe? Apropo: a rămas la drogurile uşoare sau a făcut saltul calitativ?
Vai de cozonacul nostru!

Un comentariu:

Karakas spunea...

Daca tot ii ajuta Guvernul pe romani sa moara mai repede, de ce nu i-ar ajuta sa moara cel putin linistiti ca vor avea inmormintare?

http://www.mediafax.ro/social/deputat-psd-ajutorul-de-inmormantare-nu-e-populist-vladescu-e-trist-nu-e-bine-sa-discutam-de-el-5281812/

Boc cu coasa...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...