marți, 19 ianuarie 2010

Atac paranormal la bunul-simţ

Tragedia din Haiti n-a stors o lacrimă de interes tocşoiştilor noştri. În schimb paranormalul lu' peşte e pe toate ecranele. Mai mult, la Gâdea el, printr-un atac paranormal, vezi bine! a reuşit să-l încaiere pe Oreste cu Ciuvică, în timp ce Radu Tudor(v-am spus, unul dintre proştii mei preferaţi!) face "analize" serioase!
De când a ajuns ăsta un subiect de interes naţional, de e forfecat şi-n sculare, şi-n culcare? Cu ce-i ajută Aleodor Manolea pe sutele de mii de şomeri ai României? Atacă energetic criza? Determină hienele din gaşca portocalie să fure mai puţin? Se construieşte mai repede şi mai ieftin autostrada din Transilvania? Nu se mai impozitează pensiile? Îi farmecă pe idioţii de la FMI, şi-i determină să-şi schimbe condiţiile alea cretine? Evident, nu!
Şi atunci, la ce bun tot circul ăsta? La ce bun zeci de ore de dezbateri sterile? Geoană oricum nu mai e preşedinte al PSD, dacă a fost vreodată cu adevărat. Şi dacă e să fie, cum l-ar împiedica Flacăra Violet pe Adrian Năstase să candideze, şi să câştige şefia PSD?
Tabloidizarea politicii atinge cote abisale. Într-o societate a spectacolului, politicianul este judecat nu în funcţie de performanţele sale, ci în funcţie de capacitatea sa de a se da în, sau de a genera, spectacol. Nu mai contează ce spectacol. Oricum nu unul al competenţei. Cu cât mai ridicol, cu atât mai bine: asta e noua regulă a "popularităţii" politicianului în media.
Cât de jos vor ajunge politicienii şi jurnaliştii, pentru a face "rating"? Ce urmează după vrăjitorul lui băsescu, atacul energetic împotriva lui Geoană, şi alte bazaconii de genul ăsta? De fapt, orice ar urma, nu are nimic în comun cu noi şi cu viaţa noastră, cu viitorul nostru, cu agenda publică. Din păcate...

Un comentariu:

Anonim spunea...

nea asta cu razele lui si cimpurile energetice este exact ceea ce vor romanii! n-ai observat ca lor le plac explicatiile aiuristice fara legatura cu realitatea?! icearca sa le spui prostilor ca-capitalismul lor iubit este o porcarie nefunctionabila sa vedem daca mai stau linistiti. pe romani ii duci pina in siberia fara sa stie aratindu-le o bomboana pe care nu trebuie sa le-o dai. de fapt nici nu o vor cere vreodata! nu vezi ca ceea ce si-au permis vesticii acolo n-au indraznit sa faca la altii?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...