miercuri, 19 noiembrie 2008

Zoaie pe fereastra presei
Dacă ar fi să fac o ierarhie în rândul jurnalelor care-mi provoacă greaţă şi pe care nu pun mâna, pe primul loc, departe în faţa tabloidelor, se află "Academia Caţavencu", expresia cea mai elocventă a miciurinismului dintre jurnalismul fără etică şi securismul biruitor în serviciile secrete.
"Academia Caţavencu" este campioana zvonurilor create în laboratoarele serviciilor secrete, pe care apoi presa, în funcţie de interese sau de ordine, le preia şi le amplifică, dându-le, tot cu ajutorul serviciilor de informaţii, care livrează elementele de "autenticitate", sub forma unor aşa-zise "anchete", un aer de veridicitate. "Caţavencii" au la activ multe victime, inclusiv Năstase şi acum Tăriceanu.
Nu aş fi vrut să scriu despre zvonul divorţului lui Tăriceanu. A mai fost vehiculat şi în alegerile din iunie. Acum presa nu prea a mai pus botul, motiv pentru care coaiele din dotarea Cotidianului se mobilizează şi ele în efortul de război al pedeleilor.
Şi tot din acest efort face parte şi campania de denigrare a Parlamentului, prin tot felul de statistici cretine, produse de tot felul de ONG care există doar din patru în patru ani. În această horă a denigrării s-a prins alt coi al politologiei dâmboviţene, părintele celui mai cretin sistem de vot imaginat vreodată, Cristian Pârvulescu. Care emite nişte cugetări de Gâgă, pe o temă absolut neimportantă: cele trei indemnizaţii pe care le POT primi, la cerere, foştii deputaţi sau senatori, după încetarea mandatului.
Unii poate vor avea nevoie. Nu e un capăt de ţară. Dar cât de tâmpit să fii să râgâi asta: "această compensaţie reprezintă, de fapt, o modalitate de a-i ţine sub control pe politicienii care s-ar putea întoarce împotriva partidului." Hai să fim serioşi: cine se vinde pentru atât? Nici măcar el! Şi să dea Pârvulescu lecţii de morală, după ce i-a dat 10 la licenţă lui "succesuri multe" e chiar nesimţire!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Si "zoaie" e mult prea delicat spus pentru ei

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Casatorit sau nu, a facut mult rau acestei tari. Inconstienta? Rea-credinta? Prostie in stare pura?
N-as putea sa spun!
Dar ce pazesc "consilierii"?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...