duminică, 30 noiembrie 2008

Roşu în faţa urnelor

Ceasul rău, pisica neagră...

Jale mare pe site la Cotidianul! Încep să apară, cum altfel! pe surse estimări de la institutele de sondare a opiniei publice. Care dau PSD la 40%-41%, PD-L pe la 28%-29%, PNL pe la 20%-21%, UDMR, ca de obicei. Asta nu ar fi o surpriză. Toată lumea ştia că PD-L e supra-apreciat în sondaje. Întrebarea este: când a început declinul PD-L?
Suspendarea lui Traian Băsescu este, în opinia mea, momentul de cotitură. Până atunci lumii se prezenta imaginea unui politician care taie şi spânzură, care nu are rival, care poate face orice. Era, într-un fel, admirat, şi imaginea sa de om puternic se transmitea şi asupra partidului.
Suspendarea a introdus dubiul. Care i-a ros permanent din credibilitate şi din statură. Poate că PD-L ar fi făcut un joc egal cu PSD, dacă nu ar fi fost ultima şi cea mai mare gafă a lui Traian Băsescu: aceea de a anunţa că pregăteşte o gravă criză politică, prin impunerea premierului, ignorând rezultatul urnelor, în plină criză economică. Asta a pus capac!
Nu ştiu dacă cifrele se vor păstra şi diseară. Dar cert este un lucru: Traian Băsescu este artizanul victoriei PSD, nu altcuineva. Şi mai e cert un lucru: nu va mai fi şi un al doilea mandat al lui la Cotroceni. Ceea ce, din punctul meu de vedere, e de bine! Doctore, ţi-ai compus sloganul de campanie? Dai o bere, să ţi-l fac eu?

4 comentarii:

Dan Selaru spunea...

1. Da, a fost artizanul.
2. Nu exista personaj sa se opuna lui Basescu, cel putin pana azi.

Anonim spunea...

Domnule Şelaru, până acum! Dar el e capabil să alerge singur şi să iasă pe locul doi!

Anonim spunea...

Domnule Constantin,
intru de foarte multe ori pe blogul Dvs si va spun direct ( am mai spus ) ca imi place !
Dar acum alegerile nu valoreaza nimic.Chiar daca PSD are 40-41 % tot pixul lui Base va face guvernul. Guvernul va fi PDL-PNL-UDMR. Indiferent ce rezultat ar fi avut PSD, chiar si 49,99 %.

Anonim spunea...

Domnule Klaus, o fi pixul lui Băse fermecat, dar nu e baghetă magică!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...