luni, 10 noiembrie 2008

Staliniştii societăţii civile dau consemn de vot
Tocmai când mă miram că din încăierarea generală lipseşte un combatant de bază, iată că invie şi "Coaliţia pentru un Parlament Curat". Şi nu oricum, ci cu o listă de duşmani ai statului de drept. Care, aţi ghicit, sunt, prin criteriile folosite la întocmirea ei, invariabil de la PSD, PC, PNL, UDMR, PRM. Cei de la PD-L sunt, ca de obicei, îngeraşi!
Stalinismul n-a murit. El doar s-a metamorfozat şi s-a "transferat" în "societatea civilă". O rubrică din listă are un titlu sugestiv: "Acţiuni contra statului de drept". De fapt, se contabilizează votul deputaţilor şi senatorilor care candidează pentru un nou mandat în câteva cazuri controversate.
Oamenii sunt denunţaţi, de exemplu, ca duşmani ai statului de drept pentru că au votat în favoarea numirii şefilor din procuratură de către CSM, în locul ministrului(politic!) al Justiţiei, sau pentru că au semnat moţiunea anti-Macovei. Mai mult, tot acţiuni duşmănoase la adresa statului de drept sunte considerate şi votul din Parlament în favoarea excluderii preoţilor de pe lista aia de persoane cercetate la dosar de CNSAS, sau, şi mai grav, scris cu roşu în listă! votul pentru reducerea numărului membrilor Consiliului CNSAS la 5, de la 11!
Un alt criteriu de prezenţă pe lista neagră este dacă respectivul a semnat sau nu "Pactul Pentru Statul de Drept 2008". Câţi români au aflat de existenţa lui, ca să nu mai întrebăm câţi din cei care ştiu de el l-au citit? Pentru că dacă l-ar fi citit, ar fi văzut că nu este decât un angajament al viitorilor parlamentari că nu-i vor da un şut în cur lui Morar!
Tipii ne iau de proşti? Ce înseamnă, de fapt, pentru ei "stat de drept"? Statul în care Băsescu taie şi spânzură, se şterge la cur cu Constituţia şi pinguinii fac labele Boc? Nu cumva tocmai demersul Alianţei lui peşte prăjit este o gravă atingere adusă statului de drept? Şi ce-o fi însemnând pentru ei democraţia: întocmirea de liste negre? Nu ştiu de ce, dar de fiecare dată când aud de iniţiativele tembelilor ăştia, am impresia că Stalin mă urmează în cabina de vot...
PS: Aici puteţi găsi un clip(de toată jena, dar asta e!) al Academiei Caţavencu, un soi de promo pentru o campanie cretină de demascări staliniste, cum am mai spus.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...