joi, 6 noiembrie 2008

Reîncarnarea lui Ceauşescu
Există în România tot felul de ONG, unul mai cretin ca altul, care fac un joc absolut tembel, şi a căror ţintă este Parlamentul. Nu am înţeles de ce, şi, ciudat, veţi vedea că multe dintre "programele" lor sunt finanţate cu bani europeni, sau, prin intermediul unor ambasade(cea americană, olandeză şi britanică fiind omniprezente), cu bani publici din alte ţări. Unul dintre ele este Institutul pentru Politici Publice, finanţat de Fundaţia pentru o Societate Deschisă- German Marshall Fund of the United States- USAID/DAI - prin programul GRASP- Open Society Institute- Programul Matra al Ambasadei Regale a Olandei la Bucuresti- Ambasada Statelor Unite la Bucuresti- Ambasada Canadei la Bucuresti . Comunicatul IPP privitor la scremutul lor Raport privitor la cheltuielile parlamentarilor conţine formulări halucinante, de-a dreptul.
" Numai o voinţă politică reală şi presiunea publică pot schimba actualele mentalităţi secreto-maniace ale celor două Camere ale Parlamentului cu privire la cheltuielile cu deputaţii şi senatorii României...Pentru o activitate cu adevărat eficientă a parlamentarului nu se cheltuieşte cât ar merita cetăţenii. Ineficienţa şi incapacitatea de a discuta transparent aceste realităţi întăresc actuala percepţie cum că s-ar ascunde anumite cheltuieli în mod intenţionat”, declară Directorul IPP, Violeta Alexandru. Curtea de Conturi, Agenţia Naţională de Integritate şi alte organisme abilitate ar trebui în mod normal să verifice oportunitatea/legalitatea cheltuirii banilor publici pentru şi de către parlamentari, analizând, spre exemplu, aspecte cum ar fi: cheltuielile cu cazarea ale celor cu proprietăţi în Bucureşti, cheltuieli cu birourile parlamentare sau cu diurna/cazarea pe raza circumscripţiilor în care au fost aleşi."
Ce caută ANI în chestia asta? S-a îmbogăţit cineva din salariul de parlamentar, care este de 6000 de lei brut? Dar mai ales, cum vine asta: să verifice oportunitatea cheltuielilor? Toate aceste cheltuieli sunt stabilite prin lege, le cunoaşte toată lumea. Care e problema de oportunitate: trebuie sau nu să ne plătim aleşii? Sau ei trebuie să facă muncă patriotică?
În fond, dacă tot ne fute grija de banii patriei, să desfiinţăm dracului Parlamentul, să facem un guvern militar, să-l numim în fruntea lui pe Iubitul Conducător, care, la rândul lui să numească primari, prefecţi, mă rog, tot ce ţine de birocraţia statului. Ce nevoie mai avem de alegeri, de democraţie, de toate mofturile astea, care costă? Desfiinţăm partidele politice, că şi astea costă, şi facem un soi de FDUS, un PCR corcit cu PD-L. Ţara va fi condusă de la Eol Tv, desfiinţăm restul de televiziuni, şţ ne întoarcem de unde am venit, cu presă cu tot. Adică la ceauşism!
Ceauşescu ar fi fericit să afle că opera sa şi gândirea sa de înaltă valoare teoretică şi practică nu au pierit, că sunt duse mai departe de "societatea civilă", şi cred că se întoarce în mormânt că nu i-a trecut prin minte să-şi tragă o oficină de propagandă precum IPP, care să numere dumicaţii aleşilor, să-i demaşte cu mânie proletară şi să le taie diurnele de deplasare în străinătate. Cât despre felul mizerabil în care a interpretat presa acest raport de toată jena, care nu spune nimic şi nu rezolvă nimic, fără un Emetiral nu poate fi suportat. Aveţi aici o mostră, din Gândul.
Dacă vreun bou din ăştia crede că o ţară europeană, recte România, poate fi reprtezentată cu demnitate în străinătate de parlamentari plătiţi cu 30 de euro diurnă pe zi şi cu un salariu de 1500 de euro brut pe lună, nu ştie despre ce vorbeşte. Şi ce să facem: să ne izolăm de lume, ca până în 1989, sau Parlamentul să ceară IPP şi celor de la Gândul aprobarea şi studiul de oportunitate pentru deplasările în străinătate? Kafka, băieţii te-au umilit!
M-am săturat de populismul ăsta greţos! M-am săturat de tembeli fără nimic în spatele lor, care, pe bani mulţi, ai unor guverne din ţări care altminteri se declară parteneri ai României, lucrează de zor la subminarea democraţiei româneşti, în numele "luptei împotriva corupţiei".
Şi încă ceva: cetăţenii britanici, olandezi, americani, canadieni, nu au şi ei dreptul să ştie pe ce cheltuiesc guvernanţii lor banii publici în România? Ei nu trebuie să facă nişte calcule de cost-eficienţă? Nu punem şi noi de-un ONG?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt din ce in ce mai evidente actiunile de decredibilizare si demonizare a Parlamentului. Dar si parlamentarii nostri parca nu stiu cum si ce sa mai faca pentru a contribui cu succes la aceste actiuni.
Da, democratia costa. Si Parlamentul, ca institutie fundamentala, trebuie aparat. Dar parca sa arunci lunar 7000 E pe cap de parlamentar, avand sentimentul clar ca-i arunci pe apa Sambetei, mi se pare mult prea mult. E mult pentru unii care nu prea vin pe la munca (desi nu lucreaza decat 3 zile/saptamana si numai 9 luni/an), pentru unii care vin in Parlament sa doarma, pentru unii care au impresia ca daca au ajuns acolo sunt, cel putin, semizei.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Democratia costa, oriunde, in lume!
Trebuia sa stim, din capul locului, lucrurile astea!
In plus, as vrea sa stiu cat ne costa "Guvernul", "Presedintele" si multe alte institutii ale statului, anonime, ascunse populatiei si imposibil de controlat!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...