duminică, 9 noiembrie 2008

Iresponsabilul de la Cotroceni
Foto: EvZ
Traian Băsescu e numele puroiului care infectează politica română, este piaza-rea a acestei ţări! Auzi ce spune sluga lui, Sebastian Lăzăroiu, care se ocupă de mânărirea sondajelor de opinie, în "Evenimentul Zilei":
"M.M.: E riscant să te duci la o lună şi jumătate în alegeri anticipate din cauză că preşedintele şi parlamentul nu s-au înţeles.
S.L. Tocmai din cauza asta preşedintele îşi asumă o responsabilitate politică. Chestiunea cu „dacă ne refuză premierul încalcă Constituţia“ e o prostie. Nu este posibil să îi impui preşedintelui un premier, conform textului constituţional. Iar dacă preşedintele insistă pe un anumit premier sau candidat şi ajungem la anticipate, el îşi asumă o răspundere politică."
Ce răspundere îşi asumă? Şi-a asumat vreodată Traian Băsescu vreo răspundere? Şi mai are tupeul şi nesimţirea să joace scena balconului?
Şantajul ăsta ordinar la adresa parlamentarilor nou aleşi a funcţionat în 2004. Sper să nu mai funcţioneze şi în 2008. În fond, o campanie suplimentară, la nici trei luni de la precedenta, nu ar mai însemna, financiar vorbind, mare lucru. Dar ar putea duce la eliminarea sursei instabilităţii politice din ultimii patru ani, prin reducerea PD-L la dimensiunile sale reale, de 10-15 procente, şi prin transformarea lui Traian Băsescu într-un ciumat politic, de care e bine să te fereşti. O campanie mediatică violentă, bine gândită şi condusă, poate rezolva asta.
Dacă aşa ceva îşi doreşte, atunci, să fie servit! Parlamentarii să nu accepte măgăriile lui şi şantajul şi să-i spună: "nu contaţi pe laşitatea noastră!" Să nu uite că ei, şi NU Băsescu, exercită suveranitatea în numele poporului român!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...