marți, 25 noiembrie 2008

Îl plagiază Băsescu pe Sarkozy?
Ne întoarcem la discursul de ieri al lui Traian Băsescu, pentru că se naşte o întrebare: ale cui au fost soluţiile de relansare a economiei, propuse ieri de Marele Cârmaci, printre care şi aia bizară cu termoizolarea blocurilor: "De asemenea, o soluţie foarte bună pentru a angaja constructorii care nu mai sunt implicaţi în mari proiecte imobiliare este lansarea unui program de termoizolare a blocurilor."?
Un articol de azi, din Le Monde, ne luminează: sursa de inspiraţie este franceză. A servit la ceva stiloul ăla ciordit de Bling-Bling Sarkozy: i-a scris cu el şi lui Băsescu un program de relansare.
Ce scrie la gazeta franţuzilor? " "Si l'on souhaite améliorer la croissance potentielle de long terme, c'est vers l'investissement qu'il faut se tourner", plaident M. Didier et la plupart des économistes. Parce qu'il partage cette analyse, le gouvernement réfléchit au meilleur moyen de mobiliser l'investissement. Plutôt que de lancer de grands projets d'infrastructures (TGV, canaux, etc.) lents à démarrer, qui risquent d'avoir des effets procycliques - donc de soutenir l'activité à un moment où la croissance est déjà repartie -, il cherche des mesures à effet immédiat : ouvrir au BTP la rénovation des logements sociaux, inciter les ménages à contracter des prêts à taux faible pour la rénovation thermique de leurs logements HLM. L'accélération des travaux déjà prévus de rénovation des réseaux ferré, gazier ou électrique est acquise."
Să ne spună Ioan T. Morar: avem sau nu de-aface cu un caz de plagiat?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Zice toarashu' in vizita la Nokia pe 21 noiembrie: "Locurile de muncă de la fabrica Nokia sunt sigure"

http://www.mediafax.ro/social/basescu-locurile-de-munca-de-la-fabrica-nokia-sunt-sigure.html?1688;3531508

Azi stire ca 100 muncitori de la Nokia intra in somaj tehnic:

http://www.mediafax.ro/economic/cluj-cel-putin-o-suta-de-angajati-ai-nokia-trimisi-in-somaj-tehnic.html?1686;3554099

Anonim spunea...

Prietene, nu e treaba şefuluzi statului să dea astfel de garanţii, şi asta când? Într-o criză care este abia la început, despre care ştim puţine lucruri şi pentru care avem şi mai puţine soluţii. Asta e! Dacă se plictiseşte la Cotroceni...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...