miercuri, 3 septembrie 2008

Un Colonel la curtea Regelui Capital
Nu cred că cititorii acestui blog nu ştiu cine este Colonelul Gaddafi. Şi nici că nu ştiu ce-i poate pielea liderului libian. Aşa încât nu cred că v-ar surprinde să aflaţi că, după ce a condus Marea Revoluţie Socialistă din 1 septembrie 1969, pentru a construi socialismul islamic, acum s-a sucit şi, tot cu data de 1 septembrie, a.c. a purces la Marea Revoluţie Capitalistă, pentru a construi, ce altceva? capitalismul islamic! Discursul lui este la fel de halucinant ca înainte, măsurile, la fel de extremiste: "The money that we put in the education budget, I say let the Libyan people take it,” he said. “Put it in your pockets and teach your kids as you wish, you take responsibility.” Practic, de la 1 ianuarie 2009 Libia nu va mai avea ministere, cu excepţia Apărării, Externelor, Justiţiei şi Securităţii! mai mult, banii obţinuţi din petrol vor fi împărţiţi oamenilor. Nu pare să-l deranjaze ideea că, aşa cum spune tot el, vor urma vreo doi ani de haos. Oricum Libia are antrenament la acest capitol!
Straiele cele noi(ideologic vorbind!) ale lui Gaddafi par să placă Occidentului. Silvio Berlusconi, marele maestru al combinaţiilor, care miroase banul de la o poştă, a găsit deja o cale să se cupleze la ţuţuroiul cu petrol. Sub pretextul că datorează scuze şi compensaţii Libiei pentru anii în care Italia a fost putere colonială, Berlusconi a anunţat un pachet de 5 miliarde de dolari, câte 200 de milioane de dolari pe an, timp de 25 de ani, sub formă de investiţii italiene în infrastructurile libiene. Libienii nu vor vedea banii la faţă, evident! dar gestul contează, iar firmele italiene apreciază!
Surpriza cea mare vine dinspre SUA, care o trimit în cortul lui Gaddafi pe madam Orez, primul Secretar de Stat american care vizitează Libia din 1953. "McCormack(State Department spokesman) said the decision to visit Libya was also "tangible evidence" the United States did not harbor permanent enemies and served as an example to nations such as Iran, which has refused to give up its sensitive nuclear work that the West believes is aimed at building a nuclear bomb."
A, vor să bată şaua libiană, ca să înţeleagă iapa iraniană! Ghinion! Iapa iraniană, pe lângă că e cam surdă de felul ei, nici nu consumă aşa ceva!
Şi uite aşa un nebun este legitimat de americani şi de occidentali, doar pentru că stă cu curul pe balta de petrol. Jalnică atitudine, jalnice valori, jalnici lideri are lumea democraţiilor liberale!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Miscator ca nisipul acest Gaddafi.

http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1022602-1,00.html

http://findarticles.com/p/articles/mi_qn4158/is_20000826/ai_n14332516

Anonim spunea...

Portretul este demential !!!!!

Anonim spunea...

As avea o intrebare pentru dumneavoastra. Nu are legatura cu actualul articol.
Stiti cu siguranta, de existenta, pe vremuri, a Regiunii Autonome Maghiare.
Aveti varsta necesara.
Nu-mi mai amintesc in ce fel a fost desfiintata. Imi vine sa cred ca o data cu reorganizarea teritoriala din 66-67 si reinfiinatarea judetelor.
Dar parca su mai fost niste probleme si anterior...

Anonim spunea...

Eram adolescent în acei ani, şi nu-mi mai amintesc perfect contextul. Ştiu însă că era jale acolo pentru români. Mai mult, se pare că l-au călcat cumva pe coadă pe Ceauşescu, la o şedinţă la Tîrgu-Mureş. Asta încă pe vremea lui Dej. Şi i-a ţinut minte!
Revenirea în împărţirea teritorială interbelică a reuşit spargerea RMAM, dar n-a schimbat cine ştie ce!
Am fost vreo două săptămâni, prin 67 sau 68, la Tuşnad, cu ai mei. Mai degrabă te înţelegeai cu ursul gunoier, care venea seară de seară ca milogul după haleală, decât cu băştinaşii! A fost crunt!
Şi să ştii că nu o făceau din naţionalism, şovinism sau mai ştiu eu ce. Nu, pur şi simplu elitele locale au găsit în separatism instrumentul ideal pentru a-şi face mendrele. Şi ştiu despre ce vorbesc!
Dacă nu ştii limba majorităţii, nu intri în contact cu ceilalţi, nu-i cunoşti, ţi se pare că ceilalţi îţi sunt duşmani.
Cum îi scoţi din mediul lor de-a dreptul paranoic, cum te poţi înţelege cu ei.
Mult rău au făcut secuilor elitele lor şi sub comunism, mult rău le fac şi acum. Dar e treaba lor...

Anonim spunea...

Prin aceeasi perioada am fost cu parintii intr-un circuit prin tara. Nu am stat prea mult in fiecare localitate. Tin minte ca am ajuns in Satu-Mare iar maica-mea a intra intr-o alimentara sa cumpere ceva de mancare (salam, paine, si mai stiu eu ce..). Nu au vrut sa o serveasca.

ACu', recent m-am tot dus prin Tg. Mures. N-am mai patit nimic.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...