joi, 11 septembrie 2008

DNA, lasă-ne!
Mită de premier
Dacă nu aţi urmărit în seara asta emisiunea lui Răzvan Dumitrescu de pe "Realitatea"(partea a doua, dedicată preţurilor produselor agricole), nici nu ştiţi ce aţi pierdut! Sper că au urmărit-o şi idioţii de la DNA, dar şi cei de la DIICOT. Deşi sunt slabe speranţe să se autosesizeze în legătură cu uriaşa schemă de criminalitate economico-financiară, prezentată de unii dintre invitaţii săi. Protejată politic, şi fără îndoială şi de Poliţie, servicii secrete şi mediul interlop, reţeaua îi lasă în curul gol şi pe producătorii agricoli, dar şi pe consumatori. Dacă nu vă este clar, vă reamintesc: nu pentru asta sunt plătiţi din gros şi din bani publici procurorii, ci pentru a-i executa pe adversarii lui Zeus!
Procurorii anticorupţie sunt ocupaţi, ca de fiecare dată în ultimii patru ani, să-i numere ouăle lui Năstase. Furioşi că au fost făcuţi de râs de parlamentari, care le-au dat cu dosarul "Zambaccian II" în cap, ţuluşii se dau de ceasul morţii să se răzbune. Aşa au început scurgerile în presă, vârf de lance fiind, ca de obicei, HotNews, cu inevitabila Andreea Pora, şi EvZ(care, apropo, nu publică în exclusivitate docomentele, astea fiind pe piaţă de mult!), care ne anunţă că va publica lista obiectelor primite drept mită de Adrian Năstase. Ca de obicei, prezumţia de nevinovăţie nu există.
Ce mă intrigă în toată povestea asta cu "mita", şi întreb şi eu, ca prostu': ce mama dracului o fi făcut Năstase cu aparatele alea de tăiat ouă(?) şi mai ales cu perucile? Că n-a dat în damblaua ălora de-şi ascund chelia, şi nici Dana nu pare să folosească. Şi-a deschis atelier de sperietori? Le foloseşte pe post de cuibare la Cornu, să nu streseze găinile?
DNA nu s-o fi plictisit de toată tevatura asta cu Năstase? Nu or avea şi ţuluşii ăia un dram de demnitate şi de mândrie profesională? Că ruşine par să nu aibă, de vreme ce încearcă să manipuleze opinia publică atât de grosolan?
PS: Gândul publică în ediţia sa electronică asta. Oricât m-aş strădui, tot nu pot să cred că este o dovadă de imparţialitate a DNA. În continuare se fac jocuri în favoarea lui Traian Băsescu. Acum numele jocului este: "Egali în corupţie, egali în faţa legii!" Videanu este un sacrificiu calculat. Dar este un gest care vine prea târziu pentru a-i mai convinge pe români că DNA nu este poliţia politică a lui Traian Băsescu.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Videanu " sacrificu calculat". Bine calculat. Cum a fost şi cu Falcă. Şi cu Boureanu. Şi cu Sulfina. Şi cu etc.
Cred, pe mai departe, că Adrian Năstase îşi face singur viaţa grea. Strategia sa de apărare nu a făcut altceva decât să lungească boala. Şi, vreme de patru ani, să îl transforme în suspectul de serviciu. Coruptul numai bun de arătat cu degetul. Pisica trebuia ruptă scurt, în faţa instanţei.
Sigur, e extrem de riscant să te dai pe mâna justiţiei sforărite de Băsescu, dar nici permanenta aşezare în cătarea lunetiştilor deontologi ori ţuluşi nu e o mişcare prea dibace. Poate că strategia aleasă îl va ajuta, în cele din urmă, în plan juridic. Dar cu siguranţă îi va lăsa cicatrice inestetice la imaginea publică.
Cum îşi poate el imagina că ar putea intra în lupta pentru Cotroceni cu tinicheaua unor astfel de dosare de coadă. Iar apoi, admiţănd că o va putea face şi o va face, să admitem şi că va câştiga alegerile. Iar dosarele se vor închide subit sub ipoteticul său mandat. Cât de sănătos ar fi?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...