marți, 9 septembrie 2008

Sacrificaţi pe altarul Zeului Profit
Nu ştiu dacă vă mai amintiţi de scandalul din primăvara acestui an, când s-a descoperit o uriaşă reţea de reciclare a produselor lactate avariate.
Era vorba despre 11.000 de tone de brânzeturi stricate, colectate din UE şi reciclate în 4 fabrici din Italia. Acum avem de-aface cu un scandal asemănător, dar care implică produse din carne de pui improprii consumului, care erau transportate din Belgia în Ucraina. Atenţie! Carnea era veche de nouă ani şi provenea din stocurile afectate de scadalul contaminării cu dioxină. Dacă nu ştiaţi, dioxina a ajuns în carnea de pui pentru că orătăniile erau hrănite cu furaje concentrate care aveau în componenţă uleiuri vegetale şi grăsimi animale folosite pentru prăjit şi chiar ulei sintetic de transformator! Asta vine după afacerea plutoniului din ţigări, a cărui existenţă era cunoscută de producători, dar ţinută secret.
Acum vedem faţa hidoasă, monstruozitatea sistemului capitalist, care permite astfel de atentate la viaţa şi sănătatea oamenilor, în numele Zeului Profit! Comunismul a avut Gulagul, capitalismul are maximizarea profitului. Nu ştiu care dintre ele a produs mai multe victime, câtă vreme maximizarea profitului a supravieţuit Gulagului şi se simte bine, mersi!

9 comentarii:

Anonim spunea...

Spuneti:
"Marile companii producatoare de tigari au tinut ascunse timp de aproape 50 de ani peste 1.500 de documente interne care dovedesc existenta poloniului 210 in compozitia tigarilor."

Iata si alte evaluari

Anual in SUA decedeaza prin accidente rutiere un numar egal cu pierderile de vieti omenesti ale Americi din intregul ultim razboi mondial. Si n-am auzit vreun politician sa atace principiul folosirii exagerate a automobilului.
Sa nu mai vorbim de statistica respectivelor accidente in alte tari dezvoltate.

In Razboiul din Irak s-au pierdut vreo mie doua de vieti americane. Franta a pierdut recent 10 (zece) soldati si s-a oparti de parca ar fi pierdut 100 000.

Iar cel mai amre asasin modial (automobilul)este venerat la nivel mondial.

Prin 1984-1988 in Bucuresti a fost interzisa circulatia automobilelor proprietatepersonala pe parcursul lunilor de iarna. In lunile respective sectia de traumatologie si reanimarea Spitalului de Neuroghirurgie Bucuresti, cunoscut actualmente ca spitalul Bagdazar, erau aproape GOALE.
In acea perioada au fost salvate prin masura cu pricina cateva mii de vieti omenesti.CUm a fost interpretata masura ?
Ca o limtare a drepturilor omului.
Care drept, acela de a muri !

Anonim spunea...

Ce, mare scofala!
Suntem prea multi pe planeta, razboaie "serioase" nu mai sunt!
Cum sa facem? Ii omoram , lent, dar fericiti, "liberi" si cu burta plina!
ruxi

Anonim spunea...

Ce sa mai zicem de faptul ca dupa ce au ruinat Fannie && Freddie, cei doi top CEO Daniel Mudd (Fannie) si Richard Syron (Freddie) urmeaza sa primeasca cadou un pachet de 'adio' de 24 milioane dolari.

Democratii s-au sesizat azi in Senat, ca republicanii au facut ciocu' de vultur mic.

Anonim spunea...

Mai stiu si alte povesti.
Cunoastem cu totii insecticidul numit DDT produs de la inceputul secolului XX. De prin 1938 se stiia ca are efect cancerigen. Asta in afara faptului ca nu este biodegradabil.
Abia dupa 60-70 a fost interzis in SUA si EU, dar nu si in republicile bananiere, unde se da in continuare si in zilele noastre cu mare entuziasm.
Deci, folositi cu incredere banane !!! daca doriti si un alt canceras alturi de cel pulmonar prin plutoniu !!!!

Anonim spunea...

Problema tutunului ar fi fertilizatorii pe baza de fosfati, care ar putea conduce la treaba asta cu poloniul (cati k sau gigabequreli ar putea "emite" respectiva frunza, nu se mai spune si nici nu cred ca o interesa...). Oricum madam aia face referire la studii din 64-65, cand a luat avant "preventiva", modalitate de spart bani publici pe unele chestii si pe medici prosti in alte domenii, dar deveniti "voci" in "campanii" de ascundere a altor magarii (cum ar "dozele" radioactive din aer si mare, dupa carca de experimente de le-au facut cu diversele categorii de bombe atomice, cu hidrogen samd). E, si ca sa dea cu praf in urma au consolidat alte chestii in imaginarul public. Fumatul nu e sanatos, insa cu certitudine nici imbaiatul pe lanaga insulele Kerguelen nu face bine la piele. Nici in Marea Neagra nu stam bine cu cadmiul si cu cesiul, insa pe cine intereseaza sa comunice treaba asta si la pinguinul de rand...

Anonim spunea...

La fel de infricosatoare sunt si secretele bine tinute din industriile farmaceutica si cosmetica,unde goana dupa profituri de miliarde de dolari a devenit tinta numarul unu pentru producatori. Industrii in care in mod normal, continutul produsului este esential, ambalajul si reclama au devenit mult mai importante.

Anonim spunea...

@ Alandra
Francezii au o vorba "Le medicament est une marchandise, mai pas comme les autres"

@Desdemond
Chestia cu plutoniul ar explica simplu imensa putere cancerigena a fumatului fie el activ fie pasiv.
Fumatorii inveterati fumeaza zeci de ani din ce in ce mai multe tigari pe zi. Particulele de fum se fixeaza in alveolele pulmonare pentru TOTDEUNA. Daca exista si o cantitate , fie ea si infima de plutoniu in particula respectiva, iradierea va fi permanenta si crescatoare (prin acumularea continua de particule de fum).

Anonim spunea...

Inca o data!
De ce nu va faceti un ziar?

Anonim spunea...

@geomarz
Eu am citit si studii cu rezultate mai dubitative - retrase de la accesul public din motive care mie imi scapa. Din 67 pana acum vreo doi ani s-au facut statistic observatii pe fumatorii pasivi...cateva zeci de mii de oameni. Incidenta cancerului pulmonar prin fumat pasiv - ciuciu. Analize de laborator pe cobai - expunerea nu la fumul a 4-5 tigari ci la cateva zeci la o tura / sobolan (ca si cum un om ar sta inchis intr-o camera in care sunt aprinse vreo 7 pachete de tigari odata). Documentat ipoteza - ciuciu again. In schimb, unul dintre aia de faceau analize in lipsa de altceva a avut ghidusha idee sa expuna cobaii la un mediu radioactiv. "Fumatorii" au scapat in prop. de 65%, la "nefumatori" nu. Explicatia alora pe scurt - mucusul creat pe plamanul cobaiului de expunerea la fum si etc. Repet, studiul era unul serios, sper sa-l gasesc in arhiva PC-ului vechi. In USA, tara care tinteste la eliminarea tutului - incidenta cancerului pulmonar la pop. negroida, mult mai putin consumatoare de tutun, a crescut si creste, si este semnificativ mai mare decat la caucazienii descendenti de combe-chapelle, fumatori in proportie mai mare decat negroizii. Sigur, nu fac apologia tutunului, insa sa nu-i bage in carca toate porcariile altor "industrii" si efectele tonelor de Plutoniu date in atmosfera experimentand bombe si rachete....
Poloniul 210 este cat se poate de instabil, de aia nu cred vrajeala lui tanti aia cu frunza de tutun.....Toti izotopii de Poloniu sunt radioactivi, inclusiv aia folositi la producerea unor vopseluri. Insa mediatic a fost preferata magaria cu 210, pentru ca Litvinenko se presupune ca a ingurgitat asa ceva.....si deh, bagi spaima mai repede in omul cultivat cu buletine de stiri. Oricum, m-as fi asteptat sa faca analiza fertilizatorilor si a corporatiei care ii produce, aia find la baza "otravirii" frunzei. Insa a te lua de o astfel de corporatie e muuult mai nesanatos decat fumatul... Si legat tot de tutun, cam cate fonduri mutuale nord-americane au bagat banii in industria tabagica? Si atunci cum dracu lupta impotriva fumatului societatile respective?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...