joi, 19 ianuarie 2012

De ce n-o să se întâmple nimic după Piaţa Universităţii



Lucrurile sunt simple: pentru noi contează amănuntele, în detrimentul esenţei. Esenţa, în cazul protestelor din ultimele zile, era(este) proasta guvernare. Amănuntele: câţi au fost sau n-au fost în piaţă, faptul că unii sau alţii au fost prinşi cu iarbă sau l-au huiduit pe nu ştiu care politician capiu, rătăcit prin zonă, de ce tace băsescu sau de ce vorbeşte(prostii) boc au ţinut capul de afiş al dezbaterilor. Proasta guvernare, nu. Care înseamnă mai mult decât calitatea mizerabilă a celor care ne conduc acum. Înseamnă calitatea instituţiilor şi a ideilor, a politicilor publice, a legilor şi procedurilor, relaţiile dintre instituţii şi cetăţeni, calitatea dialogului social. 

Acest deficit de atenţie al românilor, incapacitatea lor de a se concentra pe lucrurile care contează şi de a se ocupa de fleacuri îl poţi vedea cel mai bine în comentariile cititorilor la diverse articole. Un singur exemplu: pe HotNews apare un articol despre atitudinea unui ofiţer al Pazei de Coastă italiene faţă de comandantul pachebotului eşuat de curând pe coastele Toscanei. Şi ce comentează flăcăii? Că nu s-a tradus "corect" un cuvând din argou, "cazzo", cu care a fost gratulat comandantul pachebotului. De parcă asta conta, şi nu atitudinea fermă şi demnă a ofiţerului italian! Şi voi vreţi să înţelegem ce ni se întâmplă şi de ce, să ne concentrăm pe ce contează şi să lăsăm dracului fleacurile? Până peste poate! 

Acum înţelegeţi de ce nu o să se întâmple nimic după ce ne trece febra protestatară? 

PS: fotografia este luată tot de pe HotNews. Şi transmite mesajul pe care trebuie să-l reţineţi: TINA! Adică nu există alternativă la actuala putere. Cu alte cuvinte: "Nu-i nimic de văzut! Circulaţi!"  

5 comentarii:

ceghe vara spunea...

Era unu aseara la TV care printre altele spunea ca protesteaza fiindca tanti nuti are multe genti de mii de euro si el, care are o mica afacere, o duce prost. Nu e asta un popor cam infantil?

Fluieratorul spunea...

Daca spun ca eu stiu inca din 1987 ca la noi faptul divers trece peste problemele reale, pe care nimeni nu vrea sa le discute, iar o sa se gaseasca unii care sa ma injure. Nu spun. Descoperiti si voi America. Asta e realitatea la noi. Sta capul in locul in care sta ca sanu ne ploua in git. In rest, sufletu'! Avea dreptate un prieten zilele trecute: cind o sa ne scoatem capul din fund, altfel vor sta lucrurile, da' nu-l scoatem, ca ne e ok si asa cum e... Sa recunosti o problema presupune raspundere, si pela romani nu e moda sa-ti asumi asaceva... Palavrageala pe fapte diverse e mult mai usor de facut.

Dli spunea...

Sunt extrem de curios care va fii ecoul in urma protestelor, cat va ma dura toata mascarada asta.

ANONIMUS spunea...

Dle daca Nutzi era ministra omoloaga a Poloniei,nimeni nu-i spunea ceva despre cate papornice are.Nenorocitul care o spunea ,atentiona ca ninfomana care habar nu are si face numai prostii si toca banii nostri isi permite,culmea, o gramada de
genti scumpe in timp ce din pricina ei ,ii merge prost.Cred ca tipul e extrem de matur ,si mai destept deca multi "revolutionari "gen "comandante"
Ecoul este destul de mare ca portocalii sa se pregateasca cu valiza
si prastia pentru trimis chiftele la
Rahova

ceghe vara spunea...

Anonimus, m-ai inteles gresit. Incercam sa spun ca nu gentutele alea reprezinta furtul cel mare, alea sunt doar ciresica de pe tort.
Asta in caz ca mai revii pe aici...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...