joi, 30 iunie 2011

Cât de jos aţi ajuns, Pulimea Voastră!



Pulimea Voastră,
Supremule Cur,

Speram că te-ai mai potolit, că de, e vacanţă, mai pleacă omul colo-colo, se mai uită după un cur de femeie, după un sân săltăreţ, mai bea un şpriţ, o berică rece. Văd că nu e cazul. Te mănâncă, pardon de vorba proastă, în cur. Ştiu, când te mănâncă în cur, e ca şi când te-ai scărpina în cap, pentru că, nu te supăra, cu curu' gândeşti. 

Poţi să crezi ce vrei despre cine vrei. Poţi să spui orice despre oricine, dar, vezi mătăluţă, sunt lucruri pe care le poţi gândi, dar nu le poţi spune, ca Preşedinte(responsabil) al României. Iar când spui tâmpeniile astea, fără să clipeşti, nu te aştepta să nu ţi se replice, şi încă foarte dur. Dar, atenţie, pentru imbecilităţile Pulimii Voastre plătim noi, românii. Pulimea Voastră cel mult poate fi ocolit ca un ciumat peste tot, pe la reuniunile la care reprezinţi România. Aşadar:

"T.B. Invadarea...Hai sa-i spunem de la celebra "Soldati romani, va ordon, treceti Prutul!".
I.C. Daca erati la vremea respectiva dadeati acest ordin?
T.B. Da.
I.C. De ce?
T.B. Pentru ca aveam un aliat si aveam de recuperat un teritoriu. Daca aveam conditiile de atunci, probabil as fi facut-o.
Robert Turceascu: Acum inteleg de ce sunteti suparat pe Regele Mihai.
T.B. Nu-s suparat ...pe Regele Mihai...Tot continuam sa consideram ca abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de tradare a interesului national al Romaniei, abdicarea.
I.C. Din partea Regelui sau...
T.B. Din partea regelui. Asta-i punctul meu de vedere.
Robert Turcescu: Dar nu va reproseaza poate in intalnirile pe care le-ati avut, Majestatea Sa Regele Mihai, aceasta apropiere de Printul Paul de Romania?
T.B. Eu am facut un gest sa probez ca nu am nimic cu Casa Regala, pentru ca Paul e parte a Casei Regale oricat de mostenit ar fi. (...)
T.B. Trebuie sa recunoastem, domnu' Cristoiu, ca noi inca nu ne asezam corect valorile. Spre exemplu, pentru noi toti, si pentru istorie, Antonescu ramane responsabil de Holocaustul impotriva evreilor si tiganilor. Ducerea lor in Transnistria, nu stiu ce...Nimeni nu spune ca statul roman avea un sef de stat atunci, asta era doar prim ministru....Unora la dam averile iar pe altii ii consideram criminali de razboi. Seful de stat si primul ministru...Doar pentru ca unul a fost sluga la rusi, si a lasat tara prin abdicare il iertam de toate pacatele."

Nu înţelegeţi de ce au reacţionat atât de dur ruşii? Păi, spunând că aţi fi dat acelaşi ordin de trecere a Prutului, pe care l-a dat Antonescu, spuneţi şi că aţi fi ordonat şi deportarea evreilor şi a ţiganilor în Transnistria, că aţi fi ordonat masacrele armatei române de la Odesa, şi multe altele, crime de război ale românilor, care nu pot fi scuzate de faptul că şi ruşii au făcut la fel în Basarabia.

Le cereţi ruşilor să ne prezinte public scuze pentru Pactul Ribbentrop-Molotov, ceea ce, într-un fel, au şi făcut, nu o dată, de la Gorbaciov încoace. Dar noi ne-am cerut scuze pentru crimele de război de la Odesa şi din timpul celui de-al Doilea Război Mondial? 

Atât v-a mai rămas? Rusofobia? Gata, aţi tras toate gloanţele: modificarea Constituţiei, reorganizarea administrativă, confiscarea averilor? Deci campania din 2012 va fi nu despre eşecul unei guvernări tembele, ci despre pericolul rus? Cât de jos aţi ajuns, Pulimea Voastră!

PS: şi cât de lichea poţi fi, Diaconescule! Cristian Diaconescu, preşedinte de dezonoare al UNPR...
PPS: hop şi Chifu, alt pupinbăsist, care îi înjură pe ruşi, pentru că au avut neruşinarea să întineze bunele sentimente ale Pulimii Sale, şi se amestecă în treburile interne ale ţărişoarei!

5 comentarii:

N. Raducanu spunea...

Citesc numeroase reviste si ziare occidentale, dar deseori si pe cele romanesti. Este uimitor contrastul intre modul in care se apreciaza in SUA, Franta si Germania situatia politica si economica internationala, iar pe de alta parte – in Romania. Nimeni nu si-ar permite sa faca in occident o revizuire a valorilor castigate de fortele aliate in urma zdrobirii nazismului in cel de al doilea razboi mondial, asa cum, cu dezinvoltura, a facut-o acum presedintele Romaniei. Practic acesta a recunoscut ca imbratiseaza valorile care il inflacarau in 1941 pe Hitler cand a dezlantuit barbarul razboi. De valorile pe care Basescu le afiseaza acum se dezic insa public si unii dintre vehementii sustinatori ai lui pana nu demult. Iar a sustine politica funesta a lui Ion Antonescu chiar cu ocazia aniversarii a 70 de ani de la invazia teritoriului sovietic, este un afront ce nu va fi uitat usor de Moscova. Presupun ca vor trebui depuse eforturi de urmasii lui Basescu pentru ca aceasta ofensa sa fie uitata de rusi, care nu vor sa stearga din istoria lor paginile de glorie ale trecutului sovietic. Rusia are nu numai o populatie de 7 ori mai mare ca a Romaniei, nu numai un teritoriu de cca. 700 de ori mai mare, ci si un urias arsenal militar, inclusiv nuclear, ce nu poate fi comparat decat cu cel al SUA. O asemenea putere nu poate fi tratata cu aroganta iresponsabila.

Fluieratorul spunea...

Nu stiu ce-i trece Basescului pe sub chelie, dar in tot cazul, este prost inspirat si prost sfatuit. Nu ma mir, cu "materialul" cu care lucreaza... Eu unul sint satul de timpenii, si ca si pe vremea lui Ceausescu, parca nu se vede un capat al caderii libere in tara asta... Sa fie asta un semn ca vremurile sint aproape?

Unknown spunea...

De cand a inceput nebunia cu declaratiile lui Basescu, ma uit cu ochii iesiti din orbite si-mi tot repet ca e un vis urat. E incredibil cum poate sa cada omul asta din lac in put din lac in put, si lacul si putul sunt din ce in ce mai rauuuu mirositoare. Deci asa cevaaa....

incognito spunea...

@N.Raducanu
O asemenea putere nu poate decat sa se foloseasca de gangania basedentiala (si nu zic "a Romaniei" fiindca - in convingerea mea - nu exista vreo alta tara care sa mai aiba basedinte si nu vreau sa ma exprim pleonastic) pentru a obtine avantaje disproportionate in comparatie cu avantajele noastre din eventualele colaborari sau confruntari.
Altfel, Javra Ordinara n-a fost vreodata pentru rusi decat O basina cu iz de dovleac porcesc - culoarea partidului sau de derbedei libertini.

http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/06/primul-cantat-al-cocosilor.html

pacos spunea...

Inca un motiv pentru care istoria trebuie lasata pe mana istoricilor. Desigur, fiecare dintre noi are dreptul la o opinie personala, insa atunci cand esti presedintele unui stat nu-ti permiti (sau n-ar trebui sa-ti permiti) ca opiniile personale sa devina publice. Mai ales pe o asemenea tema. Asta pe de o parte.

Pe de alta parte, n-ar trebui sa uitam, sau sa trecem prea usor peste ceea ce s-a intamplat intre 1920-1940 in Basarabia si Bucovina. N-ar trebui sa uitam de CEKA, de ultimatumul din 1940 al lui Stalin, de atitudinea lui Hrusciov dupa anexare, de porcariile savarsite de sovietici acolo (spun sovietici, nu rusi). De interventia lui Stalin ca Horty sa nu fie judecat, in timp ce maresalul Antonescu trebuia executat. De multe, multe altele. Toate acestea apar azi in arhive publice si pot fi consultate. Si judecate de fiecare dintre noi, dupa posibilitatile noastre.

De ce-au reactionat rusii atat de dur? Nu stiu daca e dur sau nu. Pozitia unui purtator de cuvant e la fel de dura ca si chemarea ambasadorului la ministerul de externe si inmanarea unei scrisori de protest? In orice caz, pentru ca asta stiu. Jocuri de sunet si lumini. Asta au facut intotdeauna, indiferent ca s-au numit rusi sau sovietici. Exemple sut destule: de la ultimaturi la pantoful lui Hrusciov. Sau la pozitia de ieri. Nu conteaza ca inaintea noastra au fost ei aliatii lui Hitler. Nu conteaza Katyn. Nu conteaza nimic, decat efectele speciale.
Amintim azi de masacrele armatei romane. Asa e. Asta-i realitatea si nimeni n-o poate nega. Dar, spre deosebire de altii, am platit toate astea cu varf si indesat. Nu pot fi scuzate, de acord. Dar nici alte porcarii nu pot fi scuzate, daca plecam pe linia asta, care nu duce nicaieri.

Judecam azi fapte petrecute ieri. Si noi avem o vorba "da-mi, Doamne, mintea romanului cea de pe urma". In engleza e asa: "second thoughts are best". N-am gasit in rusa.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...