joi, 23 iunie 2011

Inventarul pagubelor



Să vedem ce pagube ne-a făcut pula lui băsescu, organul cu care gândeşte şi conduce ţara:
  • Ne-am ferit ca dracu de tămâie de internaţionalizarea problemei maghiare. Am reuşit, în cea mai mare măsură. Ce-am construit în relaţia cu ungurii de aici şi din Ungaria a aruncat în aer Pulimea Sa, că i-a tunat lui să "regionalizeze" România;
  • Abia se liniştiseră evreii cu Holocaustul şi cu Antonescu, i-a zgândărit şi pe ăştia, fix înaintea vizitei premierului israelian;
  • A reaprins războiul româno-român, cu regionalizarea, o acţiune ineptă, fără o finalitate reală, şi cu nimic utilă românilor. Nu este decât o re-centralizare, introdusă pe uşa din dos. Vreţi o dovadă? Citiţi ce comentează nişte cretini la visele umede cu autostrăzi ale madamei Vass: "Cluj si Brasov poate, dar de Craiova si Iasi de ce sa ne lege? Oricum de la noi nu vrea nimeni acolo, si scursurile de acolo ajung si cu trenurile foamei.
    Sau: "Daca ne apucam sa creditam acest Guvern cu ceva stiinta, atunci chiar nu avem ceva mai bun de facut. Normal ca harta e facuta ca curu. Fara suparare, dar in loc sa definitiveze autostrazi intre vectorii de crestere ai tarii (adica Banatul, Crisana si Ardealul) unde sunt firmele straine, ca sa aducem mai multe, noi facem si spre Moldova, unde nu prea e nimic. Ca exporturile noastre merg spre Vest, nu spre Est. Daca mergeau spre Rusia, atunci puteam sa construim in Moldova. Cum dracu sa legi Timisoara de Cluj? Numai un idiot ar face asa ceva... Asta ne arata cum se fac strategiile in Romania, inca o data pentru cei care poate nu au inteles mesajul de la inceput...
  • A readus tema monarhiei în planul dezbaterii politice, fix când vrea să discute modificările Constituţiei;
Acesta e doar începutul. Cel mai periculos lucru pentru România îl reprezintă internaţionalizarea problemei maghiare, şi transformarea Ţinutului Secuiesc într-un soi de cal troian al drepturilor colective şi al autodeterminării lor. Dan Dungaciu zicea că Ungaria a luat locul României în Republica Moldova.  De ce oare? Ştie cineva care este statutul Găgăuziei? Care statut a fost scris şi cu ajutorul experţilor maghiari. Un astfel de statut se doreşte pentru Ţinutul Secuiesc.
Meditaţi la asta: "Art. 1. - (1) Găgăuzia (Gagauz-Yeri) este o unitate teritorială autonomă cu un statut special care, fiind o formă de autodeterminare a găgăuzilor, este parte componentă a Republicii Moldova.
(2) Găgăuzia soluţionează de sine stătător, în limitele competenţei sale, în interesul întregii populaţii, problemele dezvoltării politice, economice şi culturale.
(3) Pe teritoriul Găgăuziei sînt garantate toate drepturile şi libertăţile prevăzute de Constituţia şi legislaţia Republicii Moldova.
(4) În cazul schimbării statutului Republicii Moldova ca stat independent poporul Găgăuziei are dreptul la autodeterminare externă." Înlocuiţi Găgăuzia cu Ţinutul Secuiesc şi vedeţi ce iese!

Un comentariu:

Fluieratorul spunea...

Prostia la putere, deh.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...