miercuri, 15 iunie 2011

PUZ ul mamelor voastre de cretini!



Indiferent de ceea ce cred tot felul de tâmpiţi, în materie de economie sunt chiar liberal. În sensul în care nu înţeleg de ce nişte unii ar pune bariere artificiale în calea întreprinzătorilor, cum sunt aceste stupizenii numite PUZ, o sursă imensă de corupţie, şi, mai nou, instrument al luptei politice. Că trebuie să existe o strategie de dezvoltare a oraşului, e una. Că e bine să ţii în mână dezvoltarea imobiliară, pentru a evita excesele, iar e bine, pentru că numai cine n-a văzut coşmarul arhitectonic şi urbanistic din nordul Bucureştilor mă poate contrazice. Dar trebuie să fie reguli simple, clare, transparente, iar aprobarea lucrărilor rapidă, nu un coşmar birocratic. Oraşul nu este un muzeu. Trebuie să se dezvolte. 

Dar pentru ce mama dracului trebuie PUZ pentru un tub de beton, îngropat în pământ, prin care trec maşini dintr-o parte în alta? Ai PUZ pentru parcarea asociată pasajului şi pentru galeria comercială, dar nu pentru pasaj? Absurd! Şi ne întrebăm de ce ne costă totul cât ne costă? Păi ăia de construiesc nu au banii lor, îi împrumută de la bănci. Dacă vine un bou şi întrerupe lucrările un an, că atât durează aprobarea unui nou PUZ, cine plăteşte costurile financiare? Contribuabilul! 

Mai toate lucrările de infrastructură din Bucureşti sunt blocate de cretinismul numit PUZ.   Nu avem nevoie de investiţii? De locuri de muncă? De taxe şi impozite la Buget? De descongestionarea traficului? De ce să fiu eu victima luptelor unor cretini, care se folosesc de "stat" pentru a-şi regla ei conturile sau pentru a stoarce bani de la investitori?

Bă, tâmpiţilor! Lăsaţi dracului oraşul să se dezvolte, dacă vreţi să mănânce şi gura voastră ceva! Nu-i sugrumaţi pe cei care vor să facă investiţii. Nu vă mai ascundeţi în spatele unor hârtii! Vă place cum arată oraşul făcut după PUZ urile voastre? Băgaţi-vi-le în cur de PUZ uri!

PS: ăia de vor desfiinţarea statului să se abţină de la comentarii. Nu statul e de vină pentru ce se întâmplă. Oamenii care-l administrează sunt vinovaţi. Nu mai bine le dăm noi nişte şuturi în cur nesimţiţilor, după principiul că dacă bordelul nu funcţionează, schimbi curvele, nu paturile?! 

Un comentariu:

oreste spunea...

PUZul este necesar pentru o dezvoltare organizata, nu haotica, dar ideea este ca aprobarea pentru PUZ este conditionata de o spaga, si asta e valabil la PUZ, PUD, certificat urbanism, autorizatie constructie etc
...iar daca dai spaga, dupa aia chiar nu mai conteaza cum arata zona conform PUZului

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...