miercuri, 5 ianuarie 2011

Viitorul nu sună bine pentru PSD



Azi e zi plină în politică. Sigur, mai mult la capitolul vorbe, vorbe, vorbe. Dar să nu fim cârcotaşi! Vrem acţiune, avem acţiune! În timp ce traian băsescu nu se mai opreşte din vorbit(de la CSM a plecat la Guvern, unde a vorbit la fel de haotic şi de lipsit de fir logic), PNL şi PC fac alianţă. Să le fie de bine!


Această alianţă era previzibilă, mai ales de când pe Ponta l-a pus dracu' să se ia de mogulul Antenelor. Sigur, e bine să nu depinzi de mogul, dar şi mai bine cu un trust de presă prieten. Acum PSD e singur pe lume, şi nu fac mişto! Dacă ne gândim bine, PDL are sistemul lui de alianţe, cu UDMR, cu UNPR(oaste de strânsură, dar bună la casa omului!), acum PNL are alianţa cu PC. PSD a fost lăsat singur, şi va fi izolat şi de aşa zişii "aliaţi", şi de adversari.


Nu e prima oară când PC părăseşte barca PSD. Aşa a supravieţuit un partid care altminteri nu-şi găseşte un rost pe scena politică, deşi ar avea ce oferi românilor. Dar parcă acum avea o alianţă formalizată cu social-democraţii. A denunţat-o între timp? Mă rog, suntem în România, ce dracu'? Ne împiedicăm de amănunte d'astea vulgare?


Acum este clar cine a devenit, cu ajutorul Antenelor, liderul Opoziţiei: PNL. PSD va avea mari probleme în a acţiona în plan politic şi mediatic. Nu va fi de mirare ca brusc, cu ajutorul dezinteresat al "sondorilor" de opinie, să scadă vertiginos în sondaje. Şi nu mai are nici puterea organizatorică de altă dată.


Din păcate, de azi viitorul nu mai sună deloc bine pentru PSD. Nu cred că PNL va promova un proiect politic comun cu PSD. Acum are o mare oportunitate să devină cel mai mare partid al României. Şi nu cred că o va scăpa. PSD s-a izolat singur, pentru că cineva a vorbit fără să gândească la consecinţe. Dar cine ştie, poate că tot răul spre mai bine: pesediştii se vor pune pe treabă şi vor face politică nu la televizor, ci printre oameni, şi împreună cu ei.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Nu le mai plangeti asa de mila pesedistilor.Au pierdut ei Antenele
dar mai au inca Realitatea TV.Apoi ei mai au niste aliati foarte "valorosi"
in viitoarele campanii electorale:punga cu malai,punga cu faina, tirurile cu alimente etc.Acesti aliati i-au ajutat foarte mult in 2008 si chiar si in 2009.Ca doar nu credeti ca Geoana a intrat pe meritul lui in turul 2 la prezidentiale.

Constantin Gheorghe spunea...

Eşti sigur că nu te gândeai la pedelişti când ai scris?

Gopo spunea...

Cu cat mizeria numita PSD dispare din parlament mai curand, cu atat mai bine. Si sa nu uite sa ia cu ei si PNL, si PC, si PDL si cine mama dracului o mai fi pe acolo.

Constantin Gheorghe spunea...

Gopo, ţie ţi-e dor de PCR! Dar îl ai! Şi la Cotroceni, şi la Palatul Victoria! Ce-ţi mai trebuie?

Gopo spunea...

Altii, mon cher ! Altii ! Altii, care sa nu fi fost implicati in conducerea tarii din 1989 incoace.

Aia imi trebuie. Fiindca in astia de fata, nu mai am incredere, de-aia !

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...