joi, 27 ianuarie 2011

Tot cianura e soluţia




Nenea ăsta este Decanul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială al Universităţii Bucureşti şi unul dintre cei care îi bagă tot felul de tâmpenii în cap Iubitului Conducător.  Pentru unul născut la ţară, şi absolvent de Politehnică(sociologia a venit după Revoluţie) e al dracului de neo-liberal, sau, mai pe româneşte, i se rupe'n paişpe de statul social. Şi de realităţi, în general, statisticile fiind mai importante decât orice.   


Omul nostru dă un interviu pentru ZF. Îl puteţi citi aici. Poate sunt eu răutăcios, dar după cum gândeşte musiu, principalul curs la Asistenţă Socială este cel privitor la metode rapide de eutanasie! Mama lor de români nesimţiţi, şi de comunişti cretini! Cum le-a crescut lor durata de viaţă, şi cum stau ei mai mult cu mâna întinsă la stat! Lasă, jupâne, că s-a terminat şi cu asta: peste tot în lume, odată cu dispariţia Statului Bunăstării, scade şi speranţa, şi durata de viaţă, revin bunele şi eficientele boli sociale, SIDA zburdă şi ea pe câmpii, şi dacă mai dă o mână de ajutor şi etnobotanica, s-a rezolvat! Statul poate respira uşurat! Şi o să avem în loc de o societate-mineralier ruginit, una şalupă fâşneaţă, de mare viteză. Pentru deştepţi ca tine şi ca ăla de-l pupi în cur la Cotroceni. Ăluia doar pileala îi strică scorul! Pentru restul s-a inventat tratamentul la Viena!


Când eşti profesor universitar şi sociolog pe deasupra, nici în glumă nu vorbeşti despre o generaţie ca despre "decreţei". Ştiu, americanii au babyboomerii, dar termenul nu are nimic peiorativ, defineşte doar o realitate: explozia demografică de după WW II. Termenul "decreţei" este cât se poate de peioratv, aşa cum peiorativ este cel de "căpşunari". Ruşinică!!!


Asta m-a dat gata: "Trebuie să ne învăţăm să cerem mai puţin. Dacă vrem model suedez, atunci să-l facem cu suedezi - să se muncească, nu să se întindă mâna. Asta este şansa României. Văd această şansă în generaţia neafectată de comunism, în cei care şi-au început un business, care au plecat din ţară sau au rămas, dar au spirit de iniţiativă. Văd o schimbare a României de jos în sus, dinspre organizaţii profesionale, dinspre aceste grupuri care formează acum «majoritatea mută», dar care pot fi unite de o idee. Pentru că nici partidele actuale, nici sindicatele şi nici patronatele româneşti care există acum pe scena publică nu oferă o soluţie. Sunt acele organizaţii şi oameni despre care spun că iau poziţie publică doar dacă au un interes propriu."


 

Orice dobitoc din ţara asta, când îşi atinge limitele incompetenţei, o dă pe anti-comunism. Şi pe românii leneşi, care stau cu mâna întinsă. Băi, boule, aşa cum remarca şi un cititor al interviului, ANOFM oferă 7000 de locuri de muncă în România, şi 60.000 de locuri de muncă în străinătate! Cu salarii de cel puţin trei-patru ori mai mari ca în Românica! Şi te miri de ce 45% dintre românii între 45 şi 65 de ani nu sunt ocupaţi, şi multora li se plăteşte pensia anticipat?  Să nu ştii tu, ditai şeful de comisie prezidenţială, că în România sunt peste 1,6 milioane de oameni ocupaţi la negru, şi să nu te intereseze de ce nu se poate aduce munca la negru în legalitate? Să ignori că cel puţin tot atâţi români lucrează în străinătate? Adunându-i pe toţi, vezi că, de fapt, dacă am fi o ţară normală, cu o economie cât de cât funcţională, raportul activi-pensionari ar fi binişor supraunitar. Dar e mai simplu cu "Jos comunismul!" şi cu "Huo, milogilor!" 


În rest, dacă vă era dor de clişeele Pulimii Sale, le puteţi reciti în discursul individului, care are şi el obsesii cu presa, cu politicienii care vorbesc prea mult la televizor. Iar să speri ceva de la o generaţie care nu este contaminată de comunism, ce-i drept, ci de manelism, incultură, obişnuită să-şi rezolve problemele cu paru', cuţitu', şi pistolu',  iar puţinii ei reprezentanţii de calitate fug mâncând pământul, unde văd cu ochii, înseamnă să nu ştii despre ce vorbeşti. Tot cianura e soluţia...



2 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Marian Preda la TVR1, in emisiune la Rodica Culcer, vorbind prostii si insistind sa se auda vorbind peste Liviu Voinea...

Constantin Gheorghe spunea...

L-am văzut, dă-l în PM! Prietene, nu ţi se face frică, văzând cum gândeşte gaşca aia? Putem discuta orice, dar nu din perspectiva: au trăit în comunism, să-i pedepsim pentru asta! În plus, ceea ce spune Liviu Voinea are sens, dar e singurul cu bun-simţ de acolo! Nimeni nu-şi pune două probleme: de ce economia românească nu produce locuri de muncă şi de ce nu mai vin investitorii străini. Restul sunt consecinţe ale celor două probleme de mai sus.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...