sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Mândra democraţie!




Un mândru cetăţean al mândrei democraţii americane, mândru de dreptul său de a purta armă, i-a tras cu mândrie un glonţ în scăfârlie unei mândre reprezentante a mândrului popor american în mândra clădire a Capitoliului, punând de o mândră înmormântare pentru şi a trimis în spital încă vreo doisprezece mândri şase cetăţeni ai mândrei democraţii americane, rănind alţi doisprezece, după care a fost arestat de mândra poliţie americană, care şi-a făcut cu mândrie datoria de a-i apăra şi proteja pe mândrii cetăţeni americani de mândrii posesori de arme, care sunt atât de mândri de dreptul lor, încât îi trimit pe mândrii cetăţeni americani la dreapta Domnului, ori de câte ori li se scoală mândria de cetăţeni liberi să-şi caute fericirea. Şi ce fericire mai mare decât să-i trimiţi la dreapta Domnului pe mândrii americani?

3 comentarii:

Anonim spunea...

Curata democratie , monser !Asta e de fapt modelul etalat de "americi":cand te superi ,pai te superi si actionezi !Nu conteste ca administratia democraticoasa accepta tacit droagele(!) ,pt. profit si munca ieftina (ma-ntelegi),nu conteste ca armele sunt la liber ,si orisice pustan cu 200 usd in bozonar isi poate antama o arma LETALA ,nu ,frate ! ,astia-s urmasii lu' Billy the Kid ,lu' Earp si lu' Eastwood (cu spaghetti...)si-mpusca in dreapta si stanga la ...deruta !

Faptul ca un stat ce se "da" cel mai democrat din lume(dind si lectii in acest sens ) ,dar avand cei mai multi presedinti OMORATI prin IMPUSCARE de catre proprii concetateni ,ma cam face sa-mi vina cu greata !

Mama ,cata libertate ie p-acolo ,prin campusurile universitare ,prin parcarile de masini si.. mai nou prin mall-uri !Sa tot traiesti ...murind ..dar cu adevarat DEMOCRATIC !



Mi se pare mie ,ori gestul lui SOBARU arata cu adevarat ce inseamna un protest politic demn de respect ??


P.s. america ,ramai acolo ,oriunde te-ai afla !!si mai usor cu Iranul pe scari ,ca se ...varsa !

Karakas spunea...

Am ascultat ieri declaratia lui Obama pe tema asta. La sfirsit a spus: "We will get to the bottom of this". Doar ca "bottom of this" inseamna prinderea, judecarea si executarea sentintei. Ceea ce nu e deloc "miezul" problemei.

Nu stiu exact motivatia criminala. Dar faptul ca Arizona, unde s-a produs crima, are cele mai laxe legi de control a armamentului in SUA, poate fi o directie catre "miez". Mai bine insa si-ar pune intrebarea: ce ii determina pe unii americani sa recurga la astfel de acte extreme? Nu cumva e o problema a sistemului, a violentei care este parte a sistemului, a inegalitatilor care duc la violente, a unui tip de societate care arunca in strada milioane de oameni fara drept de apel, unde viata nu are valoare atita timp cit nu ai bani?

Din pacate, de fiecare data cind o asemenea tragedie se intimpla, si au fost mult prea mlte, toti leadrii americani au promis ca vor ajunge la miezul problemei. Doar afirmatii, nu s-a schimbat nimic.

Am ascultat-o si pe Guvernatoarea statului Arizona cu o declaratie la TV. A rostit de nu situ cite ori cuvintul "God". Pina sa ii ajute Dumnezeu, mai bine s-ar ajuta singuri.

Fluieratorul spunea...

Pai ei au incredere in God. In public. Au scris-o si pe bani. Presupun ca God, si nu oricare, ci ala al neoprotestantilor, le rezolva orice problema. De-aia nu vreau in US, ca nu vreau sa aud dimineata, la prinz si seara cit de mult imi doresc prietenii si colegii mei sa-l "gasesc" pe Iisus Christos. Am avut parte de condescendenta lor vreo 3 luni, cit am lucrat pe-acolo, si mi s-a acrit.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...