marți, 18 ianuarie 2011

Logică şi coerenţă

Adică fix ce lipseşte actualului guvern, în mai tot ce face, excepţie industria parandărătului. Azi a fost scandal monstru pe tema modificării Codului Muncii. Iar sindicatele promit un spectacol de sunet şi lumini, inspirat după "clasicii" greci rămaşi întregi după hârjonelile recente cu poliţia.




Dacă citeşti expunerea de motive pentru modificarea Codului, realizezi cu ce cretini ai de-aface în Guvern. Care va să zică, ni se spune că o oarecare rigiditate a pieţei muncii a avut efecte negative asupra mediului de afaceri, care n-a creat suficiente locuri de muncă, şi deci modificarea se impune. Logic ar fi ca după modificare să se întâmple ceva pozitiv în domeniu, nu? Ei bine, nu! Cu vreo trei pagini mai încolo, la Secţiunea a 4-a, Impactul financiar asupra bugetului general consolidat, atât pe termen scurt, pentru anul curent, cât şi pe termen lung (pe 5 ani), pe toate coloanele e un mare zero! Nici creşteri ale încasărilor din impozitele pe venit şi pe profit, nici ale celor din contribuiţiile sociale: sănătate, pensii, şomaj, tot tacâmul. Şi atunci, de ce ziceau că-l modifică?  Nu pentru a scoate la lumină munca la negru şi pentru a crea noi locuri de muncă? Numai că aceste creşteri nu se reflectă în buget nici acum, nici peste cinci ani. Coerent, nu?


Şi atunci, nu pui mâna pe cursul scurt de fabricare a cocteilului Molotov şi te apuci de experimentat?

6 comentarii:

Anonim spunea...

RAME.... Chiorul ne-a catalogat exceptional.
LASI ... RETARDATI SI MAI ALES CU SUFLETE DE SLUGA...
Nici armata NU avem , nici barbati in Romamia.

DE AIA NE FURA BINE ..

Karakas spunea...

Mentalitatea totalitara, de Suveran, reiese astazi din nou dintr-un discurs al lui Basescu la Fundaţia Konrad Adenauer. Redau paragraful complet:

“Apare câte un îndurerat de patrie şi se plânge cum nu avem noi o strategie pentru ce avem de făcut şi nu ştie el în ce parte să o apuce, pentru că nu e o strategie naţională cu ce să facem în perioada următoare. Trebuie să spunem că România are o singură strategie, şi aceea finanţată. Deci dacă ideea este «hai să mai facem un colectiv, o adunare de minţi luminate, să ne dăm ifose publice cât de preocupaţi suntem, dăm României soluţii», eu le spun că nu voi cădea în această capcană”, a declarat Traian Băsescu

Ce ma ingrijoreaza nu este insinuarea la limita cu mitocania sau patologia medicala (vorbeste cu un imaginar “indurerat de patrie”) ci faptul ca, inainte sa o ia pe aratura complet, Basescu pune mina pe ciomagul din dotarea Suveranului, si il arunca prin toate colturile tarii, sa se auda bine ca nu exista alta alternativa decit cea stiuta de el. Sa nu ne dam ifose si sa credem ca minti luminate pot face ceva de care nici macar Presedintele nu este in stare. Sa nu cutezam sa gindim mai mult decit ne permite Primul Ganditor al Tarii!

Nu stiu voi cum considerati “mesajul”, dar mi se pare infiorator ca Presedintele unui stat presupus democratic sa vina cu un asemenea discurs totalitar. Este semnalul politic ca dreptul la discurs liber este monopol de stat. Iar daca Presedintele statului nu permite alternative, nici macar in discutie, cum ar permite asa ceva institutiile statului care se ocupa cu fericirea Presedintelui si asezarii lucrurilor asa cum vrea El?

http://www.mediafax.ro/politic/basescu-apare-cate-un-indurerat-de-patrie-si-se-plange-cum-nu-avem-noi-o-strategie-7899961/

Constantin Gheorghe spunea...

Prietene, nu mă mai ţin nervii să comentez toate tâmpeniile lui băsescu. Zi mersi că stai într-o ţară normală, în care democraţia mai înseamnă ceva. Bătrâna Europă nu mai poate decât să dea tot felul de ciumpalaci populişti, care o vor duce iar spre o păruială generalizată. Asta e! Cine a ştiut s-o ia din loc la timp e fericit acum. Nu că viaţa departe de ţară ar fi minunată, dar e oricum mai sănătoasă.

oreste spunea...

ce zici de asta ?

http://www.evz.ro/detalii/stiri/infectiile-nosocomiale-ucid-anual-pana-la-15000-de-germani-918513.html

nu-i asa ca sistemul sanitar romanesc e cel mai tare din europa ?

Anonim spunea...

sistemul medical romanesc s-a aliniat la ceea ce este in vestul luminat. inca nu aveti eutanasia activa numita medicina in vestul vostru iubit insa va ajunge si asta ca si celelalte nebunii pe care romanul in nestiinta si incapatinarea lui traditionala va refuza sa le accepte ca emanatie a lumii vestului la care inca viseaza desi se afla in mijlocul ei.
am pus chiar pe acest blog zeci de linkuri despre medicina vestului si a germaniei in special. tuturor romanilor le doresc exact medicina din germania daca asta este aia buna pt ca daca exista cumva vreun popor care o merita atunci acestia sint romanii. abia astept sa va vad atunci cum veti da din colt in colt!
la nemti mor zeci de mii pe an din cauza economiilor din sistem a tratamentelor gresite a prostiei si indolentei medicilor care sint de fapt niste functionari ai concernelor de asigurari. in linkul respectiv este doar singura cauza!!!!
25000 de amputatii inutile se fac in aceeasi germanie unde crede romanul ca musteste binele pe strazi. mai cititi inca odata miorita ca sa vedeti ca mintea de care dispuneti este inferioara celei avuta de oaie!!! incapacitatea de-a putea constientiza realitatea se pare ca este un defect genetic.
minunata canada aia!!! se vorbeste peste tot de ploile cu salam si parmezan!!!!

Anonim spunea...

"Impactul financiar asupra bugetului general consolidat, atât pe termen scurt, pentru anul curent, cât şi pe termen lung (pe 5 ani), pe toate coloanele e un mare zero!"

Fara nicio legatura cu cazul de fata si judecand pur matematic, iti scapa un scenariu: scaderea fata de valoarea prezenta.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...