joi, 6 ianuarie 2011

Hai că-i tâmpit!



băsescu, la TVR, cu o legumă pe post de moderatoare. Şi zice Pulimea Sa despre disponibilizările din sistemul bugetar: "Până acum am făcut reglajul brut. Acum urmează reglajul fin."


În mintea lui reglajul brut înseamnă nici o sută de mii de disponibilizări, iar reglajul fin trei sute de mii! Mă frate! Ăsta e sănătos? Ştie ce vorbeşte? Altă trăznaie: medicii să nu mai fie angajaţii spitalelor. Nu, ei urmează să aibă contract cu spitalul, şi să vină să lucreze la bucată: azi o apendicită, mâine un transplant de cord, poimâine o amputaţie, şi să fie plătit ca atare.


Ăsta nu ştie că de obicei, mai ales când este vorba despre operaţii complexe, se formează echipe, că ăla de e mâna întâi trebuie să se înţeleagă cu ceilalţi, cu asistentele, cu anestezistul? Că pe masa de operaţie poţi da peste tot felul de surprize, că poate o fi nevoie şi de alţi specialişti, care, dacă sunt plătiţi tot aşa, or fi cu capra la raze printr-un alt spital?


După asta, medicul nu trebuie să-şi urmărească pacientul şi post-operator? Poate apar complicaţii, ştiu eu...Cine dracu îi bagă nebunului în cap toate tâmpeniile astea? Şi apoi, cum dracu mai pregăteşti alţi medici, dacă ăi de ştiu sunt izmană pe călător, de colo-colo?  Nu, hotărât lucru, s-a tâmpit de tot! Şi vrea să distrugă cu ocazia asta şi ce-a mai rămas din învăţământul medical. Şi cu bozgorul ăla tâmpit la Sănătate, o să reuşească.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Presedintele nu ne mai reprezinta

Ne avand cultura generala necesara, in special cea politica si diplomatica, el se conduce dupa propriile idei fixe,ereditare, straine de poporul roman.Se simte ca este tatar dupa mama, are aceleasi resentimente ca tatarii stramutati de rusi din Crimeia.

Anonim spunea...

Delirul prezidel incepe sa sune a ..paroxism ;NU d-asta l-am dat jos pe Ciuruit ,ca sa vina altu' ce se pricepe la toate si la tot !La invatamant ,la sanatate ,la fonctionarii publici ,la cum se insamanteaza taurinele ,la structura asfaltului de pe otostrazi ,la gheremezu' doamnei(!) udrea si mai etc. !!!
De fapt SUNTEM UN POPOR DE RAME supt un mic-si chelios-ciacar !!

Anonim spunea...

Prietenul meu pediatru, doctorul copiilor mei, pleaca in Franta. De ce te duci acolo, il intreb. Rade: pentru ca acolo sunt toate asistentele mele. Il intreb ce ma fac cu copiii la necaz? Si ma uit cu speranta la rezidenta lui,care rade si ea: nu-nu, zice, eu plec peste o luna in Germania!
Ideea ca raman singur pe aici cu Descreieratul care imi umbla deja la reglajul fin ma umple de o disperare greu de pus in cuvinte...

Fluieratorul spunea...

Chestia asta cu contracte per task ne paste pe toti, abia asteapta flacaii ca dupa modelul german si francez sa ne transforme pe toti in sezonieri. O sa se generalizeze in tara falimentul personal, si la bugetarii de rind si la salariatii cu salarii decente, care dupa convertirea contractelor nu vor mai fi decente. Venitul in Germania in meseria mea s-a diminuat cu o treime din 2007 pina astazi, iar contracte pe termen nelimitat nu mai exista. Cu tot IGMetal-ul, care face galagie, dar nu poate scoate decit despagubiri debile pentru curajosii care mai riodica coada. In rest, contracte temporare care se suspenda unilateral. In Franta este notorie convertirea in sezonieri a siderurgistilor de la Arcelor Mittal, niste zeci de mii care si-au pierdut si asigurarile de sanatate cu ocazia asta, de parca prestarea de munca in productie este un serviciu dispensabil si ocazional, ca la chelneri... Asta ne asteapta, mai devreme sau mai tirziu, alinierea. De unde incepe e doar o questiune de stil.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...