marți, 4 ianuarie 2011

Eclipsa




5 comentarii:

Karakas spunea...

Off topic, dar legat de subiectul saraciei. Sunt multi care au crezut in puterea capitalismului de a micsora saracia. O forma a sa a reusit in trecut, prin crearea de locuri de munca. Dar ce te faci cind economia da inapoi? Sau cind ai mult prea multi saraci ca in Brazilia, Mexic, si mai toate tarile din America de Sud?

Un proiect anti-saracie din Brazilia da rezultate. El se numeste Bolsa Familia. Pe scurt, sunt bani alocati conditionat de Guvern pentru cei saraci si cu copii. Nu foarte multi, insa in citiva ani (2003-2009), programul a reusit sa mareasca de sapte ori veniturile celor saraci. Gradul de saracie a scazut in Brazilia de la 22% la 7%.

Exista un program similar in Mexic (Oportunidades), si alte 40 state au proiecte asemanatoare de reducere a saraciei.

Rezultatele acestor programe anti-saracie sunt impresionante: mai multi copii vin la scoala regulat, sanatatea publica este mai buna, oamenii sunt mai fericiti si societatea mai stabila.

Iata ca exista solutii anti-saracie care functioneaza bine. Evident, ele sunt greu de conceput pentru o putere de dreapta care e mai mult ocupata de saracirea populatiei.

Sursa:
January 3, 2011, 8:15 pm
To Beat Back Poverty, Pay the Poor
By TINA ROSENBERG

http://opinionator.blogs.nytimes.com/2011/01/03/to-beat-back-poverty-pay-the-poor/?ref=global-home

Fluieratorul spunea...

Fain, pentru cine-a vazut-o... In Sibiu, orasul meu de adoptie recenta (din octombrie incoace) a fost innorat...

Ma consolez ca am vazut-o si pozat-o pe aia din '99 de-am bagat poze si la gazete. Pe-atunci eram mai tinar somer, lefter, faceam poze cu aparat clasic si aveam tot timpul din lume, am stat o saptamina in muntii Coziei cu ocazia eclipsei.

Acum lucrurile stau altfel, muncesc rezonabil, nu sint lefter, nu sint fan aparate digitale si n-am mai urcat un munte de imediat 10 ani, si intr-o luna jumate marc 45-ul. Nu's batrin, da' asa mai trece din gloria lumii. :)

Trebuie sa-mi iau un aparat digital rezonabil, ca parca vad ca in curind nu voi mai putea gasi un loc de developat clasic, desi iertare sa am, nu m-a inselat pina acum nici cel mai grozav print de pe digital... M-am frustrat asa si cind am renuntat la magnetofon. Sint batrin.

Constantin Gheorghe spunea...

Eu, unul, n-am mai văzut în Bucureşti nici filme clasice, nici laboratoare de developare. Şi idioţii ăia de la Kodak au încetat, de anul trecut, să mai producă substanţele de developare, după ce în 2009 au încetat producţia de pelicule. În SUA ultimul film Kodak a fost developat în jurul Crăciunului, în singurul laborator rămas. Păcat!
Un grup de apucaţi, în sensul bun, a reînceput producţia filmelor de tip Polaroid, undeva în Olanda, parcă. Cred că fabrică şi un aparat foto. Era o sculă mişto, Polaroidul, chiar dacă în timp culorile se degradau. Nu ştiu, avea ceva distractiv în felul lui.
Sunt tehnologii care nu merită să dispară, indiferent de motiv. Un exemplu: nu obţin, cu aparatul digital, pe alb-negru, efectele pe care le obţineam cu pelicula alb-negru. Pur şi simplu nu se poate. Asta e, trăiască Photoshopul!

Fluieratorul spunea...

Mdah, I was afraid of that... Deci aparatele mele de capetenie, Minolta, Zenit si Exakta-ul facut o data cu mine, in '66 (cu cel mai de seama obiectiv Zeiss cu care am facut vreodata o poza) sint deja istorie, am un muzeu acasa... Ca sa nu mai zic de vechiturile pe rolfilm si sticla, cu care am scos pe vremuri prin liceu si facultate citeva portrete cu care si Man Ray s-a fi falit... So bad, so sad.

Cu alb-negru asa e, aveti dreptate, nu se poate in noua era ce s-a facut pe vremuri. Deci adio expozitii alb-negru. Again, so bad, so sad. Mi-e teama ca nici public de asa ceva nu mai este pe-aici.

Da, ma tenteaza sa fac urmatorul pas in cariera si existenta pe undeva prin Germania, Belgia, Olanda, in vreo 2 ani asa. Tocmai mi-ati adaugat un nou item la lista de motive.

Constantin Gheorghe spunea...

Să ştii că am şi eu un EXA I a, şi nu mă despart de el, deşi acum doar pe post de bibelou îl mai pot folosi. Dar să fie, că cine ştie...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...