joi, 7 octombrie 2010

De la Pulimea Sa la Senilitatea Sa



Uite ce avem noi aici: discursul lui băsescu din 21 septembrie, din Parlament. În care spunea, citez: "Măsura de creştere progresivă până în 2030 a vârstei de pensionare, până la 65 de ani, precum şi egalizarea acesteia la femei şi bărbaţi, este necesară, având în vedere tendinţele demografice îngrijorătoare, din România şi nu numai, inclusiv în Uniunea Europeană."

Şi ce zice azi?  "La art. 53, alin. 1 al legii, am constatat ca se institutie varsta standard de pensionare la femei si barbati la 65 de ani. Sunt un sustinator fara rezerve al egalitati de sanse si de tratament in fata legii intre femei si barbati, dar nu pot sa nu analizez realitatile sociale din Romania. Nu pot sa nu constat ca femeile au o situatie mult mai grea decat barbatii. O femeie care are un serviciu in sectorul de stat sau privat mai are un serviciu si acasa, deci femeile fac o dubla munca in Romania."


Cât îşi mai bate joc de noi, de inteligenţa noastră, păcăliciul ăsta? Ne prosteşte în faţă? Ne ia drept o turmă de imbecili? Sau nu dă doi bani pe noi? Ne dispreţuieşte până într-atât încât crede că ne poate manipula cum vrea pula lui?


Sigur, e un laş. Sigur, i-a fost teamă că unii din coaliţia parlamentară ar vota pentru suspendarea lui. C-or fi de la UDMR, c-or fi chiar de la el din gaşcă, chiar nu contează. Important este că se simte ameninţat, şi atunci face fix ce ştie mai bine: o dă la întors. Ca şi când ar uita de la mână până la gură. Să-i spunem "Senilitatea Sa"? Nu prea e cazul: ştie bine ce face, dar e înghesuit şi nu-i mai pasă de păstrarea aparenţelor.

7 comentarii:

Fabulatie spunea...

Pai ce faci Base? "Ori suntem golani, ori nu mai suntem?" :))

Unknown spunea...

Pe mine ma amuza si chestia cu tendintele demografice. Tot pe Base l-am auzit spunand ca statul cheltuie prea mult pe scutece si daca nu poti intretine un copil nu-l fa. Faptul ca bebelusii de azi sunt cei care vor intretine pensionarii de maine, asta a cam uitat-o la calcul.

pacos spunea...

"Ne prosteşte în faţă? Ne ia drept o turmă de imbecili? Sau nu dă doi bani pe noi? Ne dispreţuieşte până într-atât încât crede că ne poate manipula cum vrea pula lui?"
Da. Da. Binenteles. Absolut.
I-a fost si frica. Dar i-a si iesit. Ca nu toata lumea stie ca parlamentul nu poate discuta decat aricolul ala, 53. Si-atat (s-ar putea sa gresesc aici).
In rest e cum am raspuns mai sus. Era sa uit: la alea de mai sus se adauga si titlul postarii anterioare.

Anonim spunea...

@pacos

Legea ANI întoarsă tot de Senilitatea Sa, băSecurescu, în Parlament a fost rediscutată în întregime .
Deci se poate şi la asta.

Ged

pacos spunea...

@Ged
E adevarat, dar atunci se batea apa-n piua cu "asa zice si ar vrea Ieuropa, ca e nasol daca nu facem si nu dregem" si alte asemenea. Si-mi aduc aminte ca atunci a returnat-o pentru ca in ansamblu legea nu era dupa vointa 'mnealui si a portocaliilor.
Acum motivul declarat al nepromulgarii a fost numai articolul 53. Atat. Si cum portocalii sunt majoritari acum, mi-e teama ca se va ajunge doar la modificarea acestui articol.

pacos spunea...

N-am gresit. Legea zice ca se discuta numai articolul sau articolele care sunt coroborate cu acela. Dupa care se voteaza din nou legea. Asa ca....

Anonim spunea...

Stimate domnule Gheorghe,
El radea cand a spus ce a hotarat. Radea,ca el poate face ce vrea si noi nimic. Noi va multumim ca subliniati atatea idei, si poate in viitor veti si putea face ceva in favoarea celor multi, luati de prosti de el.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...