marți, 19 octombrie 2010

Andrei Cornea despre inutilitatea democraţiei




Nu am cine ştie ce chef de scris astăzi. Pe lângă că e o zi mizerabilă, care l-ar face depresiv şi  pe cel mai vesel cintezoi, nici nu am prea multe de comentat. Oricum, aşa cum observam ieri, pe nimeni din societatea civilă n-a deranja episodul "transcrierilor" din dosarul SOV. Mai mult, tot felul de cretini jubilează că i-au tras-o lui Vântu şi ălora de la Realitatea Tv, avându-l în frunte pe Tapalabă, care ar conduce cu delicii un Gestapo al portocaliilor, dacă le-ar trece prin cap să înfiinţeze aşa ceva. Şi sunt vreo câţiva prin Modrogan şi prin Cotroceni care ar face repede  o schemă de personal şi o listă neagră, să-i dea de lucru din prima zi!

M-a enervat însă la culme articolul lui Andrei Cornea. Un alt nesimţit care susţine regimul băsescu pentru a-şi face uitate tradiţiile proletcultiste ale familiei, ca şi Clismăneanu. Ideea articolului este: "de ce să dăm jos guvernul tocmai acum, când e gata să reuşească?"

"Dar te poti din nou intreba: la ce bun sa dobori Guvernul Boc tocmai acum? Ce vei face apoi? Raspunsul meu este ca vor face aproape exact acelasi lucru pe care l-ar face Guvernul Boc: teleghidati desigur de FMI si de celelalte organisme internationale. De ce? Pentru ca nu exista altceva de facut, iar ei stiu bine asta. Miza nu este sa "salveze Romania", ci sa ajunga la putere. Mai mult, sa ajunga la putere acum. Si, cumva, e logic ceea ce vor.

Intr-adevar, daca Guvernul Boc mai dureaza jumatate de an, treptat va incepe, probabil, iesirea din criza. Salariile bugetarilor ar putea reincepe sa recupereze putin cate putin la anul. Pana la urma, dependenta economiei romanesti de cea europeana va duce inevitabil la o reluare a cresterii. Legea pensiilor si Legea salarizarii unice s-ar putea sa intre in vigoare si sa-si arate meritele. La fel si Legea educatiei. Cu cheltuielile bugetare taiate, deficitul de la anul va fi mai mic. Cel putin, unele dintre privilegii (inclusiv celebrele "stimulente") vor disparea, spre satisfactia opiniei publice. Poate ca si unele reforme din justitie ("mica reforma") vor intra in vigoare. Pana la alegeri mai sunt 2 ani, iar in 2 ani Guvernul Boc si PDL pot recupera intrucatva din popularitatea pierduta."
 
 
Dobitocul ăsta sinistru ne spune că democraţia este inutilă, de vreme ce ăia care vor veni nu vor face decât ce le cere FMI, ca şi pedeliştii. Atunci să-i lăsăm tot pe pedelişti, că ne-am învăţat cu ei. Şi intelectualii cu sinecurile oferite generos de băsescu şi de portocalii.
 
 
Orice  partid vrea puterea. N-a fost altfel cu PDL şi cu traian băsescu. De ce să condamni PSD şi PNL că vor să ajungă la guvernare? De ce să condamni sindicatele că pun presiune pe guvernanţi? PSD şi PNL "mizeaza, desigur, pe naivitatea (ca sa nu spunem prostia) unor categorii de bugetari si de pensionari, spalati pe creier de posturile de televiziune aservite. Ceea ce nu-i, din pacate, o miza tocmai falsa". În schimb ăi de-l votară pe băsescu şi PDL sunt toţi genii, în frunte cu tine, jigodie mică şi bolşevică?  Să mă explic: bolşevismul nu-i de stânga, şi nici de dreapta. Este acel radicalism orb, care duce inevitabil la totalitarism, şi se hrăneşte din ura îndreptată împotriva democraţiei. 
 
 
Citindu-i pe Cornea, pe Tapalabă, pe Patapipi, pe A lu' Gică, pe Cotoi, pe Clismăneanu şi pe alţi corifei ai dreptei, veţi înţelege de ce a fost posibil ceauşescu şi de ce ne-am pricopsit cu băsescu. Şi veţi înţelege, poate, de ce democraţia, oricât de imperfectă ar fi ea în România, este tot ce avem pentru a ne apăra drepturile, multe, puţine, câte om mai avea. 
 
 
Iar dezgroapă tembelii mineriadele, anti-comunismul, anti-mogulismul, iar ne vor servi organilii munţi de stenograme, iar vor fi plimbaţi nişte unii cu cătuşe la mâini prin faţa camerelor de luat vederi, iar va descoperi CNSAS nu-ş ce turnător printre personalităţi culturale de mult aflate la loc cu verdeaţă şi răcoare, iar va veni cretinul ăla cârlionţat de la ANI cu veşti-bombă despre averi de politicieni găsite în Pago-Pago. Adică iar ne vor lua de proşti. Pentru că merităm...
 
PS: Băi, Corneo! Ia să-ţi văd principiile, citind asta: "Măsura de a da afară 600 de angajaţi din Ministerul Culturii este una de solidaritate". Bă, boule, idolii tăi au inventat şomajul din motive de solidaritate! Hai, să-ţi văd protestul! Sau te pomeneşti că ţi se par inteligenţi!

2 comentarii:

Gabriela Savitsky spunea...

Intelectuali adevăraţi, deh.
Conştiinţe. Îmi vine să vomit.

Anonim spunea...

V-a zis-o. Se pare că asta îi roade cel mai adânc pe ziariştii moguleşti - dacă Piticania şi Cheliosul nostru prind sfârşitul crizei la putere, cad toate motivele pentru a-i mai da jos, fiindcă nici Dracu' nu-l va mai vota pe Victoraş Progresivul şi nici pe coana Crina Statu' Minimal. Astfel încât Chelul rămâne dictator, ca bunul vostru prieten Berlusconi :))

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...