miercuri, 27 octombrie 2010

R.I.P



Azi e ziua în care PDL a murit, ca forţă politică. O să mai rămână la guvernare, dar e deja un cadavru politic. Se va descompune încet, încet, va împuţi aerul cu mirosul fetid de cadavru, va deranja pe toată lumea şi, la termen sau anticipat, hoitul său va fi îngropat de votul popular. Şi nu atât criza şi proasta guvernare i-au venit de hac, cât decizia de a nu participa la votul moţiunii. Guvernul boc va fi primul guvern din lume care va fi sprijinit în Parlament de mai nimeni, la un vot de încredere. Este o demenţă, o democraţie contra naturii, ca să zic aşa.


Ce legitimitate mai are un astfel de guvern, care nu se poate baza pe deputaţii şi senatorii care l-au investit şi îi votează legile? Cum le poţi interzice unor reprezentanţi ai poporului suveran să nu-şi exercite dreptul de vot?


Sigur, tactica PDL a făcut ca Moţiunea să fie un eşec. Dar victoria asta e de rău pentru el, nu de bine. Ura populaţiei se va accentua, până la punctul în care se poate transforma în detonatorul unei explozii sociale fără precedent în ultimii douăzeci de ani. Pentru că PDL le-a ucis orice speranţă. Dar dacă e vorba de gâdilat orgoliul Pulimii Sale, niciun sacrificiu nu e prea mare...


PS: mişto observaţia Ciutacului! Lovitura de stat prezisă de pedelişti şi de vuvuzelele lor din presă, gândită de ruşi, pregătită de moguli, de pesedişti şi de sindicalişti, a fost executată de...şase ameţiţi din galeria Stelei!  Nu vă place ţara în care trăim?    

2 comentarii:

Desmond spunea...

@GC
off-topic
Mi-am amintit de un articol despre situatia din Afgania, de pe blogul dvs, publicat in urma cu ceva vreme (despre calitatile elicopterelor Hind la clima de acolo etc.). Si NATO zice la fel :)

http://www.independent.co.uk/news/world/politics/exclusive-afghanistan-russia-steps-in-to-help-nato-2117468.html

Anonim spunea...

Banii mafiei portocalii,
Cu banii nostri mafia portocalie cumpara orice: parlamentari, televiziuni, ziare, organizatii neguvernamentale, intelectualii tarii etc. Ce urmeaza? De frica deocamdata se tace, toti.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...