joi, 28 octombrie 2010

Citiţi doar dacă aveţi stomacul tare



S-o luăm uşor, că simt că explodez! Deci avem o vacă, cercetătoare la un Institut al Academiei Române, doctor în economie, consilier al primului ministru al unei ţări, incredibil, dar adevărat, membră a UE, care mugeşte aşa: "Incurajez munca si acumularea de capital. Romania are nevoie de acumulare de capital si abia apoi de impozitare. Sa nu uitam ca suntem un guvern de dreapta. Guvern de dreapta inseamna sa manifesti mai intai compasiune pentru cei care muncesc si abia apoi pentru asistenta sociala."


Dacă punea dracului mâna pe DEX, vedea ce scrie la "compasiune": "COMPASIÚNE ~i f. livr. Sentiment de înțelegere și de compătimire față de suferințele și nenorocirile cuiva; milă; compătimire; milostenie. [G.-D. compasiunii; Sil. -si-u-] /

De ce să-mi fie milă de ăla care munceşte, tâmpita dracului? De ce este munca o nenorocire, în ţara asta de căcat, încât să-mi fie milă de ăla care are un loc de muncă? Poate pentru că "politicile voastre de dreapta" au accentuat fenomenul sărăciei din muncă? De asta? De asta ţi-e milă de ăi care muncesc? Dar ştii tu ce-i aia milă?

Dacă ai şti, imbecilo, n-ai emite cu nonşalanţă panseuri din astea: "Somaj ai si atata timp cat indemnizatia de somaj iti permite luxul de a trai cu acea indemnizatie de somaj. Romania a stimulat mult prea mult nemunca. Si avem peste 13 milioane de plati in materie de asistenta sociala. Adica peste trei patrimi din populatia Romaniei este asistata social intr-o forma sau alta". Să-ţi dea Dumnezeu luxul de a trăi din îndemnizaţia de şomaj! Şi dacă se întâmplă asta, recunosc că El există şi iau drumul Bisericii! Promit!


Restul delirului Andreei Vass îl puteţi citi aici. Dacă vă ţine stomacul...

UPDATE: dacă treceţi de delirul cucoanei, aici aveţi o posibilă explicaţie a apariţiei unor astfel de mutanţi. Spălarea creierului se numeşte. Anularea personalităţii. Condiţionarea gândirii. Îndobitocirea. Asta e, Casandra. Din păcate...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ei da, si eu m-am enervat la comentariul vitei de Vass Paul.
Este cu adevarat idioata.

Idioata asociaza constant muncii doar profitul. N-o fi stiind ca munca se asociaza cu salariul corect? Texte atat de evident aberante nu am citit nici la cei mai fundamentalisti apostoli ai neoliberalismului.

Dar dupa ce-ti trece supararea ramane, totusi, un hohot de ras. Vaca este consilier al lui Boc. La ce sa te astepti? Daca mai continua asa, dupa ce se termina oroarea asta de guvernare nu va mai putea trai in Romania. Ma intreb insa ce tara poate acorda azil unei cretine care raspandeste o propaganda ucigasa? Prin America Latina o iau aia la alergari.

Constantin, de unde naiba au rasarit in Romania atat de multi mutanti?

casandra

Anonim spunea...

Nu va enervati degeaba.Cucoana asta are chiloti de 100 de euro,asa ca orice comentariu este inutil.Noi traim in Africa ,America de Sud,Polinezia.O idioata de asta n-ar fi in Franta decit barmanita,cel mult vinzatoare.

cristi spunea...

Povestea asta cu munca e probabil cea mai puternică armă propagandistică inventată vreodată. Şi a avut un succes nebun, atât în regimul comunist cât şi după. Bizonul, guvidele sau ciumpalacul care aude "românii sunt leneşi" se gândeşte automat la ceilalţi - nu la elita politică ci la ceilalţi cetăţeni obişnuiţi. Deşi stereotipul ăsta e totalmente fals şi contrazis de statisticile europene, poţi să mergi oriunde cu "românii leneşi" şi n-o să fi contrazis. Aici toată lumea e în consens: PNL, PSD, PC, UDMR şi PDL, B1tv cu A3, EvZ cu Cotidianul etc.
Înainte de 1989 ni se spunea să muncim din greu pentru foarte puţin pentru că unii mai şmecheri trebuiau "să trăiască bine". Acum ni se spune acelaşi lucru de către indivizi de aceeaşi calitate şi din exact aceleaşi motive.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...