miercuri, 20 octombrie 2010

Ce s-a întâmplat cu noi?



Românii s-au revoltat în 1989 şi pentru că Securitatea le controla viaţa privată. Deşi niciodată această intruziune n-a fost făcută cu mijloacele şi la scara la care o fac acum serviciile secrete ale României "democrate". Şi mai ales NICIODATĂ n-am citit în presa comunistă transcrierile discuţiilor între persoane private, nici măcar atunci când erau acuzate de crime împotriva statului comunist.


Acum românii aplaudă aceste practici şi se umezesc de plăcere citind ce vorbesc unii şi alţii între ei. Li se pare normal ca instituţii ale statului, plătite din bani publici,  să se pună în slujba unui politician impotent şi laş, care nu se poate lupta altfel cu adversarii lui. Nu se revoltă, ci se bucură că au ajuns sclavii unui sistem. Cum de am involuat în halul ăsta, în doar două decenii?

PS: Mircea Marian, imbecilul care se dă editorialist la EvZ, scrie azi că Mircea Badea s-a transformat în varianta locală a Lordului Haw-Haw. Să înţeleg că România este condusă de un regim fascist, băsescu este echivalentul lui Hitler, iar Mirciulică face propagandă fascistă pentru Încrucişător? Că nu pricep paralela: mogul sau nu, Voiculescu NU conduce România, nu este fascist, el reprezentând un partid centrist, recunoscut de legea română, care partid joacă în limitele Constituţiei. Iar Badea face un lucru la fel de legal şi de constituţional: îşi exercită, ca şi dobitocul care-l înjură, dreptul la liberă exprimare. Dar ai cui explica asta?

2 comentarii:

Gabi spunea...

Stiu eu dle Gheorghe ce s-a intamplat cu noi?
Poate ca cei ce au puterea de a schimba aceste lucruri, impunand o norma deontologica in media lor, care sa schimbe ceva in mocirla asta, nu isi doresc altceva decat sa fie in locul actualilor politicieni impotenti si lasi.
Ce mai conteaza cine te injura daca esti in fruntea bucatelor si controlezi pe langa stat si media?
Dle Gheorghe... nu toti romanii s-au revoltat in 89 pentru ca Securitatea le controla viata privata, unii si-au dorit mai mult salam si gata.
Scuzati-ma ca spun asta, nu vreau sa jignesc pe nimeni dar cine crede ca inlocuind un escu cu altul rezolva ceva e ori copil ori "direct interesat".
Vreti sa-l dati jos pe Basescu? OK sunt pentru dar vreau sa vad proiecte : o noua constitutie, un nou cod fiscal, un nou cod al muncii - care sa functioneze si sa respecte pe cel mic si harnic nu pe lenesi si hoti.
Cei ce au bani sa sustina realitatea asta de la usa cortului sau antenele nu au fonduri pentru a gasi si promova oameni cu capacitatea de a schimba realitatea asta cu proiecte / solutii de bun simt?
Uitati-va pe net... Bogdan Glavan, Varujan Pambuccian... si multi altii care stiu ce se poate face.
Vreti sa-l sprijiniti pe Basescu? Continuati campania asta de victimizare a lui Vantu & Co.

Karakas spunea...

Sunt ultimul care sa il scot pe Basescu curat din povestea asta murdara. Dar citeam azi in presa despre un judecator caruia i-a cazut cu tronc o impricinata, cu vreo 20 ani mai tinerica. Ajutat de jandarmul din dotarea Judecatoriei, a ajuns sa ii ceara sex inculpatei contra unor servicii judecatoresti 'de calitate'.

Si atunci, ma gindesc, daca institutiile noastre sunt pline de astfel de animale, ce o costa pe femeia de serviciu de la Tribunal, sa mature un pic prin dosarul lui Vantu. Sau oricine ar fi avut acces, pentru bani, sau pur si simplu, asa, din invidie pentru destinele altora. Doar o teorie.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...