sâmbătă, 9 octombrie 2010

Când pică?

Nu, deocamdată nu e vorba de Guvern, ci numai de un stâlp amărât, pe care l-a fisurat şi îndoit greutatea cablurilor imbecililor de la firmele de televiziune prin cablu. Acum fisurile sunt urmate de desprinderi de material, pur şi simplu betonul se macină. Şi sunt toate şansele ca, atunci când o să cadă, să facă pagube serioase. Fix peste drum de stâlp este intrarea în curtea turnului ăla de lângă Catedrala Sfântul Iosif, unde sunt mai mereu oprite camioane cu materiale sau utilaje grele. Pe lângă stâlp trec autobuzele RATB. Dacă pică pe un autobuz, avem ce discuta o săptămână. 

Bizar e că nimeni de pe şantierul turnului(unde sunt şi ingineri, şi maiştri, ca să nu pomenesc de muncitori, care nu-s tocmai Doreli) nu pare a se sinchisi că ceva baban stă să le cadă în cap. Nu e treaba lor. Nu-i plăteşte nimeni să se gândească la asta. Dar cheltuielile cu înmormântarea şi parastasurile cine le păteşte, dacă, Doamne fereşte, pică pe ei? 


Ar fi inutil să cer ceva de la Primării, fie că e vorba de aia de sector sau aia Generală, sau de la nesimţiţii care l-au adus în starea în care este. Asta e: ziceţi şi voi când vi se pare c-o să se dărâme definitiv şi irevocabil. Asta ca să aibă o finalitate postul ăsta, care, din perspectivă globală, şi în funcţie de programul de guvernare, e fără obiect.


3 comentarii:

Stefan A. spunea...

Prin iarna se rupe sigur la baza unde are deja o buna crapatura ! . Eventual ramine in picioare sustinut de cabluri .
PS.De ce nu se trece cablajul sub pamint ca in toate tarile civilizate? Cabluri tv ca in poza se vad doar in Irak , Vietnam sau ceva tara bananiera .

pacos spunea...

Fara nicio legatura cu subiectul, sau poate .....
Aseara. Piata Jose Rizal ( ca 13 Septembrie cu Panduri e mult prea mult de scris). Doua echipaje de la Politie, o automacara, o platforma si alti trei lucratori. Girofaruri, circulatia oprita pe doua benzi. Motivul: pe mijlocul spatiului verde dintre sensuri era plasat (de ani buni) un panou publicitar. Care a fost "ridicat" cu escorta.
Cam asta e.

BladHaund spunea...

Si deci ai avut timp sa-i faci poze, sa le pui pe blog si sa te miri prosteste de ce altii nu fac nimic; ai avut timp si grija sa tragi concluzia ca primaria sigur nu face nimic (stii tu apriori). Dar nu ti-ai gasit timp sa faci un maruntis banal: sa trimiti acest text sub forma de e-mail la primaria aia care ti se pare inutila in acest articol.
Tipic pentru socialistii asistentiali: altul trebuie sa faca ceva, tu nu. Altul va avea grija. Tatucul. Statul. Esti atat de incorstat in modul acesta de gandire, incat ai inventat singur scuza penibila precum ca primaria oricum nu face nimic. Pai e primaria ta, mai asistatule. De ce nu ceri sa faca ce ti-a promis ca o sa faca in schimbul taxelor tale?
Ce te miri ca ala din curtea de peste drum nu face nimic? Tu faci? E acela cumva mai obligat decat tine sa faca? Forma verbala "a face" la persoana I singular lipseste din intelectul tau. Tu nu conosti decat forma "sa se faca" (implicit nu de tine).

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...