sâmbătă, 9 octombrie 2010

Aşa s-a călit puradelul



7 comentarii:

Stefan A. spunea...

Realitate valabila pentru tari din Africa sau in general tari cunoscute ca subdezvoltate . Demonstreaza contradictii sau infringeri de politica fara egal in UE .

Karakas spunea...

Socant. Unde e facuta poza, ai idee?

Constantin Gheorghe spunea...

Karakas, fotografiile sunt făcute de mine, azi dimineaţă, pe la ora 8, în faţa unui magazin alimentar din Piaţa Amzei. Acolo unde dorm sunt gurile de aerisire, şi iese aer cald. Nu e prima oară când îi găsesc dormind acolo. Astă vară, hai, că mai mergea. Dar acum, când noaptea e tot mai frig...Şi copilul ăla din prima poză nu are doi ani. Era treaz, nu scotea un scâncet, se uita doar la maică-sa. Se vede treaba că avea antrenament. Îi folosesc la cerşit noaprea, în jurul hotelurilor Athenee Palace şi Radisson, care sunt la nici cincizeci de metri de "dormitor". Dracu' ştie încotro ne îndreptăm.

Anonim spunea...

Trebuie spus adevarul!
Cine este de vina ca mama baiatului nu vrea sa munceasca. Stiti, cate scari de blocuri nu au femeie de serviciu etc Daca Bulibasii fac palate imense, de unde sefii tiganilor se imbogatesc? Stiti ca din cersit copii si parintii lor trebuie sa cotizeze?

Karakas spunea...

Mda, as intreba ce pazeste "Protectia Copilului", dar stiu ca cer prea mult...

PS: Vezi ca ti-am trimis niste poze, peisaje de toamna.

BladHaund spunea...

Gheorghe, tu ce pazesti? I-ai vazut noaptea cersind? Un apel la 112 e scump, nu? I-ai vazut ziua pe strada? Un apel la telverde e si el scump, nu (http://www.drepturilecopiilor.ro/)? Iti consuma bateria telefonului (caci de tarifat nu se tarifeaza) si curentul face mult mai mult decat acel pui de om. Ai incercat sa vezi daca vine Politia si il duce pe minor intr-un centru de plasament? Desigur ca nu. Un search pe google cu sintagma "telverde protectia copilului" e un nexus al stiinteri si tehnicii, nicidecum accesibil clasei muncitoare si neganditoare din care cu cinste faci parte, nu?
"Sa se faca". Tu in niciun caz nu faci nimic. De ce? Din acelasi motiv pentru care nici ceilalti nu fac nimic: va doare-n cur, voi doar "muriti" de grija altora dand din gura, ca orice socialist comunistard care se respecta. Verbul "a face" la persoana I singular nu exista pentru tine.

BladHaund spunea...

@karakas, protectia copilului nu e omniscienta, ci asteapta sa o anunte alde Gheorghe si alti asistati sociali care au timp de facut poze in loc sa dea un simplu telefon. E evident ca nu ati sunat niciodata la aceasta institutie, altfel ati sti ca actioneaza in baza sesizarilor voastre (ma rog, nu ale voastre, voi doar asteptati "sa se faca") si aveti timp sa va mirati ca prostii pe blog ca "nimeni nu a facut" (voi sunteti intotdeauna exclusi de la "a face").

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...