vineri, 2 iulie 2010

Cu subiect şi predicat



Văd că n-a stârnit pic de emoţie, nici în rândul deontologilor din presă, şi nici în al "instituţiilor statului" afirmaţia lui Dan Bittman: " "Să nu credeţi că nu se ştie la nivelul Ministerului de Finanţe ce se întâmplă în România. Să nu credeţi că nu se ştie pe unde se fură, cine fură. Sunt filmaţi, sunt îndosariaţi, sunt arhivaţi. Toţi cei care fură. Dar există firme care n-au voie să fie controlate niciodată şi oameni care n-au voie să fie controlaţi niciodată".

Sigur, nu e o noutate, dar nici n-a spus-o nimeni atât de răspicat. Nu mă interesează motivele lui Bittman. Mă interesează faptul că blegeala Fiscului este premeditată, că anumiţi oameni de afaceri au imunitate, indiferent de câte măgării ar face. Şi atunci guvernanţii, oricare ar fi ei, se aşteaptă ca lumea să-şi mai plătească taxele şi impozitele? Se aşteaptă ca lumea să respecte şi să creadă în stat?

Poate că ţuluşii şi ăia de la ANI de aici trebuie să pornească, dacă vor să reducă la un nivel suportabil corupţia. Dar mi se pare că ei sunt dintre cei care fac posibilă imunitatea derbedeilor ăia despre care pomeneşte Bittman.

Câtă vreme nu se sparge cumetria din politică şi din economie, până când statul nu se ia în serios şi nu face ordine în instituţiile sale, nu e credibil şi nici respectat.  

5 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-7226481-lenea-criza-populismul-stangist.htm
Romanii sint prea prosti ca sa ajunga vreodata s-o duca bine! Oricine isi poate bate joc de ei cu orice pt ca mintea lor este seaca. Dau numai un ex: in Germania evaziunea fiscala este de 16 o/o din bip. Ala in art. le spune ca nu exista.
Sa nu mori de ris?!
Mr x

Karakas spunea...

Nu ma mira, dar de loc, si nu pentru ca bogatii cu imunitate sug de la Basescu, ci pentru ca justitia este strimba in Romania, iar organili la dizpozitia Comandantului. Mai sunt si prin Occident firme si indivizi de astia, dar cazurile lor apar in media, si apoi sunt inhatati de politie si deferiti justitiei, care isi face treaba. Sa vezi cit ulei o sa iasa la suprafata dupa ce cade regimu'...

Da' brava lui Bitman ca a avut singe-n instalatie.

impricinatul spunea...

da bitmann nu vrea sa vanda si el la publicu' calator sidiul cu numele impricinatilor si cu ibanurilii lor?

Constantin Gheorghe spunea...

Că bine zici! Cumpăr şi eu!

Anonim spunea...

Puscarie si in cazuri grave glontul!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...