Mi-e greu să spun ce culme poate fi faza următoare, dar sigur spune ceva despre noi. Dimineaţa asta îmi făceam cumpărăturile. În faţa mea, la raionul de carne, o tipă care, după ce ia şase conserve de haleală pentru câini, mai ia şi o ditamai bucată de şiră cu coaste, fără carne, evident. Şi întâmplarea face să fie în faţa mea şi la casă. Împarte coşul în două: pentru haleala căţelului şi pentru osul ăla uriaş cere bon separat, cu ştampilă, pentru decont. Restul cumpărăturilor le trece pe alt bon, pe care îl lasă, ca mai toată lumea, la casă.
Ca să ceri deduceri fiscale pentru hrana căţelului e o culme. Fie a zgârceniei, fie a nesimţirii, fie a evaziunii. Acum după maşini, case şi alte acareturi luate pe firmă, îţi iei şi căţel pe firmă? Mişto! În ăst timp guvernul taie drastic salariile şi pensiile, deşi Academia Română spune, într-un studiu, că "statul român cheltuieşte pentru domeniul social proporţia cea mai mică, nu numai în raport cu PIB, dar şi ca pondere din buget: 36,5% faţă de 55,9% media UE. Este deci o politică de distribuţie a bugetului în defavoarea sectorului social. Reacţia guvernării actuale a României este din nou inversă, încercând să echilibreze bugetul prin tăieri masive în zona socială: salarii în educaţie, sănătate şi asistenţă socială, pensii şi alte beneficii sociale ale unor grupuri cu risc social ridicat. Cei din zona socială suportă masiv costul crizei".
Dacă e aşa, patronii noştri iubitori să-şi lua pe firmă diverse lucruri, nu-şi iau şi nişte pensionari pe firmă? Că tot sunt deductibile cheltuielile...
6 comentarii:
Pate ca era Brigitte Bardot de la ONG-ul "Hraniti ciinii vagabonzi", si lua conserve pentru ciini din bani de la donatii. You never know...
Acum serios, cum puteti crede ca asemenea cheltuieli sunt deductibile? sunt o multime de alte motive pentru care femeia aia a cerut bonuri separate.
Pacos, dacă eu fac un serviciu vecinei care are un căţel, e în vârstă şi nu se poate deplasa, cel mult iau bonul, nu cer şi stampilarea lui. Că nici ea nu decontează...
Ok. Lucrez intr-un institut de cercetari. Se fac destul de multe teste pe soricei si pe iepuri. Animalutele trebuie hranite, drept pentru care se cumpara mancare. Dar aceasta nu este deductibila fiscal. Desi s-a incercat explicarea acestei situatii, nici Codul Fiscal nu permite deductibilitatile, nici metodologia care sta la baza primirii de fonduri pentru cercetare dezvoltare. D'aia ziceam.
Cred ca asta e intrebarea portocalie: "Pai saracii aia de care vorbeste Academia Romana, de ce nu isi iau catei sa faca decont prin firma?"
Cainele poate sa fie animal de paza, la sediul firmei. Sau firma poate sa presteze servicii de paza si protectie, folosind caini utilitari.
Ce zici, o lasi mai moale cu ura orbitoare fata de tot ce inseamna mediu privat?
Trimiteți un comentariu