miercuri, 16 martie 2011

Afişul cu mesaj social


Dacă ăştia pot...


Sindicatele şi politicienii din opoziţie, ca să nu vorbesc despre promteriste! îşi exprimă, mai direct sau mai voalat nemulţumirea că au fost atât de puţini oameni în stradă, iar bucureştenii, şi mai puţini. Sigur, pot fi multe explicaţii, inclusiv faptul că bucureştenii, cu o rată a şomajului(oficială), de doar vreo  două procente, sunt prea ocupaţi să muncească, şi nu au timp de manifestaţii.  Deşi lucrurile nu stau chiar aşa. În Bucureşti a dispărut, şi nu de ieri, de azi, sentimentul apartenenţei la o comunitate. Aici individualismul este la putere.


Ei bine, ştiind acest lucru, şi ştiind că, dincolo de aparenţe, guvernul ăsta de tâmpiţi le-a dat motive de protest până şi egoiştilor din Bucureşti, sindicatelor şi celor din USL nu le-a trecut o clipă prin minte să li se adreseze şi altfel decât prin televiziuni? Televiziuni la care nu se mai uită nici dracu, de vreme ce la nivel naţional o televiziune de ştiri abia strânge 200 de mii de spectatori în zilele bune, iar cu drept de vot sunt vreo 17 milioane de români!


Mă gândesc la o campanie de comunicare publică, folosind afişe de propagandă cu mesaj social, care să se adreseze direct bucureştenilor, să-i invite la o astfel de acţiune. Am postat pe blog, atunci când s-au aniversat 40 de ani de la manifestaţiile studenţeşti din mai '68 afişe din epocă. 


Nu cred că dacă apelau la artişti tineri, nu ar fi avut nişte afişe interesante, care să capteze atenţia, să-i intereseze pe bucureşteni, să le transmită mesajul organizatorilor. După o astfel de campanie, care putea fi prezentă şi pe Internet, cred că ar fi fost mult mai mulţi oameni în faţa Parlamentului. Şi nu neapărat pentru a trăi în direct căderea lui boc. 


Nu cred că arta afişului cu mesaj social a dispărut. Totul e să se găsească amatori s-o scoată din uitare...


PS: acum văd că asta este postarea cu numărul 3333. O fi de bine? Că nu mai ştii cu numere în ziua de azi...

4 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Ma gindesc ca trebuiau sa se puna bine cu Dan Diaconescu, si sa fi pregatit din timp o telenovela cu proteste sindicale pe Acasa TV, citeva pictoriale bine tintite in Libertatea si Cancan si citeva manele cu vino-ncoa, sa le asculte soferii prin autobuze. Trebuiau sa faca si vreo doua, trei "cimpenesti" tematice, cu fasole si cirnati moca, si vreo trei, patru hramuri de sfinti.

Masina de propaganda a opozitiei este nepriceputa, nu stie ce stia si Roma antica, si anume ca daca vrei sa ai vreo relevanta in multime, trebuie sa-i dai piine si circ, si multe multe promisiuni. Si sa nu uiti de flaterie. Multimea nu este intelectuala, nu este rationala, ci bien au contraire, este viscerala si emotionala...

Da' afisul e fain. La mine asa ceva ar fi prins. :)

Gopo spunea...

Tovarasu Gheorghe, stiu ca sunteti foarte mandru de trecutul mneavoastra legat de aeronautica. Ati auzit vreodata de baietii astia de la ARCA ?

Stiu, stiu, nu sunt "de stat", si se finanteaza prin donatii de la spurcatii de privati, exploatatori care suge sangele clasei muncitoare, da' totusi poate merita si ei doua-trei randuri ..

http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/primul-avion-supersonic-romanesc-construit-de-arca-i-a-r-111-8060097/

Constantin Gheorghe spunea...

Gopo, ăia lansau şi rachete spre Lună! Dacă eşti atât de bou să crezi că poţi să-ţi construieşti un supersonic în fundul curţii, eşti invitatul meu!
Aşa, ca idee, ştii cât costă un motor care poate zbura în regim supersonic? Ai idee cât costă? Şi cine ţi-l vinde, că e pe lista neagră? Dacă era aşa simplu, era lumea plină de supersonice! Nu mă interesează ageamiii, şi nici circul ştiinţific! Băieţii nu-s Richard Branson, de la Virgin, să aibă zeci de miliarde de dolari în spate. Şi avionul suborbital pe care-l promovează firma lui Branson e cu vreo trei sau patru ani în întârziere, deşi există fizic. Şi-l au proiectant pe Burt Rutan, tăticul proiectelor de acest gen.
Aşa că, pa!

Anonim spunea...

Papagalii astia din sindicate -ajunse ,de fapt ,o mare vrajeala -si din partidele de opozitie (ha! ha! ha!) habar n-au sa organizeze o agapa ,o betie ,o ceva ,dar sa-i pui la un miting de anvergura !

'Nteles ca la Bucuresti ,unde rata somajului e cea mai mica din tara n-ai aderenti (ca te da sefu' lipsit nemotivat ) dar in rest ,intreb ,in TOATE capitalele de judet ,unde sunt mitingurile din fata prefecturilor (ca-n 47 ,cu comunistii) ,unde sunt militantii de partid care sa-ti bata-n usa la 9 seara si sa-ti comunice una-alta ,unde sunt afisele lipite pe stalpi si geamuri de bloace ,unde sunt masinile cu portavoce care sa faca "reclama" prin orase la mitingul de maine ,unde sunt uselisti imbracati in haina mortii (ma-sii) sa te traga de maneca ,pe strada ,inspre lupta incontra basismului&boculismului ???

Unde sunt toate astea ?De un' se vede ca ,mitomanii astia agiunsi in fruntea partidelor de opozitie sunt doar neste biete caricaturi in comparatie cu predecesorii ! JALNIC !


P.S. cam cine cu capul pe umeri si dezvoltat la mansarda ar mai arunca cu pietre intr-un Iliescu ,Tariceanu ,chiar Vadim !!!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...