joi, 11 noiembrie 2010

Nişte precizări



Vreau să fiu bine înţeles în legătură cu postarea precedentă. Nu apăr persoane, apăr nişte principii. Lumea în care trăim este una în care mai toate reperele morale au dispărut. Pe de altă parte, nici ipocrizia nu serveşte la nimic: cunoaştem , în istoria modernă a civilizaţiei, perioade în care depravarea o depăşea pe asta pe care o înfierăm cu "mânie proletară",   în ciuda faptului că normele morale erau nu rigide, ci de-a dreptul tiranice. Au fost distruse vieţi, cariere, familii, doar pentru a da "exemplu".  Şi ce au obţinut? Mai multă ipocrizie?


Prostituţia este inevitabilă, oricât de dure ar fi normele morale sau represiunea. În acest fenomen intră şi prostituţia de lux. Fetele alea acţionau în cel mai pur stil capitalist: răspundeau unei cereri solvabile. Şi luau deciziile în mod autonom: un client nu a corespuns criteriilor de alegere, a fost refuzat.


De fapt, despre ce este vorba în dosarul ăla? Despre viol, despre trafic de carne vie, despre folosirea forţei pentru a le obliga să se prostitueze? Sau despre nişte tipe care, în mod voluntar, oferă o marfă căutată pe piaţă? Ştiu că voi fi înjurat, dar asta e realitatea!



Dacă indivizii care fac acum obiectul oprobiului public au comis vreo faptă penală, atunci să plătească! Dar NICIUNUL nu are calitate de inculpat! Unul este martor, altul are calitatea de pomenit într-o declaraţie, ceea ce devine o noutate în materie! Ce a făcut Procuratura este o mizerie. Dacă erau inculpaţi, foarte bine: nici măcar de ridicarea imunităţii nu mai este nevoie. Să-i fi trimis în judecată.

Cineva îşi închipuie că a scăpa în presă transcrieri de genul celor pe care le discutăm este un mod de a face "dreptate". Nu este! Este un mod de a ocoli justiţia, de a compromite actul de justiţie, un fel de a spune: "noi, DEŞI LUCRĂM ÎN JUSTIŢIE, nu credem că se va face dreptate, şi atunci măcar să-i mânjim cu căcat în presă!"

Nu e cazul să apludăm ce citim pe prima pagină a tabloidelor. Suntem mai aproape de ororile din "1984" decât credem. Şi ar fi o dovadă de imbecilitate din partea noastră dacă am aproba acest comportament al autorităţilor, doar pentru că nu-i iubim pe politicieni. Pentru că nu doar politicienii au fost victimele regimurilor totalitare, ci societăţi, în ansamblul lor. 


Nu ştiu de ce, ori de câte ori avem de făcut o alegere, alegem soluţia cea mai proastă pentru noi. Şi suntem fericiţi, şi ne felicităm pentru alegerea făcută...


UPDATE: concluzia o trage Mircea Badea. Iat-o: "Curva nu trebuie plătită episodic pentru prestaţii, ea trebuie făcută ministru!" 

4 comentarii:

Karakas spunea...

Pai daca le-au placut fetele si nu baietii in uniforme...modul in care a aparut si a fost tratata povestea asta tine de science-fiction. Dar Romania e ca si o statie spatiala in care sexul e de domeniul extraterestru. Propun realizarea unui episod special X-Files.

casandra spunea...

Constantin, pitpalacii care au dat drumul in presa la povestea cu "fetele" habar nu au cat de mult bine electoral le-au facut celor doi gugustuci de la PSD!

Romanii nu se inflameaza pe teme de acest gen. Ba chiar creste cota electorala - si pe nedrept, spun eu! - a celor doi consumatori de sex. Romanii nu sunt puritani si nu au fost niciodata. Marii strategi ai lu' peste nu l-au citit pe Toparceanu macar...

Scenaristii au facut o greseala. Pot pune prinsoare ca in proximul sondaj de opinie, daca se pune intrebarea, cota de notorietate si simpatie a vitejilor creste mult.

S-ar putea discuta mai mult in popor despre recompensele pe care diferitele miss-uri le-au obtinut de la "barbatii politici" ai natiei. Functii publice de prim rang vs. cateva sute de euro. PSD-istii vor trece drept niste tipi avari, pragmatici.
Dar vor creste "asteptarile" de fericire ale tuturor romanilor doritori. In fond, cateva sute de euro ar putea sa gaseasca ei prin buzunare, dar o presedintie de Camera sau un mandat de ministru nu le-ar sta la indemana, nu-i asa?!
PSD a reglat "piata" si a facut-o accesibila si lui Ion de la scularie

casandra

Constantin Gheorghe spunea...

Bine zis, Casandra! Au încercat şi ei să schimbe agenda publică, dar au ales greşit tema. Se mai întâmplă. a mai obosit şi Felix Tătaru, s-a mai blazat şi el...O analiză, ceva? Cum ştii, blogul meu te găzduieşte cu plăcere.

chien spunea...

1. Prostitutia este INCA ilegala in Romania. Cine angajeaza, plateste si paseaza la prieteni prostituate incalca legea. Plus, din cate stiu, PSD este un partid care se opune explicit legalizarii prostitutiei.

2. Daca "raspunde unei cereri de piata" si prostituatele sunt eleve (minore), cum se face ca in cazul asta nu mai doare pe nimeni exploatarea minorilor? Oamenii si partidele de stanga condamna exploatarea minorilor, din cate stiam.

3. pt.Casandra: dupa criteriul asta, ar trebui sa-l felicitati si pe Basescu la fazele cu "pasarica" si "vino sa te pun pe masa", sau cand se aude despre el ca bea, chefuieste, are amante si isi bate nevasta. Sau cand Basescu ia voturi cu metodele astea, inseamna ca electoratul e idiot, iar cand PSD ia voturi cu aventurile astea sexuale, inseamna ca electoratul e "dezghetat" si "de viata"?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...