joi, 18 noiembrie 2010

Cum scad salariile bugetarilor crescând



Boul ăla care-i ministru al Muncii ne anunţă triumfător că în următorii 4 ani salariile bugetarilor vor creşte cu 43% faţă de actualul nivel. Adică vor scădea! De ce? Simplu! Numai pentru a recupera ce s-a pierdut în iulie anul ăsta, adică cele 25%, este necesară o creştere de 33%, dacă se iau drept bază actualele salarii. În 2009 şi 2010 nu s-au acordat indexări cu inflaţia. Anul trecut inflaţia a fost de circa 5%, anul ăsta se va apropia de 10%. Mai puneţi la cele 25% încă 15%. Deci la începutul lui 2011 salariile(nu veniturile, pentru că, practic, prin noua lege de salarizare dispar toate sporurile şi primele, bonuri de masă, al treisprezecelea salariu, etc) vor fi mai mici cu circa 40% faţă de 1 ianuarie 2009. Din cele 43% promise drept creştere rămân 3%, adică inflaţia din 2011, dacă Isărescu nimereşte la anu' ţinta de inflaţie. La 31 decembrie 2014, cu toată creşterea de 43%, salariile vor fi mai mici cu cel puţin inflaţia cumulată pe trei ani! Mişto, nu? Să tot munceşti pentru statul român!


Şi ce credeţi că vor face aceia din sistemul privat? Le va merge mai bine, le vor creşte salariile mai mult? Da' de unde! Vor urma aceeaşi cale ca şi angajaţii statului.  Şi ne vom cufunda şi mai mult în mizeria salariilor mici, pentru că economişti şi decidenţi politici nu sunt capabili să propună altceva decât salarii mici drept avantaj competitiv pentru România, Cu alte cuvinte: "bă, veniţi la noi, să investiţi, că vindem forţă de muncă ieftină, needucată, bolnavă, şi gata să vă dea în cap la prima ocazie! Dar vă aduceţi cu voi căi ferate, autostrăzi, şcoli, spitale, şi ce se mai găseşte prin ţările voastre civilizate. Hai, că-i preţ de chilipir!"

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...