Parcă a ieşit din mintea dementă a lui băsescu-boc: un ONG aprinde lumânări, în semn de solidaritate cu...săracii! Bravo! Mişto! Am aprins o lumânare, ne-am liniştit conştiinţa, săracii se pot considera salvaţi de acum! Mai sunt mulţi proşti din ăştia pe lume? A, şi din peisaj nu putea lipsi obişnuitul sobor de preoţi, că o slujbă şi nişte mătănii bătute ca la mama lor fac mai mult decât orice politică publică anti-sărăcie! Iar totul se petrece în direct, la televizor, să vadă şi sponsorii pe ce-au dat banii.
Bă, daţi cu bolovani în geamurile Guvernului, care face săraci pe bandă rulantă, taie ajutoare sociale, cheltuie aiurea banul public, nu aprindeţi lumânări şi recitaţi Tatăl Nostru! Dacă vreţi să trageţi un semnal de alarmă. Dacă nu, ţineţi-o cu busuiocul şi lumânarea...
2 comentarii:
Adeptii dreptei "neo-conservatoare", si nu numai, au asociat constant "visul american" cu posibilitatea cistigurilor nelimitate. Sub patronajul politicienilor de ambele culori (republicani si democrati) aceasta dogma a impus masuri permanente de miscorare a taxelor pentru superbogati, motivind ca astfel acestia ar investi si ar angaja in sectorul privat din banii salvati la taxare. Minunea nu s-a intimplat. Companiile private stau pe munti de bani si nu angajeaza, asteptind un alt miracol, ca statul pe care l-au saracit si indatorat si mai tare sa rezolve problema crizei. Un cerc vicios pe care republicanii acum majoritari in House of Representatives il vor redesena in nisip, cu extinderea masurilor de netaxare a celor avuti inaugurate de Bush.
Inegalitatea in SUA nu doar ca a atins proportii alarmante, dar analistii au inceput sa isi pune intrebari despre validitatea sistemului in care ai dreptul sa faci oricit de multi bani. Sistemul asta atunci cind atinge anumite limite se blocheaza. Sistemul anteprenorial american a incetat sa perpetueze modelul economic care i-au asigurat succesul economic pina acum.
"The top 1 percent of American earners took in 23.5 percent of the nation’s pretax income in 2007 — up from less than 9 percent in 1976. During the boom years of 2002 to 2007, that top 1 percent’s pretax income increased an extraordinary 10 percent every year. But the boom proved an exclusive affair: in that same period, the median income for non-elderly American households went down and the poverty rate rose. "
Sursa: Who Will Stand Up to the Superrich?
http://www.nytimes.com/2010/11/14/opinion/14rich.html?pagewanted=1&_r=1&hp
Marioara si Ani (600roni-16% si 800roni-25%) si doi copii la facultate (la zi, nu cu taxa) in Timisoara. Cum pot plati femeile astea doua cazarea fetelor si sa le mai dea si bani de mincare din veniturile de mai sus ?
Asta este realitatea nesulemenita...
Trimiteți un comentariu