Dacă mai era nevoie de o dovadă că Preşedintele României este dement, discursul lui de azi, de la nu'ş ce parastas la BNR, ne-a dat-o. Am asistat la delirul unui individ rupt de realitate, care dă sentinţe şi atacă în stânga şi în dreapta, pe toată lumea, pentru că e incapabil să îşi asume vreo responsabilitate. El e perfect, restul, nişte cretini.
Ce înseamnă reforma cu orice preţ a statului? Ce înseamnă un stat performant? Care sunt criteriile de performanţă pentru a judeca un stat? Aceleaşi cu ale unei entităţi economice? Sau un stat performant este acela care nu cheltuieşte pentru bunuri şi servicii publice? Păi atunci hai să fim precum Somalia, Haiti, alte state eşuate. Ăstea n-au probleme cu deficitele publice. Mai atacă piraţii vase care trec prin zonă, mai dau unii şi alţii ajutoare, se descurcă. Ce dacă le mor cetăţenii pe capete, pentru că nu există reţele de apă, de canalizare, acces la servicii de sănătate? N-au deficite, sunt performante!
De fapt, tot delirul lui băsescu are o singură ţintă: democraţia. Îl încurcă, îl deranjează, îl calcă pe nervi. El vrea să comande, şi toată lumea să i se supună. Cine nu e de acord cu el trebuie distrus, trebuie să dispară. Toţi sunt proşti, ticăloşi, vânduţi mogulilor. Toţi, cu excepţia lui, Salvatorul Naţiunii, Marele Reformator şi Modernizator, Omul Providenţial, pentru alte coordonate istorice!
"Aici suntem si ceea ce v-am spus este doar pentru a transmite mesajul ca stim diagnosticul. Important este daca politicienii aplica trantamentul corect? Au forta, responsabilitate sa demareze un proces rapid de modernizare a statului, care a devenit mult prea obez, pe spinarea unei economii firave? Cred ca va trebui sa fac un ultim efort de a convinge clasa politica sa lase Guvernul sa aplice o terapie de modernizare a statului".
Mesajul e simplu: "Daţi-mi o Mare Adunare Naţională, şi reformez statul în marş forţat! Iar dacă mă scăpaţi de ziariştii critici, aş simţi şi eu că trăiesc: "Românii sunt minţiţi. O să vedeţi fete rujate, cu ochii cât cepele, care spun cum se reduc salariile şi trebuie salvaţi bănişorii oamenilor. Bănişorii lor sunt bani pe care nu îi producem, îi imprumutăm pentru a-i plăti''.
Eu, unul, l-aş lăsa pe băsescu să facă ce vrea. Opoziţia ar trebui să se retragă definitiv din Parlament. Pur şi simplu. Oricum ea nu mai contează: toate căile de acţiune ale Opoziţiei sunt tăiate sistematic, inclusiv prin subordonarea Curţii Constituţionale Cotrocenilor. De ce să fie Opoziţia ţap ispăşitor pentru delirul lui traian băsescu? De ce să lase ţara asta fără o alternatvă? Pentru că în 2012 toţi vor fi sancţionaţi, la grămadă. Şi ne aşteaptă vremuri şi mai rele.
Acum singura alternativă se poate construi în afara Parlamentului. A rămâne în Parlament înseamnă să te faci complice cu traian băsescu şi cu proioectul lui scelerat de distrugere a statului. Pentru numai un dobitoc ar crede că ceea ce propune el este o reformare a statului. Nu, este o luare în posesie! În favoarea lui şi a grupului de interese care a investit în alegerea şi realegerea lui. Asta vrea Opoziţia? Treaba ei, dar să nu se mire când va fi sancţionată şi ea, odată cu portocaliii.
4 comentarii:
Parerea mea este Basescu e un nostalgic, dar nu comunist. El ofteaza dupa capitalismul american, dar ala care nu mai este. Traieste ca si alti nostalgici de dreapta in universul familiei Ewing din Dallas.
Dar lucrurile s-au schimbat radical. Dreapta nu poate decit sa ia de la saraci si sa dea la bogati. Asta este ratiunea statului "de dreapta", este modul lor de a face redistribuirea bogatiei nationale. Corporatiile americane au facut un profit record in 2009: 1,66 trilioane USD, cel mai mare prodit din istoria corporatista a SUA (995 miliarde in 2008). Te-ai astepta ca americanii sa traiasca la vie en rose. Dar nimic din aceste profituri uriase nu se regasesc in crearea de locuri de munca. Mai mult, in ciuda profiturilor ametitoare, veniturile americanilor angajati au scazut. Mai mult, republicanii vor sa ia decizia “morala”, de a nu mai plati beneficii de somaj celor care au iesit din program, chiar daca oamenii astia se confrunta cu probleme existentiale. Prioritatea pentru ei e clara: cum sa dea mai mult bani la bogati, eventual taxind si mai mult pe nenorocitii de saraci.
Guverne succesive in SUA au redus taxele pe profit, pentru ca, in teoria dreptei, businesurile sunt astfel incurajate sa investeasca si sa creeze bunastare. Dar iara ca se dovedeste a fi o pura masura de transfer al bunastarii de la cei multi si din ce in ce mai saraciti la cei putini si privilegiati de putere.
Din cite vad si in Romania se intimpla la fel.
http://www.huffingtonpost.com/2010/11/23/corporate-profits-q3-2010-_n_787573.html
Am citit discursul lui Basescu, un discurs de om de dreapta. Toata "modernizarea" de care vorbeste este de fapt implementarea masurilor de austeritate si reducerea statului. Plus implicit spune ceva de competente. Mda, sa vorbesti de funie in casa spinzuratului...Asta este legatura lui cu "dezvoltarea". Capitalizarea prin plasarea companiilor romanesti la bursa (nu inteleg daca alea de stat?) poate fi insa incercat, dar nu sunt de acord cu privatizarea celor ramase. Aici insa ma declar habarnist, pentru ca nu stiu daca intreprinderile de stat pot fi listate la bursa.
Păi a preluat modelul de la Liiceanu. Dar în loc de Apel către lichele, a dat un Apel către putori. Adicătelea, dacă mai vreţi să trăiţi (bine), munciţi moca, lua-v-ar dracu! http://bit.ly/fVqogP Altfel, omul tot reformează statul de 6 ani, pînă a ajuns bietul stat în ograda interlopilor.
Karakas: sigur ca pot fi cotate la bursa, uita-te la Petrom, care are actionari chiar doua state, nu unul :)
Daca vrei sa te finantezi la bursa (care e o sursa buna si ieftina de bani), nu esti obligat sa listezi toate actiunile, ci cat vrei, pachete de cateva procente... asta e si diferenta intre privatizarea clasica, cu investitor care ia controlul, si listarea partiala la bursa ca sa iei finantare. Plus ca finantarea asta atrage si bani de la populatie, care investesc in actiuni, deci e dublu avantajoasa.
Trimiteți un comentariu