duminică, 30 mai 2010

Turturică, piază rea!

Dan Turturică este una dintre "vedetele" jurnalisticii autohtone, care a ratat peste tot pe unde a fost. Cum dracu poate un specimen ca ăsta, a cărui singură calitate este agresivitatea în susţinerea puterii portocalii, să păcălească oameni altminteri cu capul pe umeri, şi care chiar reuşesc în afaceri, că el e "manager", care urcă ziarul pân' la cer?
A păcălit nişte greci să-i dea mai bine de 2 milioane de euro pentru a impune pe piaţă un săptămânal, "Prezent". Când a ajuns la fundul sacului, a tulit-o de acolo. Un prieten al meu a preluat săptămânalul şi împreună cu o mână de oameni, plătiţi vai mama lor, a reuşit să-l impună ca pe un produs de calitate, după plecarea lui. A avut şi o ediţie pe Internet. Am scris şi eu la "Prezent", după plecarea lui Turturică.
Doar că se vede treaba că grecii au avut alte gânduri cu ziarul, nu menţinerea lui pe piaţă. L-au închis tocmai când începuse să însemne ceva. Şi nici n-au vrut să ne vândă nouă titlul. Mă rog, treaba lor.
Ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat, Turturica aterizează în curte la România Liberă, altă fiţuică portocalie. Care, deşi aveau şi au în acţionariat nişte nemţi pricepuţi la presă(vă mai amintiţi scandalul din 2004, când ploua cu acuze că nemţii sunt oamenii lui Năstase, care bagă gheara în gâtul libertăţii presei?), l-au uns şef pe "marele" Turturică. Care îi duce voios pe drumul către faliment. Vă daţi seama în ce căcat e oficiosul, dacă angajaţii sunt obligaţi să se aboneze la propriul lor ziar?
Acum înţelegeţi de ce arată presa românească în halul în care arată? Pentru că e plină de Turturici şi de alte orătănii, de jigodii pe care nu merită să strici nici măcar o flegmă! Oameni plătiţi din banii noştri, altminteri, pentru că de unde credeţi că au bani patronii să plătească nişte neisprăviţi? Din afacerile lor, sau din cele cu statul? Aşa că "Faliment uşor, România Liberă!" Pentru asta trebuie să-l felicităm pe domnul Turturică. Cum trebuie să-l felicităm şi pe individul ăla care e şef la EvZ, altă loază pierzătoare. Poate doar aşa se va mai putea respira în presa românească...

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...