luni, 31 mai 2010

Cum se construieşte ura antioccidentală

Încă unii vor să-şi pună o pulă pe stemă: israelienii. Că şi ei sunt adepţii politicii de tip: "aşa vrea pula mea!". Ultima lor ispravă? Un comando al marinei israeliene a atacat vasele care aduceau ajutoare pentru palestinienii din Gaza, supuşi embargoului israelian. Vasele se aflau în apele internaţionale. Conform relatărilor unui post de televiziune privat din Israel , sunt cel puţin zece morţi. Iar activiştii pro-palestinieni provin, cei mai mulţi, din ţările occidentale şi din SUA. Credeţi că va face cineva ceva? Ei bine, nu. Guvernele occidentale se vor indigna în comunicate de presă şi vor pleca schelălăind, cu coada între picioare. Deşi pe nave se află şi deputaţi europeni, şi un laureat al premiului Nobel pentru Pace, Mairead Corrigan Maguire .
Şi ce autoritate morală mai avem să dăm lecţii lumii, când noi nu putem convinge Israelul să se poarte omeneşte? Uite aşa se construieşte ura antioccidentală...

6 comentarii:

Karakas spunea...

Am auzit chiar si evrei analisti care afirma ca pina cind Israelul nu o sa renunte sa se comporte ca un copil rasfatat caruia parintii ii permit orice, si sa devina un stat normal, nu se va schimba nimic in zona respectiva.

Acum sa nu va imaginati ca Israelul e cumva cu "stea in frunte". E un stat corupt, ca si Romania. E un stat birocratic, la fel ca Romania. E un stat in care capitalismul are aceleasi note extreme ca si in Romania (cu angajati neprotejati si munciti pe nimic, vazuti ca sclavi de patroni). De fapt sunt foarte multe asemanari cu Romania. Am un amic evreu, emigrat din Israel in Canada. Acum a luat cetatenia canadiana si renunta la cea islaeliana, cu multa bucurie si avint. Povestile ce mi le-a spus despre viata amara a cetatenilor din Israel m-au uimit.

Béranger spunea...

Viitorul sună bine: război în Coreea, război în Israel, faliment în rest...

Constantin Gheorghe spunea...

Karakas, şi eu am colegi de şcoală şi de facultate plecaţi în Israel. Cu unii m-am mai văzut, şi poveştile lor nu sunt dătătoare de speranţe. Toţi au un plan B, cât mai departe de Israel. Deşi unii au încă sfieli s-o recunoască...

Constantin Gheorghe spunea...

Beranger, dacă-i bal, atunci bal să fie, prietene! Nu trebuie să mănânce o pâine şi complexul militar-industrial american?

Desmond spunea...

Ce coincidente... inainte de vizita lui Biden israelienii au avizat 1600 de colonii in Ierusalimul de Est...acum, cu o zi inainatea intalnirii Bibi-Obama, atacul asupra convoiului umanitar. Mai mult, conform presei israeliene Rahm Emanuel e prin Israel la barmitzvahul lui fii-su, deci ceva despre ce urma sa se intample stia.

Adrian Năstase spunea...

Churchill, în 1939: „Ne aflăm într-un moment grav, va fi război şi foarte probabil că noi vom pierde războiul, imperiul britanic este condamnat în orice caz, piere... s-ar putea să piară şi Anglia, ne aşteaptă momente grele, groaznice iar eu simt c-am întinerit cu douăzeci de ani!”

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...