marți, 18 mai 2010

Bocul de după boc

PDL a ajuns cel mai jalnic şi mai josnic partid al României, ţară care cunoaşte ceva în materie de mizerie şi de josnicie politică. Cu un individ precum boc în fruntea sa, care-şi merită pe deplin renumele de Clitoris al Politicii Româneşti, şi care nu este decât o marionetă mânuită de umorile păpuşarului de la Cotroceni, PDL se comportă ca o găină beată. Mai toţi liderii partidului au fugit la Guvern, pentru că acolo e bătaia peştelui(asta este o meteahnă a tuturor partidelor!), şi sunt contestaţi de cetăţeni. Alţi lideri, precum Stolojan, Stoica, Preda, sau lingăul de Voinescu(un personaj tot mai abject, pe zi ce trece) fie s-au compromis, fie nu ţine cont nimeni de ei în partid, ba chiar sunt urâţi de unii, pe motiv că sunt prea legaţi de băsescu.
Partidul este bolnav, paralizat de dependenţa de Pulimea Sa. Ca unul ce vorbeşte din ce ştie, nici în perioada 1990-1996, nici în perioada 2001-2004 PSD nu a fost dependent de Ion Iliescu în halul în care este PDL de băsescu. Mai mult, guvernele Văcăroiu şi Năstase au avut un grad extrem de ridicat de independenţă faţă de Cotroceni. Sigur, erau consultări, erau şi conflicte între preşedinte şi premier, dar autonomia de decizie a guvernului PSD nu a fost pusă sub semnul întrebării, ca acum. Şi oricum Iliescu nu şi-a torpilat premierii şi guvernele precum o face băsescu.
Ultima ispravă, care a accelerat degringolada din PDL, este anunţul făcut joia trecută de băsescu. Acel anunţ a luat pe nepregătite Guvernul. Măsurile radicale anunţate i-au lăsat cu gura căscată şi pe contabilii FMI. Dar ceea ce este mai grav, băsescu a distrus orice brumă de încredere în Guvern şi în capacitatea lui de a gestiona ţara. Iar Guvernul boc chiar nu mai are vreo marjă de negociere. Când îţi pui partenerii în faţa faptului împlinit, la ce răspuns să te aştepţi din partea lor? Roşiile putrede şi ouăle clocite sunt o dulce mângâiere!
Amânarea Congresului PDL pentru primăvara anului viitor este tot un semn al degringoladei. Sigur că boc s-a lins pe bot de şefia partidului. Dar jocurile de putere sunt atât de dure în interior, şi cu rezultate atât de incerte, încât nimeni nu vrea să rişte cu un Congres în această vară. Sincer să fiu, nu văd în fruntea PDL nici un Stolojan, nici un baron din vechea gardă, gen Berceanu, Videanu sau Blaga. Sigur, de pe nicio listă de acest gen nu lipseşte Fecioara din Pleşcoi, doar că şansele ei sunt zero barat. Sunt destui cei care nu o înghit în partid, şi chiar se tem de ea. Acum toţi o perie, dar o şi votează? Nu cred!
De fapt, viitorul şef al PDL trebuie să fie un om al rupturii de traian băsescu. Asta dacă PDL vrea să supravieţuiască acestei guvernări şi să nu aibă soarta PNŢ-CD. Ei bine, nici Cristian Preda, nici altcineva din noua gardă nu are cum fi aşa ceva, de vreme ce cariera lor în PDL a fost construită pe voinţa lui băsescu de a-i propulsa în fruntea partidului. Oricum, eu, unul, nu cunosc niciun oponent declarat al lui traian băsescu, dispus să concureze la şefia partidului cu un program al rupturii de Pulimea Sa.
Majoritatea pedeliştilor se gândesc că traian băsescu le va fi util în campania din 2012, pentru a mai salva ce se poate salva după o guvernare catastrofală. Care i se datorează, în paranteză fie spus! Aşadar noul lider va fi tot un băsescian feroce, un executant slugarnic al ordinelor de la Cotroceni. Adică un boc II.
Ei bine, eu cred că acest boc II poate fi Sebastian Lăzăroiu. Pentru că nu e musai ca şeful partidului să fie şi premier. El ar pregăti partidul pentru alegeri, l-ar reorganiza şi ar împăca toate curentele din partid. S-a mai văzut aşa ceva: Ciorbea în PNŢ-CD. Acolo era vorba de încăierarea pe funcţia de premier între diversele aripi din partid. Cineva din afara partidului părea a fi un compromis rezonabil. Cum a vrut şi putere în partid, cum şi-a luat-o. Poate între timp unii au învăţat ceva din aventura ţărăniştilor.
De ce m-am gândit la Lăzăroiu? Pentru că de la o vreme nu pedeliştii sunt cei mai duri critici ai opoziţiei pesediste, ci Lăzăroiu. Căruia de câteva zile gura nu-i mai tace. El e marele dulău al Marelui Cârmaci, şi pe lângă el miaună şi Cotoi.
Numai că amândoi au ales cea mai proastă strategie de a scoate PDL din rahat. Nu poţi veni cu acuze la adresa PSD, legate de mitingul de mâine, de posibilele violenţe de la miting(apropo, de ce nu cuvântă despre ele SRI, că doar de asta este plătit?!), de parcă PSD, şi nu imbecilitatea lui băsescu, boc şi miniştrilor de doi bani din guvern i-a scos pe oameni în stradă, ci apelurile PSD. Dacă era o guvernare de Doamne-ajută, nu ieşea nici dracu'! Aşa...
Peste tot în lume partidele sunt alături de manifestanţi, pe faţă, că doar suntem în democraţie. Înainte de a fi membri de partid, manifestanţii sunt cetăţeni, au acest drept. Ce-ar vrea oranjgutanii? Să stăm ca boii şi să acceptăm toate tâmpeniile lor? Să credem că masacrarea salariilor şi pensiilor este singura soluţie, că boc şi ai lui sunt salvatorii naţiei? Chiar ne cred proşti?
Dacă PDL îşi închipuie că aşa se derobează de răspundere, îşi face iluzii! Cu băsescu, cu toate serviciile de informaţii din România de partea lui, cu toţi banii "sponsorilor, anul 2012 va fi crunt pentru partid. Sancţiunea va fi pe măsura nesimţirii pedeleilor. Nu cred că există un partid mai urât decât PDL. Nici PCR nu era atât de urât pe vremea lui Ceauşescu cum este PDL pe vremea lui băsescu. Sunt atâţia care-i aşteaptă la cotitură şi vor să se răzbune, că mitingul de mâine este ca un soi de adunare de susţinere! Au să-l iubească şi au să-şi aducă aminte cu nostalgie de el!

4 comentarii:

Costel spunea...

Nu cred ca astfel de atacuri malitioase la adresa guvernarii au vreun rol de a ajuta o posibila iesire din criza.

Desmond spunea...

Lazaroiu in fruntea unui partid, oricare ar fi el, e la fel de performant ca Dancu pe acelasi post: sociolog la inchidere. In rest, vorba COM-ului "basescu, huidu-hu / ia-ti piticu si te du".

Fluieratorul spunea...

Lazaroiu in ultimele zile, bagindu-se in seama (acolo unde nu-l baga nici un om serios), parerea mea e ca si-a facut deservicii vorbind.

Lazaroiu e mai rau decit Boc, este un lingau prost (asta nu ma mai surprinde, si unii sociologi isi iau probabil diplomele de pe la vreun gard al unei universitati, pe unde asteapta cu plocoane, ca si unii specialisti in drept constitutional) si amoral, vorbeste un munte de prostii fara nici o raspundere a ceea ce scoate pe gura, si produce niste enormitati fascistoide fara sa clipeasca.

Karakas spunea...

Vad ca pui in discutie urmasul la tron. Simona Sensual? Ala mic de-i zice la manele?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...