luni, 10 mai 2010

Care suveranitate?

Pentru a ne face să înghiţim mai uşor pilula, Pulimea Sa apelează la arsenalul naţional-comunismului ceauşit. "Dacă suntem corecţi, România este departe de a fi în categoria ţărilor care sunt în cea mai mare dificultate. Sunt ţări în zona euro care sunt în mai mare dificultate. Acest program este unul care să ne menţină suveranitatea. Am observat că statele care sunt în mare dificultate financiară, cedează mare parte din suveranitate".
Care suveranitate, Iubit Conducător? Te-ai tâmpit de-a binelea? Tu nu emiţi un diftong fără aprobarea FMI, şi vorbeşti de suveranitate? Din moment ce România este membru al NATO şi al UE şi-a pierdut o mare parte a suveranităţii, în favoarea lor. Corect este să spunem că am cedat-o, în bună cunoştinţă de cauză. Dar cu rare excepţii, cine a deschis o discuţie pe marginea acestui subiect? Şi Ceauşescu, atunci când a intrat în GAAT, a aderat la FMI şi la BM, a cedat din suveranitate. Apartenenţa la CAER şi la Tratatul de la Varşovia tot cedări de suveranitate au fost. Despre ce vorbim?
A, pentru că că ai apărut tu, şi ai citit anunţul măcelului care va să vină în locul FMI, vrei să şi credem că e un act de suveranitate? Un act de suveranitate era dacă îi trimiteai la plimbare pe contabilii ăia siniştri, dar, să vezi ghinion, parcă am luat nişte bani de la ei în condiţii inacceptabile pentru suveranitate, de vreme ce ni s-au impus condiţiile alea pe care nici tu, nici clitorisul politicii româneşti n-aţi avut curajul să le supuneţi aprobării parlamentului. Aşa că scuteşte-ne!
Las-o aşa cum a picat! Ăia care au să-şi ia salariul sau pensia mai mici au o profundă şi persistentă durere în cur de suveranitate. Pe care tocmai le-ai călcat-o în picioare, Pulimea Ta, luând decizii arbitrare, fără să te consulţi cu nimeni, decizii pe care le vâri acum cu forţa pe gât deţinătorilor de suveranitate, cetăţenii. Hai pa! Lasă-ne în durerea noastră şi colindă pe la alte mese!
PS: găsiţi aici prevederi din acordul cu FMI. Ele confirmă ce ştiam, şi scriam în urmă cu ceva vreme: că iar urmează un val de "privatizări" pe nimic, făcute cu mâna strânsă-n uşă! Şi consecinţele angajamentelor faţă de FMI sunt mai tragice decât simplele tăieri de pensii şi salarii.
PPS: Unii s-au supărat când am spus că Andreea Vass, consiliera economică a Clitorisului Politicii Româneşti, este o proastă. Ei bine, este! Şi o dovedeşte din nou, spunând că de acum principala problemă a României va fi şomajul, după ce vor fi daţi afară 250.000 de bugetari. Păi de ce îi daţi afară, tâmpito? Ca să aveţi o problemă în plus? Nu vă ajung astea, pe care oricum nu le puteţi gestiona?
Dar bomboana pe colivă o reprezintă asta: "La acelasi orizont de timp, 2015-2016, nu prea vor ramane state membre ale UE in afara zonei euro. Salariile reale vor putea sa creasca mai repede in interiorul zonei euro, atata timp cat productivitatea (reala) a muncii din Romania o va depasi pe cea din tarile-partener". Cum să crească productivitatea mai repede decât în ţările deja membre? Mai repede ca în Germania? Ca în Franţa? Poate muncind 16 ore şi plătiţi patru ore! Că altminteri nu văd cum: investiţii oha, tehnologii, la fel, mâna de lucru vai mama ei, "specialişti" proveniţi din industria de produs tâmpiţi a educaţiei?

2 comentarii:

Karakas spunea...

Isi face si el putina reclama, ca Ceausescu, sa il vada poporul cum se lupta el pentru suveranitatea, independenta si integritatea teritoriala a Patriei. Incercarea lui este intr-adevar hilara.

Vestile nu sunt bune, si daca lipim Romania la contextul european, se disting persistente nuante maronii:

"...It will fester in part because Germany has turned away from Europe. Merkel’s delaying tactics have been shameful, costly — and revealing. Solidarity of the European kind is now a dirty word in Germany (“The Greeks are stealing our money!” screams the Bild tabloid) when European solidarity was once Germany’s route out of post-war shame. There’s something a little obscene about Germans wagging a finger at all these Greeks who have crossed the road on a red light.

If solidarity goes, Europe goes...."

http://www.nytimes.com/2010/05/11/opinion/11iht-edcohen.html?ref=global

Anonim spunea...

Bai, tu n-ai auzit de proasta de Vass - masura anticriza nu e contul unic de plata al contributiilor catre stat ci sa-i pui pe detinut la construit drumuri :)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...