sâmbătă, 8 mai 2010

Păduchele bugetar şi comunicarea ca substitut al guvernării

Noul duşman de clasă: păduchele bugetar
Războiul mediatic împotriva bugetarilor cunoaşte o nouă ofensivă. Semnalul l-a dat Pulimea Sa cu parabola "grasului" bugetar, care s-a aşejat pe grumazul "slabului" de la privat(care, până una-alta, poate îşi plăteşte, ca şi bugetarii, dările către stat, că asta ar fi o dovadă de solidaritate) . Zeloşii lui pupincurişti, în forme mai elaborate sau mai grobiene, îl susţin. Ca dobitocul ăsta care scrie pe blogul unui cretin de la voxpublica, ce se crede mare economist şi are viziuni despre cum salvează băsescu economia comprimând consumul şi aruncând pe drumuri sute de mii de bugetari:
"Precum paduchele, bugetarul, prefera capul si nu orice cap, capul nespalat, deoarece in mormanul de zoaie (a se citii birocratie) se simte cel mai bine. Si paduchii si bugetarii se inmultesc la fel de repede. Nu apuca bugetarul sa stea bine intr-un loc ca si depune o gramada de lindini (a se citi PCR- pile, cunostiinte , relatii). Chiar daca la ineput sa afla in loc sanatos, prima lor grija e sa infesteze si sa infecteze nu doar sa suga sange sanatos produs de organism (a se citi cetatenii productivi) . Si paduchele si bugetarul nu au o limita a ingrasarii, ori sunt exterminati ori pun pe ei pana plesnesc. "
Sigur, ăsta e un neica-nimeni. Dar să-l auzi pe plezirist vorbind despre huzurul de la stat, e deja prea mult! Vlădescu a câştigat în 2009, în calitate de privat, ca director de companie de consultanţă, 4970 de lei, iar de la stat, ca agaman, circa 305.000 de lei. Din două, una: ori e un idiot la privat, şi geniu la stat, ceea ce nu se prea poate, fie face evaziune fiscală. Dar cine să-l controleze, că doar el e şef şi la ANAF? Iar dacă are mustrări de conştiinţă, să dea dracului banii ăia nemunciţi înapoi!
Văd că au început să curgă laudele la adresa lui băsescu, ce genial comunicator este el, cum îi face el pe toţi din vorbe, cum nu suflă nimeni în faţa lui. Tâmpiţii care-l ling în cur au ferma credinţă că a comunica este totuna cu a guverna. Nu e, din păcate pentru noi toţi, inclusiv pentru pupincuriştii lui băsescu.
Urmează ceva după "comunicare"? Cât a fost ministru, ne-a comunicat că n-avem nevoie de autostrăzi, şi proştii l-au aplaudat. Cât a fost primar, ne-a comunicat că nu poate face nimic pentru că nu are şi Consiliul. Şi ce-i drept, n-a făcut nimic, nu pentru că n-a avut Consiliul, ci pentru că nu ştie să facă decât gălăgie.
Acum i-a pus pe cei din guvern cu spatele la zid. Şi-a luat angajamente public, în numele lor, diminuându-le capacitatea de negociere. Imbecilii aplaudă! Uitând că guvernarea implică şi altceva decât comunicare, deşi ceea ce face boc e orice, numai comunicare, nu! Că şi comunicarea e ceva mai mult decât propagandă primitivă. Dar băsescu şi boc fac precum comuniştii din bancul ăla cu Lenin şi maşina comunismului, care nu mai funcţionează, pentru că foloseşte toată energia dezvoltată de motor pentru claxon!
Asta e: să trăiţi bine!

Un comentariu:

Desmond spunea...

Eu zic ca ar putea sa faca si neste afise de alea, de tip sovietic sau maoist, de infierare a birocratismului cu manecute. Apropo de exemple, am si eu unul, cu un privat specialist in tractoare care a parasit productivitatea din privat pentru sefia Memorialului Ipotesti. Sa-i invete el pe dobitoci cum se gestioneaza eminescologia.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...