sâmbătă, 15 mai 2010

Morala lui Cotoi

Ăştia de la PDL sunt o culme a neruşinării, şi reuşesc de minune să fie ridicoli. Sigur, neruşinarea este la ordinea zilei în politica autohtonă, Întâiul Nesimţit al Ţării fiind şeful şi mentorul oranjgutanilor. Sunt şi cinici în acelaşi timp, dar e firesc: cinismul merge mână în mână cu nesimţirea.
Din împreunarea cinismului cu nesimţirea a ieşit explicaţia halucinantă a deciziei conducerii PDL de a nu-şi mai lăsa lătrăii la emisiunile A 3 şi Realitatea Tv. Ne-o spune Sever Voinescu Cotoi, care se simte nevorbit şi regretă decizia. Cine dracu o să-şi mai aducă aminte de existenţa lui, dacă nu iese repede pe ecrane? Iar la Taraf Tv nu se face, pentru un elitist de teapa sa!
"Decizia de a interzice prezenta membrilor PD-L la posturile Realitatea TV si Antena 3 a fost una proasta. Si va spun cam care a fost logica acestei hotarari. S-a crezut ca absenta noastra va duce la scaderea rating-ului, implicit la mai putini bani din publicitate, iar in final ar fi trebuit sa duca la chemarea de catre realizatori a membrilor PD-L."
Idiotul ăsta crede că ai lui, în frunte cu Piticul de Grădină Preferat al Pulimii Sale, fac rating, şi că dacă nu se duc ei la tocşoaie dau ăia faliment? Înseamnă că s-a dus dracului şi bruma de raţionalitate a guvernării ăsteia tembele!
Şi mai idiot decât Cotoi este Valeriu Stoica, de vreme ce poate afirma fără să clipească astea: "in 20 de ani, in Romania nu a aparut o presa care sa inteleaga valorile si principiile de dreapta". "Dreapta nu a avut canale de comunicare, iar trusturile de presa manipuleaza."
De douăzeci de ani SUA şi vestul european au băgat peste suta de milioane de dolari şi de euro în curul dreptei româneşti, în jurnale, în fundaţii, în ONG uri, în tot felul de burse şi de paranghelii ideologice. În România NU există, în acest moment, UN SINGUR ziar de stânga, o revistă, ceva.
A, sunt unii jurnalişti şi un post de televiziune care se dovedesc critici cu actuala putere, dar asta ţine de încă democraţia românească, tot mai cheală şi mai decrepită. Dar nu înseamnă că ei fac asta de pe poziţii de stânga, şi se opun dreptei. Nu, se opun actualei puteri. Punct!
Să declari senin că ai planificat un atac împotriva presei, că urmăreai să pui în dificultate două posturi de televiziune, pe care să le poată controla astfel, este semnul cel mai clar al gândirii totalitare care domină în PDL, un partid fascistoid. Ce urmează? Liste negre, arestări de jurnalişti, care sunt ascultaţi în draci, pe motiv de ameninţare la adresa siguranţei naţionale? Un lagăr de muncă forţată, ceva? Liicene, ai intrat în pământ de ruşine, sau doar îţi protejezi imaginea, ca un jeg moral ce eşti?
PS: Cotoi e foarte limbut de vreo câteva zile. Se vede treaba că se poziţionează în vederea alegerilor din PDL. Unde urmăreşte şi el un fotoliu în primul rând al conducerii. Aşa că vorbeşte vrute şi nevrute. Una dintre idei este aceea că, vezi Doamne, o guverna slab PDL, dar alţii mai buni ca ei nu sunt! Antonescu e infantil, Ponta râde ca proasta'n târg. Ce dracu să facă ei, dacă alţii sunt şi mai proşti? Se sacrifică şi guvernează pe mai departe!
Pe de altă parte Sebastian Lăzăroiu transmite pe toate canalele mesaje alarmiste, de genul "Sa spunem ca vom avea proteste violente, cu oameni raniti sau mai rau, Doamne fereste. Sa zicem ca o sa cada Guvernul si o sa vina PSD sau PDL la guvernare. Ei trebuie sa fie constienti ca a gestiona tara o perioada, dupa aceste violente, este un cosmar". "Aşa că nu ne lăsaţi pe noi să furăm în continuare liniştiţi, şi toată lumea va fi fericită?" spune omul nostru în subtext.
A, şi încă ceva: dacă tembelii ăia de la SRI sau mai ştiu eu de la care altă structură informativă, că s-au înmulţit ca şobolanii, ştiu ceva despre oameni care pun la cale violenţe în cadrul manifestărilor de protest, s-o spună dracului cu subiect, predicat, sesizare la Procuratură şi ceva cătuşe, dacă e cazul. Dar nu prea cred. Cred că pur şi simplu Pulimea Sa şi oranjgutanii se victimizează. Şi apoi, dacă e s-o spunem p'a dreaptă, dacă a arunca în boc cu ouă este act terorist, onorabilul său tată ar trebui să fie acum la bulău!

3 comentarii:

Desmond spunea...

Da, retardatul de Hoara facea rating bun pe post de "stand-up politician", era o concurenta pentru Mel Brooks. Zic sa se bage direct pe tzipla de la napolitane, ca sa aiba vizibilitate mare la raft, ba poate citate si alte intelepciuni de-ale prostocaliilor le gravam direct pe cutiile de lapte. "PDL si calciul te feresc de anemie", "Mai putine grasimi, mai mult Boc" etc. Romania are nevoie de putina desobeissance civile, preventiv, cat sa mai scuturam dobitocii si cretinoizii.

Constantin Gheorghe spunea...

A venit vremea să experimentăm şi asta. Prea şi-au bătut joc de noi!

atreides spunea...

Excelent text. Citatul ala din Cotoi cu ratingul este halucinant, nu il stiam, adica baiatul asta chiar crede in mod serios ca jegurile pedeliste faceau rating la Antena 3 si Realitatea? Demential! Cat de bou trebuie sa fie?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...