luni, 4 mai 2009

Proştii sub clar de gripă
Tot felul de tembeli, care nu înţeleg nimic din ceea ce se întâmplă în jurul lor, profită de aşa-zisa "gripă porcină" pentru a se răfui cu toată lumea. A-i prezenta pe parlamentari drept porci a devenit monedă curentă. Tot ce se întâmplă rău în ţara asta este din pricina parlamentarilor. Adică din pricina democraţiei.
Acestei ţări democraţia îi face rău la stomac. Şi cufureala ei o puteţi vedea peste tot: în presă, în artă, în dezbaterea publică, în nerespectarea legilor şi regulilor de convieţuire. Anarhia a devenit noul totalitarism. Aşa că n-am râs când am găsit pe blogul lui Chirilă videoclipul de mai jos. Mai ales că are şi nişte comentarii care dovedesc că cititorii lui sunt mai tâmpiţi decât proprietarul blogului, nici el cu toţi boii acasă!
Spre exemplu, o oarecare ana pune: "pentru porcii parlamentari se prioritizeaza cele 40000 de vaccinuri ale domnul ministru al sanatatii...deci nu ii eliminam nici asa ....poate ii convingem frumos sa mearga la taiere si nu trebuie sa asteptam craciunul ! "
Sau: "Mai am putin si ma conving de imunitatea parlamentarilor nostri pana si la injectia letala...sa speram totusi ca o gripa "de-a lor" ii va sacrifica..." scrie o oarecare Natalia.
De fapt, ceea ce a făcut ministrul sănătăţii este un act normal. Tamiflu nu avea ce căuta în farmacii, la liber! Este un medicament specializat, care luat de fiecare după cum îl taie capul(şi cunosc cazuri de indivizi care s-au repezit să şi-l cumpere!) face mai mult rău. Nu e un vaccin, cum crede vaca aia de ana. Şi parlamentari avem doar 500, nu 40.000!
De fapt, mie mi-e din ce în ce mai teamă că totul a fost o alarmă falsă, menită să genereze o cerere de antivirale de genul Tamiflu. După sperietoarea cu gripa aviară, peste tot în lume s-au făcut stocuri uriaşe, din bani publici, de astfel de medicamente. Care au început să expire. Şi pe care statele nu aveau motive să le reînnoiască la nivelul precedent. Acum li s-a dat un motiv! Stocurile româneşti au expirat în 2008, şi Tăriceanu le-a spus pas importatorilor. Acum băieţilor le-a venit inima la loc! Opinia publică odată fezandată, şi guvernanţii arătaţi cu degetul, iar umplem depozitele de Tamiflu. Pe care iar îl aruncăm, după care iar inventează cineva o gripă măgărească, sau pisicească, şi tot aşa.
Iar proştii noştri se vor indigna în continuare şi vor înjura pe toată lumea, fără să se întrebe ce şi cum.

Un comentariu:

Anonim spunea...

invatat o multime

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...