marți, 12 mai 2009

Doar o simplă golănie?
Chinezu înclină să creadă că documentul care pare destinat să-i încaiere pe pedelişti cu pesediştii e o simplă golăneală a PD-L. Şi că presa, în marea sa deontologie, a înghiţit un căcat pe nemestecate, şi asta i-a provocat orgasme multiple, pentru simplul fapt că a scăpat de grija primei pagini pentru cel puţin o săptămână. Mă tem că lucrurile nu sunt atât de simple pe cât par. Documentul este generat de o chestie numită Agenţia de Rating Politic, şi a fost întocmit folosind surse deschise. Cu alte cuvinte, băieţii au luat ceea ce a apărut în presă, declaraţii supărate, cel mai adesea, ale unor guguştiuci din PD-L, şi au făcut să pară că sunt produsul unei strategii elaborate.
Cei care i-au dat drumul cu antetul PD-L sunt cei de la ImpactNews, condusă de Corina Drăgotescu. Numai că Mihnea demonstrează că documentul a ajuns la Drăgotescu de la Romeo Nicoară, PNL. Întrebarea este: cine a pus documentul Agenţiei de Rating Politic pe antetul PD-L?
PNL? Plauzibil. Au de câştigat dacă încaieră PSD cu PD-L. Poate chiar fac un bine PSD. Demonstrează că PD-L este un partid imposibil, cu care nu se poate guverna. Şi trag spuza pe turta lor: "vedeţi de ce i-am dat afară de la guvernare"?
PD-L? La fel de plauzibil. În fond, documentul îi pune într-o lumină bună şi este un balsam pe rănile celor care nu acceptă nici acum alianţa cu PSD. "Da, domnule, să le-o tragă, mama lor de comunişti şi prostănaci!", îşi zice talibanul portocaliu, care va dormi cu documentul sub pernă, în loc de busuioc, pentru a avea vise plăcute. O constatare: informaţiile pe surse despre "remanierea guvernamentală", apărute în EvZ de ieri, nu au ajuns pe prima pagină dintr-o coincidenţă. Fie cei de la EvZ s-au sincronizat cu pedeliştii, lucru pe care nu l-ar face pentru întâia oară, fie cineva de la Bulină a citit analiza, şi şi-a zis să dea şi el o copită alianţei guvernamentale şi PSD. Doar e "oficiosu", ce pana lor!
PSD? Ei bine, dacă ei au făcut-o, mi se pare o dovadă de inteligenţă! Îşi motivează trupele şi dau un avertisment pesediştilor care sunt înclinaţi să se împrietenească prea mult cu pedelicii în teritoriu, dar şi la centru. "Uite, bă, tembelilor, asta gândesc Ianuşii ăştia despre noi! Sunteţi tâmpiţi să aveţi încredere în astfel de oameni?"
În politica românească, graţie şi modului mizerabil în care funcţionează presa, nimic nu e ce pare a fi!
PS: dacă o s-o ducem tot aşa, din "analiză" în "analiză" şi din comentat nimicul, va trece şi campania asta pe lângă noi fără să aflăm de ce dracu' ne-am strofocat să intrăm în UE!

2 comentarii:

Béranger spunea...

Documentul este o făcătură de trei parale. File -> Properties, Author: Roxana Nica. Who the fuck is Roxana Nica? Fătuca de la Antena 1?

Doi. Statistics, Total editing time: 0 minutes. Adică fix copy & paste, no text editing at all. Şablon cu antet fără doar şi poate.

Desmond spunea...

WTF, li s-a parut o mare smecherie treaba asta. De euroalegeri nu mai vorbeste mai nimeni...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...