vineri, 15 mai 2009

Partener cu trădarea interesului naţional
Cineva să-l oprească pe Băsescu până nu e prea târziu! Omul nostru e nebun! De parcă nu aveam suficiente bube în cap, acum ne bagă în gura Bruxellesului şi a tuturor partenerilor noştri punând în discuţie Tratatul de Pace de la Paris, din 1947! Toată construcţia europeană se bazează pe el, pe graniţele recunoscute de Tratat.
"Considerăm inutilă semnarea unui tratat de frontieră care să facă din şeful statului român un partener al lui Ribbentrop şi Molotov...Cine îşi poate imagina că un sef al statului român va semna un Tratat prin care să consfinţească Pactul Ribbentrop Molotov? (...) Numai o minte care nu înţelege ce înseamnă responsabilitatea statului român..." Aceste declaraţii au fost făcute la o şuşanea româno-moldoveană, menită doar să-l calce pe nervi pe Voronin. Şi să dea o lovitură credibilităţii României, transformând-o într-un stat iredentist!
Ca să le fie partener celor doi ar trebui să meargă după ei în Iad. Nu că i-ar fi greu! Are sigur un loc rezervat, într-un cazan VIP, totul e să nu-i înceiere şi pe draci! Altminteri, graniţele actuale ale României NU sunt aşa din cauza Pactului Ribbentrop-Molotov, care a devenit caduc prin invadarea URSS de către Germania şi aliaţii ei, inclusiv România. Graniţele au fost trasate şi garantate după război de URSS, SUA, Marea Britanie, Franţa. Este un adevăr pe care, din motive de prietenie euroatlantică, preferăm să-l ascundem. SUA, Marea Britanie şi Franţa NU ne-au acordat statutul de cobeligerant, deschizând drumul jafului practicat de sovietici.
Faptul că noi am recunoscut cândva graniţele URSS nu înseamnă că am recunoscut şi graniţele Republicii Moldova. Cine i-a spus tâmpenia asta? Bun, încă ceva: declaraţia de azi explică adevăratele cauze ale expulzării ambasadorului român la Chişinău, Filip Teodorescu. Iată ce scria în RL, pe 14 decembrie 2007, Sabina Fati(Dumnezeule, o citez pe Fati!):
"Republica Moldova este pe cale sa rupa relatiile diplomatice cu Romania dupa ce ambasadorul Filip Teodorescu a sugerat la Chisinau ca Bucurestiul nu recunoaste Tratatul de pace de la Paris din 1947... Ambasadorul Romaniei in Republica Moldova fie nucunoaste istoria, fie raspunde unor strategii gandite la cel mai inalt nivel de oficialii de la Bucuresti. Insa, indiferent de situatie, ambasadorul Teodorescu realizeaza o performanta in numele statului pe care-l reprezinta: Romania este prima tara semnatara a Tratatului de la Paris care dezavueaza public acest document ce-i punea de acord pe castigatorii si pe invinsii celui de-al doilea razboi mondial. Din punct de vedere teoretic, prima consecinta a pozitiei romanesti ar fi renuntarea la Transilvania de Nord si repunerea in discutie a frontierelor tarii. Din punct de vedere practic, prima consecinta este expulzarea unor diplomati ai Ambasadei romane de la Chisnau, semn ca Republica Moldova se considera ofensata de punerea in discutie a Tratatului de la Paris din 1947. Fara sa o spuna direct, inaltii oficiali moldoveni acuza de fapt Romania de revizionism si ameninta pe canale diplomatice ruperea relatiilor."
Nu doar Moldova ne acuză de iredentism, ci şi Ucraina, vezi expulzarea celor doi diplomaţi români, după scandalul de spionaj, cu Floricel pe post de James Bond. În ce ne-am băgat? După ce că suntem oaia neagră a Uniunii Europene, sacul lor de box, acum am pus-o de mămăligă şi cu vecinii. De ce? Pentru că Băsescu are un ego demăsurat? El crede că-i poate trata pe toţi şefii de stat şi de guvern cum îi tratează pe miniştrii şi consilierii lui? Că le poate arunca sticla de vizichi în cap, când îl apucă pandaliile?
Mă tem că Traian Băsescu a devenit, după declaraţiile de azi, partener cu înalta trădare. Pentru că de aşa ceva este vorba atunci când te apuci să faci din contestarea Tratului de Pace de la Paris, din 1947, politică de stat. Şi, mai mult, în ciuda avertismentelor Bruxellesului, declari că procedura de acordare a cetăţeniei române moldovenilor va fi accelerată.
Asta e: Cărtărescu are dreptate. Altul mai bun pentru distrugerea României nu avem. Votaţi Băsescu!

3 comentarii:

Dan Selaru spunea...

Asta chiar e o prostie mare.

pacos spunea...

Parca era cam asa: "cand Zeus vrea sa piarda pe cineva, mai intai ii ia mintile". Si se pare ca i le-a luat.

Karakas spunea...

De speriat omul asta! Chiar te ia cu frig...La naiba, cita prostie e in tara aia, ar trebui puse niste examene obligatorii, inclusivi psihologice, inainte de a fi propusi candidati la Presedentie.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...