luni, 11 mai 2009

Mic tratat de reforme avortate

Citesc interviul acordat de Monica Macovei Evenimentului Zilei. Ştiu, e curată pierdere de vreme. Dar din noroiul vorbelor mai apar şi perle. De cultură, dar perle. Întrebată ce şi cum cu prezenţa ei pe listele PD-L, Macovei răspunde: "Aş vrea să spun că aveam şi alte opţiuni. Contractul meu cu britanicii, pentru postul din Macedonia, s-a prelungit până în 2011. Sunt angajată de Foreign Office, Ministerul britanic de Externe, pentru a da consultanţă pe probleme de anticorupţie în Macedonia."
Înţeleg că este în continuare angajata guvernului britanic, dacă bruma aia de gramatică pe care o mai ştiu nu-mi joacă feste. O fi legal şi constituţional să candideze, n-o fi? O fi în conflict de interese, sau n-o fi? Dracu' ştie! Dar pentru un fost procuror ceauşist ce mai contează aceste mici amănunte!
Interviul este edificator pentru modul în care România a ajuns un stat nefuncţional. Este vorba de incoerenţa reformelor, lipsa lor de viziune, parţialitatea şi lipsa lor de finalitate. Fraza asta a Monicăi Macovei spune totul: "Să folosim presiunea externă, aşa cum am făcut-o pentru orice schimbare".
Este sintetizată în ea mentalitatea tuturor imbecililor din aşa zisa societate civilă, care au ajuns să creadă că au misiunea divină de a schimba România. Şi pentru că influenţa lor asupra societăţii româneşti este egală cu zero, se folosesc de guverne, parlamente şi de ONG uri din alte ţări pentru a şantaja sau a linşa mediatic factorul politic, pentru a impune varianta lor de "reforme" Şi cum fiecare are versiunea lui şi este sprijinit de altcineva din afara ţării, care are şi interese, de obicei de natură politică şi economică, am devenit prizonierii demenţei reformiste a acestor indivizi. Cu instituţii varză, făcute nu după nevoile României, ci după viziunea şi experienţa, după tradiţiile instituţionale ale "sponsorilor". Aşa ne-am pricopsit cu DNA, care a ajuns poliţia politică a Cotrocenilor, aşa ne-am pricopsit cu ANI, o instituţie complet inutilă, fără echivalent în Europa, aşa ne-am pricopsit cu CSM. Şi cu o puzderie de Autorităţi, una mai inutilă şi mai bugetivoră ca alta.
Cu toate astea lucrurile în lupta anticorupţie şi în Justiţie merg din prost în mai prost. Cu toate ameninţările şi condiţionările UE, cu tot potopul de inspectori europeni, cu toată agitaţia batalioanelor de Monici şi de Aline. Cu tot scandalul şi conflictele politice. Văd şi la madam Macovei aceeaşi viziune cretină a schimbării prin conflicte, nu prin căutarea consensului şi negociere, care domină gândirea "societăţii civile". Vaca asta n-a înţeles nimic din ceea ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani? N-a înţeles că nu mai trăim într-un regim totalitar, că schimbarea are alte mecanisme, că trebuie să mai vrea schimbarea şi cei care o suportă, nu doar cei care o impun?
Este acolo o frază pentru care această individă ar merita scoasă definitiv din viaţa publică: "Când politicianul se vede cercetat, ce să mai negociezi, că nu poţi să negociezi un dosar!" Cu alte cuvinte, dacă vrei să impui o schimbare, şi întâmpini rezistenţă, îl cercetezi penal pe politicianul care se opune, după care spui că nu ai cu cine negocia, că ăla are dosar penal! Este gândirea totalitară prin excelenţă!
Tot interviul este delirul unei minţi totalitare, şi faptul că Monica Macovei este acceptată de diverse cercuri occidentale spune multe despre cât de profunde şi de solide sunt "convingerile democratice" în rândul elitelor din aşa zisa lume civilizată. Dacă ar putea, ar lua cu mare plăcere gâtul "democraţiei", fără prea mari remuşcări. Ca să nu mai vorbim că reformismul ăsta sub stindardul căruia defilează şi madam Macovei nu este decât un eufemism pentru principiul "revoluţiei permanente".
PS: hai că asta cu Traian Băsescu pe post de "kilometrul zero" al reformelor este greţoasă! Să înţelegem că am aderat la NATO şi la UE în absenţa reformelor? Păi am moştenit o situaţie mişto! De ce dracu' am mai făcut Revoluţia aia? Bun conducător, Ceauşescu! Bună rânduiala lui, dacă fără schimbări am ajuns în comunitatea euro-atlantică! Ştiu şi eu: mai au rost reformele lui Băsescu? Să nu stricăm ce aveam bun!
PPS: Mircea Mihăieş este în criză? Nu se mai importă "Rudotel"? E prea scump Xanax ul? Uite cum sunt unii uniţi în cugent şi în bunget: "Românii ştiu doar de frica străinătăţii şi fac schimbările necesare în societate doar când sunt împinşi brutal de la spate. Din 2007 încoace, de când băţul Uniunii Europene nu ne mai ameninţă, parcă am căpiat. Nu întâmplător, momentul corespunde cu trădarea lui Tăriceanu. În loc să servească România, ex-premierul a preferat să-şi servească, neruşinat, patronii. El ştia mai bine decât oricine că aderarea i-a oferit, măcar pentru o vreme, imunitate, că organismele internaţionale se vor feri să declanşeze represalii împotriva unei ţări căreia tocmai îi decernase certificatul de onorabilitate. Capul împuţit al peştelui n-a fost decât semnalul pe care destule figuri dubioase din justiţie l-au aşteptat. Deşi, pe parcurs, avertismentele europene s-au înmulţit, noua oligarhie mafioto-economică le-a sfidat cu neruşinare. Iată că, în clipa de faţă, tot eu, cetăţeanul, plătesc din greu."
Bă, nea Caisă! Capul peştelui, împuţit, cum bine zici, este fix ăla de ţi-a dat ţie postul-sinecură de la ICR şi-l cheamă, în cazul în care nu ştii încă al cărui cur îl pupi şi-n culcare, şi-n sculare, Traian Băsescu! Sau el e pe alte coordonate istorice şi nu-l privesc realităţile României? Hai că eşti mare! Lichea!

3 comentarii:

Karakas spunea...

Nu am stima pentru madam Macovei. Este una din persoanele care nu au incetat sa minta in exterior despre Romania pentru a il impinge pe Basescu si regimul lui la putere, in conspiratie cu PPE-ul lui madam Nicholson. Cine isi mai aduce aminte de acuzele scaparatei baronese pe cind era Raportor pentru Romania la PE, si care practic a santajat Romania cu aderarea, in timp ce "trompete" ca Macovei continuau sa topaie in media din tara? Mai tineti minte de acuza cu "vagoanele" de copii "exportati" de fostul PM, A Nastase?

Nu ma mira ca Foreign Office se foloseste de asemenea marionete care isi vind constiintele...si neamul. Am inteles ca Macovei ar fi jucat un rol in decizia Germaniei de a bloca fondurile pentru Romania. Nu are limita nesimtirea, merge impotriva propriului popor.

adi spunea...

Costica, tata, mai citeste o data articolul asta, dup-aia articolul de zilele trecute despre VanGhele, aseaza-te in fotoliu, da drumu' la TV, neaparat pe OTV, citeste "Libertatea", pune-ti un CD cu Adi Minune si-ai sa vezi ce bine te simti.

Constantin Gheorghe spunea...

Adi, fiule, nu crezi că eşti uşor idiot?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...