Asta e ştirea anului, pentru România! Şi un şut în gură dat lui băsescu şi golanilor lui, care o ţin langa cu "reforma sănătăţii" şi cu "statul minimal" Mai mult, şi-o ia şi FMI, cu ideile lui fixe, că românii sunt prea săraci, ca să-şi permită luxul de a trăi!
"Curtea Europeana a Drepturilor Omului a dat castig de cauza unui bihorean al carui tata a decedat in 2006 de cancer la rinichi, pentru... care autoritatile romane nu i-au furnizat gratuit medicamentele specifice, CEDO constatand incalcarea dreptului la viata prin refuzul la asistenta medicala.
Concret, in 10 aprilie, Curtea Europeana de la Strasbourg a constatat ca autoritatile romane in cazul lui Stefan Panaitescu (decedat in decembrie 2006) i-au incalcat dreptul la viata, prevazut de articolul 2 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
Aceasta este prima deciziei in care judecatorii CEDO statueaza faptul ca lipsa asistentei medicale incalca dreptul la viata, intrucat statele care au ratificat Conventia Europeana sunt obligate sa ia toate masurile pentru protejarea cetatenilor lor, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.
Romania in acest caz este condamnata pentru faptul ca un pacient bolnav de cancer nu a beneficiat de medicamente specifice tratamentului, desi bolnavul obtinuse in instanta obligarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, prin Ministerul Finantelor, sa-i deconteze dreptul la tratament."
Ce drept moral mai are băsescu, să insiste pentru introducerea unei Legi a Sănătăţii care nu numai că nu rezolvă astfel de probleme, ci le agravează? Acum este momentul unei campanii dure din partea societăţii civile, pentru respingerea Legii, şi pentru o adevărată dezbatere publică în domeniu.
Poate totuşi idiotul de la Cotroceni înţelege ce spune în esenţă CEDO: "Curtea Europeana de la Strasbourg a statuat, prin decizia din 10 aprilie 2012, in cazul Panaitescu versus Romania, ca statele au obligatia nu numai sa se abtina de la a provoca moartea unei persoane prin masuri iregulare, dar, de asemenea, sa ia masuri pentru a proteja vietile celor aflate sub jurisdictia lor."
Ce poate fi mai clar decât atât? Să-i citim pe litere? La nevoie, de ce nu?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu