luni, 23 aprilie 2012

Ce poate să le mai dea băsescu pedeliştilor?



PDL se descompune. Acum, tot mai rapid. boc e depăşit de evenimente, MRU e un zero barat, în politica pedelistă. Singurul care mai poate face un gest cât de cât salvator este traian băsescu. Dar traian băsescu tace, deocamdată.

Întrebarea este de ce tace? Simplu: pentru că nu are ce spune. PDL a fost partidul lui personal. Şi l-a ţinut în mână câtă vreme a avut ce le da golanilor din gaşca sa. În special acces la banii publici. Acum ce să le mai dea? Cu ce să-i mai ţină aproape? Cu DNA? A încercat, i-a ţinut o vreme, cât ameninţarea era completată cu accesul la bani. Cu ANI? Haida-de! Cu înregistrările de la SRI? Dacă nu se transformă în dosare, înregistrările alea n-au prea mare valoare. La ordin? E şi asta o soluţie, dar ăia aflaţi la ordin, care formează UNPR, stau cuminţi, deocamdată. Dar ştiu eu: poate ălora le mai dau ordine şi alţii, mai coioşi decât chiar Pulimea Sa. 

Deschid o paranteză: UNPR pare mult prea zen pentru căcatul în care se află. Nimeni nu scoate un diftong, nimeni nu pleacă, nimeni nu se uită în sondaje. Bine, şi dacă se uită, degeaba se uită. 

Să zicem că vineri, când se va vota Moţiunea de Cenzură, tactica puterii va fi să nu se prezinte la vot, pentru a nu exista cvorum. Probabil că şedinţa de vot se va tot amâna. Dar asta nu va rezolva problemele de fond ale PDL. 

Aşadar, băsescu nu are soluţii, şi tace. boc nu are soluţii, şi dacă nu tace, tot aia e. Fecioara din Pleşcoi nu tace, nu are soluţii, şi a ajuns să fie huiduită pe unde apare, iar la organizaţia de Bucureşti e jale. Se pare că în aceste condiţii Luceafărul portocaliilor rămâne Blaga. Dar ceva mă face să cred că Blaga încearcă o profundă durere în cur şi de băsescu, şi de PDL. Probabil că şi-a negociat deja viitorul, şi el e suficient de luminos, încât să nu-i mai pese de soarta partidului. Sigur, dacă i se va ivi ocazia să le-o tragă şi lui băsescu, şi lui boc, o va face. Poate la un eventual Congres Extraordinar, imediat după alegerile locale. Dar viitorul lui nu de asta depinde. 


Ce face poporul în timpul ăsta? Se pregăteşte de prima rundă de mici şi bere a anului electoral... 

4 comentarii:

Anonim spunea...

După propria lui expresie, poate să le mai dea m...ie! Multă m...ie!
Anonymus Magnus

Vasile spunea...

"Dar ştiu eu: poate ălora le mai dau ordine şi alţii, mai coioşi decât chiar Pulimea Sa."

Care-s ăia alţii dom' Gheorghe? Spuneţi atre, să afle tot poporul!

Da' nu cumva, printre altele, alţii ăştia dau ordine si anumitor bloggeri?

Anonim spunea...

ha ha.. voiam sa scriu acelasi lucru ca Anonymus Magnus :)

Anonymus X

pacos spunea...

Marele machitor face si pe dracu' sa stea cat mai departe de portocalii verzi. De-aici si tacerea asta prelungita. Nu de alta, da' aia se ingroapa singuri si Bascoe mai are, teoretic, sanse sa-si termine mandatul la termen.

Cu UNPR-ul lucrurile sunt relativ simple: ordinul general a fost: "Aici, acum!" si baietii aia s-au executat. Daca, printr-o minune, prind pragul electoral, abia atunci vom vedea ce si cum. Si mai ales cine si cat.

Blaga - luceafarul PDL. Foarte tare. La asta nu m-as fi gandit. Acuma, cred ca are niste fiori reci. Ca e coordonatorul campaniei portocalii/verzulii.Si, in buna traditie romaneasca postrevolutionara, nu partidul greseste pentru scorul electoral slab, ci coordonatorul. Drept pentru care, buldogul trebuie sa "danseze" pe o "muzica" care nu-i place deloc. Dar are el suficienti asi in maneci si sunt absolut de acord ca asteapta momentul potrivit.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...