Într-o lume tot mai bogată, care-şi permite luxul de a cheltui mii de miliarde de dolari şi de euro în două războaie păduchioase, şi alte zeci de mii de miliarde pentru a colmata găurile din bilanţurile băncilor prea lacome, de ce credeţi că-i fute grija pe ăia de la FMI? De faptul că am ajuns să trăim prea mult! Şi asta implică în viitor costuri de câteva zeci de miliarde ...de dolari pe an. Bani de seminţe pentru generali plictisiţi şi de curve pentru bancheri ramoliţi!
Citez: "Riscul financiar implicat de creşterea speranţei de viaţă este subestimat şi va apăsa greu asupra bugetelor ţărilor dezvoltate, potrivit raportului semestrial al FMI privind stabilitatea financiară globală, publicat miercuri, potrivit Mediafax.
Ipotezele luate în general în calcul pentru evaluarea angajamentelor în materie de pensii ar putea să nu ţintă cont în mod adecvat de evoluţia longevităţii populaţiei.
"Dacă până în 2050 creşterea duratei medii de viaţă va fi cu trei ani peste estimările actuale, costurile legate de îmbătrânire, deja ridicate, vor creşte cu 50%", se arată în raport.
La nivel mondial, această creştere ar fi echivalentă cu zeci de miliarde de dolari, astfel că riscul longevităţii pune în pericol viabilitatea finanţelor publice în anii şi deceniile următoare, complicând eforturile de reechilibrare pe termen lung a finanţelor publice, având în vedere dificultăţile bugetare actuale."
Asta era problema? O rezolvăm simplu, în spiritul Şcolii Austriece şi în acord cu dogmele gândirii neo-liberale. Cât era speranţa de viaţă în Evul Mediu, perioada ciumelor? Treizeci de ani? Bine, mai pun zece de la mine! La patruzeci de ani, cine are bani, vine şi-şi mai cumpără un permis de trai pentru încă cinci ani. Cine nu, pastiluţa de cianură, adio şi-un praz verde! Solul patriei, recunoscător! Viermii, la fel!
Şi lucrurile se repetă la fiecare cinci ani, până la şaptezeci. După care toată lumea primeşte pastiluţa, mai puţin cei care intră în cei 1% din populaţia lumii, care deţin acţiuni la fabricile de pastiluţe, şi au peste un miliard de coco de fiecare. Ei trebuie să trăiască până la adânci bătrâneţi, pentru a crea noi locuri de muncă, şi pentru a face economia să se învârtă, nu-ai aşa?
Vedeţi ce simplu se rezolvă toate? Nu găsesc şi eu un post călduţ la FMI? Că idei mai am!
PS: am postat asta întâi pe Facebook. Evident, n-a interesat pe nimeni. Nu-i cu pisoi şi căţei simpatici...
6 comentarii:
StarTrek, TNG, al patrulea sezon, episodul "Half of life", cu David Ogden Stiers - dr. Timicin. Si era in 1991.
Ati sesizat corect .. pe facebook este o nebunie .. eu prefer sa va citesc aici
A facut cineva un studiu despre cine mai vre si cine nu mai vrea sa lucreze la pensie? Pentru ca sunt foarte multi care vor sa fie activi si sa lucreze si dupa pensie. Asa ca problema nu e asa cu mot, cum o prezinta FMI.
Si daca chiar se va simti la buget, sunt sigur ca FMI va invata guvernele cum sa ia de la bogati sa dea la buget mai mult :)
Ce sa zic, daca numai FMI-ul ar fi timpit, as zice ca-i inca ok... Nu mai departe decit ieri l-am auzit pe un pacalici de la mine din firma intrebind in sedinta daca sa chemam la interviu si candidatii trecuti de 30 de ani... Eu am 46, deci sint in prelungiri, dupa calculul dvs., si tocmai m-am angajat la firma aia. Oi fi meritind sa mai traiesc, sa mai muncesc? Tinarul meu coleg deja crede ca nu, si nu e de la FMI. E de printre noi, si asta ma ingrijoreaza mult mai mult.
Va citesc de relativ multa vreme si nu pot sa nu fiu de acord cu cele citite.Cred ca nu e o exagerare ca suntem supusi unei politici de exterminare.De cata vreme?Habar-n-am!Dar acum e pe fata!
Va rog sa-mi explicati si mie ce inseamna expresia "in spiritul Scolii Austriece",evident in context.
Era o trimitere la afirmaţia lui Von Mises,că statul nu le ştie cu calculul economic, şi ca atare asta e, mai bine nu cu statul. În fond, e vorba despre un calcul cinic: cine are bani, trăieşte, cine nu, mai vede el. Şi FMI ne spune să ne facem fiecare calculele, să vedem cât ne putem permite să trăim. Ce-i drept, tot azi SUA ne anunţă cu mândrie că îşi va lansa crucişătorul de 7 miliarde de coco. Calcule şi calcule, nu?
Trimiteți un comentariu